Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Dvojtunerový satelitný prijímač

Zdravím, moje sat. príjmové podmienky sú trochu obmedzené pre moje potreby.Chcel by som to poriešť takto: 1motor+ lnb+parabola 105cm 19,2e-55e,druhý motor+lnb+parabola 105cm 13e-30w.Jedná sa mi oto, či sa to dá zlúčiť do jedného príjmača, ktorého? a ako, prípadne som rozmýšľal či by nepostačoval dvojtunerový príjmač/nezávislé2tunery/.Vstup lnb1 jeden motor,vstup 2lnb druhý motor.Bytovka je postavená tak, že plynule s jedným motorom orbit nepokryjem.Možno je to exotika, no neviem. Dávam otázku do pléna,poradťe a niektorí bavte sa.Ďakujem za vaše poradenstvo.

figmar
Registrace: 10/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dvojtunerový satelitný prijímač

Dá se sloučit do jednoho přijímače, nelinuxový Edision Argus VIP2 nebo linuxový Edision OptimusOS2plus.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

ojoj1

počítam nelinuxový príjmač,a akým spôsobom?

figmar

No pokud si to neumíš nastavit, musíš přizvat technika, je to už vyšší odborná.
Obecně, připojíš na 1.tuner první parabolu s motorem a na 2.tuner druhou.
Pak v menu nastavíš motory na každý tuner zvlášť.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

ojoj1

No neviem,neviem ak je to tak ako píšeš tak bingo vec poriešená,ale nie je to len klon prvého tunera,myslím tak že pozeráš jeden program a druhý nahrávaš z toho istého tp? O nahrávanie nemám záujem,ide mi o nezávislé sledovanie programov z rôznych družíc.Pozriem sa na ten Edision,zatiaľ vďaka.

figmar

figmar

Proč by to němělo fungovat? Kup si linux stačí xpeedlx2 s enigmou nebo nějaký dvoutuner od hdboxu nebo jiný je jich dnes mraky. Záleží co unese kapsa. Každý tuner je nezávislý, takže tu řešíš úplné kraviny. Na každý tuner připojíš jinou parabolu, není co řešit. Vybírej přijímač podle toho jakou má podporu a prodejce reference. Na Slovensku je to jasná volba-el...o .sk

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

gunter

klídek,klídek, až také jednoduché to nie je, apropó píšem vyššie že nie linux, a na e...sk,mu spadla sánka čo chcem od neho.Asi tak

figmar

Uživateli Figmare, dva lidi zde napíší, že to jde a když se podívám do jejich podpisu tak asi vědí o čem mluví. Opravdu zde zbytečně děláte z jednoduché věci složitou. Jinak v této škále dvoutunerových přijímačů linuxy převažují proto, že právě tato kombinace nabízí širokou možnost využití (narozdíl o klasického boxu). Pokud se toho bojíte kupte si nějaký Golden, zircon nebo amiko. Ale nepište tady že to jednoduché není když ve Vašem případě opravdu je 2 nezávislé paraboly o tom svědčí. Takže se do klídku hoďte sám, jelikož oni Vám poradili dobře.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

hogofogo11

Ďakujem za plnohodnotnú radu.

figmar

Ked ovsem nechce pozerat nezavisle 2 veci na tom istom boxe naraz...:)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Pro figmar
Já chápu, proč potřebuješ dvě paraboly, asi nemáš možnost dát parabolu na takové stanoviště, kde bys mohl pomocí motoru přijímat všechny družice z orbitu.
Pochopitelně by ti vyhověl pravděpodobně jakýkoliv dvoutunerový sat. přijímač, jsou i nelinuxové (např. Topfieldy - jeden (7710 HDPVR) mám doma, ale už jej nepoužívám, protože jsem si pořídil VU+ DUO), ale je to obvykle dost drahá záležitost.
Výhodnější bude možná použít dva levné jednotunerové sat. přijímače (např. Arivy), každý připojit na jednu parabolu a HDMI kabely od nich do TV, která má aspoň dva vstupy HDMI.
Arivy mají např. i zanedbatelnou spotřebu el. energie (některé jen asi 8 W).
Nastavení, naladění a ovládání Ariv je snadné, řekl bych až směšně jednoduché, umí i nahrávat, jen to nemá ten komfort, jako tomu je např. u VU+ DUA.

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Děda Petr

Ďakujem za radu,aj to je jedna z možností.

figmar

Ked si kupis nejaky vhodny a dobry dvojtuner a pripojis tam 2 paraboly s motorom, tak jedine co treba je nastavit kazdej parabole spravne SW limity pre motor. No a samozrejme obe paraboly s rotorm treba aj presne nastavit, aby kopirovali orbit.krivku. Ak si este rotor nemontoval, radsej si niekoho zavolaj na pomoc.
U linuxovych dvojtunerov je vyhoda ,ze v obyvacke na TV mozes sledovat jeden program a cez LAN streamovat do PC/NB/tabletu zase nejaky iny, alebo nahravat na HDD, tazke naraz 2 nezavisle od seba.

warkiller
Registrace: 7/2011

nedávno sa tu podobné riešilo: https://www.parabola.cz/forum/topic-81170/. Pozri príspevok od pierra.

name
Registrace: 5/2006

Zapomněl jsem uvést, že DO by se s těmi dvěma stejnými přijímači "hádalo", takže by bylo vhodné použít dva různé typy.

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

Hm, přecházel jsem z "nelinuxu" na "linux", konkrétně z Topfieldu na vu+ultimo právě v kombinaci dva tunery-dva motory. Motory jsem měl, šlo mi o to, abych dlouho nečekal, "bod zlomu" byl na 19-23. Jelikož jsem to pořádně nevěděl nastavit, tak to taková legrace nebyla. Díky vylepšování image dnes není problém nastavit prioritu tuneru A, nebo B. Kromě toho v menu můžeš specifikovat, kam s kterým motorem na které družice chceš točit /ztrácíš výhody dvoutuneráků/. Stávalo se mi totiž, že "west" točil na "east" a pod. Velmi málo lidí má tuhle kombinaci. Je opravdu náročnější na nastavování...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Ellano.sk, najlepší internetový obchod satelitnú techniku. Zavolaj tam, oni Ti poradia, a podľa toho sa zariaď. Sú abslútne seriózni, včera som im poslal pokazený prijímač v záruke, hneď sa mi ozvali, že to idú riešiť, tak si predstavujem prístup k zákazníkovi

masto
Registrace: 9/2006

masto

Napísal som,čakám na odpoveď

figmar

figmar

už jsi ji dostal z lídlu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006