Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Dvě nezávislá nahrávání současně jinak

Mám Combo Arivu 252 a také manželku. Ta si chce prohlídnout nahraný film v posteli v ložnici. Proto je tam druhá Ariva 252. S jídlem roste chuť, chce současně nahrát dva záznamy, nejčastěji požaduje ČT1, 2 nebo Novu. Vyřešil jsem to nákupem Arivy 650i pro pozemní televizi. Záznam z pozemní televize z Arivy 650i jde přehrát na obou Arivách 252. Záznamy z Arivy 252 jdou přehrát na Arivě 650i pouze za podmínky, že byly pořízeny z pozemního tuneru. To platí i pro pozemní HD programy. Hurá!!!
V době, kdy rostou poplatky Skylinku, platí se každou kartu a na pozemní televizi mám více než 60 různých stanic (Polsko), je nahrávání z pozemní televize levnější alternativou vůči dražším satelitním přijímačům. Soulad pozemních tunerů Arivy 252 a Arivy 650i je příjemným zjištěním. Možnost nahrávání zahraničních stanic tak zůstala nedotčena.
Majitelům Dreamboxů, kteří mohou nahrávat současně celou oblohu naráz a to trvale, nezávidím, a přeji jim to!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dvě nezávislá nahrávání současně jinak

Jak nahravas třeba hbo? Nějak ho nemůžu v dvbt najít.

zzz

to zzz

HBO nahraju na Arivě 252, pozemní Ariva 650i nahrává Novu a manželka v ložnici se dívá na včerejší film z Film Europe...

samorost

Kulantní řešení je nakupovat přijímač, který se plnohodnotně připojí do domácí sítě. Pak přehraje každý vše a nemusí to nutně znamenat pobíhání po bytě s flashkou v ruce...

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Presne tak. Z linuxoveho stb môzem nahravat par programov(zalezi od typu a jeho vykonu a poctu tunerov), sucasne sledovat stream tv programu na inom zariadeni a sucasne na dalsom zariadeni sledovat niejaku nahravku! To ziadna ariva nezvladne!

Kasr
Registrace: 8/2008

@gunter

Presne tak-ovsem,za urcitych okolnosti je vsak pobihani po byte s flashkou v ruce naopak velmi vhodne az sportovni:).

hdpe
Registrace: 11/2007

... a co tak urobit upgrade manzelky za novsi typ ???

slavo777
Registrace: 3/2010

Víceméně vhodná bývá manželka o dost mladšího souseda.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@hdpe

Vyměnil bych box i manželku, flešku si nechal pro případ, že by manželka vyměnila mě a nový box vzala ssebou..

gunter

výměnu manželky

bych si rozmyslel. Dneska je krásných ženských hafo a mladší než já jsou už skoro všechny. Ale ty mladé stojí spoustu peněz, mnohem více, než nový box a mnoho komfortu nepřinesou, spíše odnesou. Nový dobrý box také není zadarmo a morálně zastará už za dva roky. Technika jde fofrem dopředu.
Přes poštu se někoho z Vás zeptám na možnosti USB Wifi dongleru, ty umí všechny moje přístroje, dosud jsem je ale nevyužil. Nějaký router v domě fičí, mám chytrého zetě, ale na satelity kašle.V kuchyni mi hraje Smart televize, na které jde bezdrátově internet.

samorost

Wifi usb stick koupíš do 250,-Kč. Arivy úspěšně používají Ralink RT5370. Více na fóru u sousedů. S nakonfigurováním v přístroji Ti neporadím, ale asi to nebude žádná věda. Spíše jde o to co od tohoto připojení čekáš, neb kabel je jistota. Mám teď doma na hraní linuxového kombo "klona" cloud ibox3 a včera jsem na něm wifi dongle vyzkoušel. U toho linuxu to ale jde docela jednoduše, klikneš na síťové připojení a systém nabídne 2 možnosti, s tím, že Ti sám "odfajfkne" co máš napojeno. Pak jen zadáš parametry sítě.
Zkoušel jsem wifi připojení ve stejné místnosti co mám router mikrotik, šlapalo to slušně včetně HD kanálů, záseky nebyly. Jak by to fungovalo skrz stěnu nevím, musel bys zkusit.
Furt ten bazmek do 14dnů můžeš vrátit.

gunter

zeť vyhrožuje,

že na Vánoce pořídí speciální server pro domácí síť. Tím prý odpadne potřeba mít PC neustále v chodu. Ten server prý umí spát a budí se na různé, předem nastavené podněty. Pak rozvineme domácí síť včetně systémů pro nahrávání a sledování.
Nákup nového a lepšího set-boxu mi hrozí v případě, že by DVB-T2 u nás šla opravdu v HEVC. Do té doby zákaz utrácení...

samorost

Díky všem za inspiraci,

snad Vaše připomínky zúročím ku prospěchu celé rodiny a zejména pak původní manželky.

samorost

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra