![]() |
|
síťové připojeníMám bezdrát a v noci to spadlo u dodavatele,po naběhnutí a restartu routeru si sám změnil jmeno domácí sítě na default a 5-ti místné číslo a neznámé heslo.Zásuvkové N-wirelis běhají ale do domácí sítě se nepřihlásím.Už to nškdo řešil? |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: síťové připojeníZkusadmin - admin V manuálu to bude. Každej routr to má jinak, ale po resetu je to výchozí stav. R^ |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: síťové připojeníPresne tak pozri si navod alebo na nete podla toho co mas, inak neviem preco sa ti po poruche u nich resetovalo tvoje zariadenie?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: síťové připojenípropojit LAN drátem do PC a v internetovém prohlížeči zadáš IP adresu a pak jméno a heslo , určitě to najdeš na spodní straně routeru.Pak už si nastavíš parametry WIFI a jméno a heslo WIFI sítě pokud prozradíš typ routeru (nebo máš návod, případně ho najdeš na netu) tak tam máš i default jméno a heslo WIFIny :8) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: síťové připojeníTřeba proto, že "u nich" vůbec žádná porucha nebyla a na vině je ten zmetek, který někdo používá jako domácí router.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: síťové připojeníjak píše šlapeto tak to heslo je pro vstup po LANIP většinou 192.168.1.1 také může být jméno= admin / password=password |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: síťové připojeníSpousta routerů má 192.168.0.1, ale ono není nic snazšího, než kontaktovat svého ISP a ten mu jistě pomůže.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: síťové připojeníIP adresa routera sa dá jednoducho zistiť stlačením klávesy "Windows", následne zadať "cmd", kliknúť na vyhľadanú ikonu a v príkazovom riadku napísať "ipconfig".DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: síťové připojeníuz prestante lebo ma brucho boli od smiechu.........korkoran to iste zvladne ............. alebo ?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
Děkuju všemTak jsem znovu resetoval ,ale teď ještě napájecí vyhybku,název dom sítě stále default.....,ale všechna zařizení se přihlásilatonek:WL 520 GU technik:nevím jest-li je to krám,nešetřil jsem,kdo šetří nemá za 3 likérek:tady na venkově pro různé rázy v atmosféře nebo v síti se občas router i napájecí vyhybka(na tu jsem zapoměl)stává se to pravidelně,když u nás někdo vyrazí pojístky Ještě koukno do routru na tu dom síť |
korkoran
![]() |
|
korkoranked si to casto stava, preco si neurobis zalohu nastavneho routra?Myslim setting.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: síťové připojeníkorkoran: Router, kterému se po výpadku napájení smaže setting, je bohužel krám. Ale je jenom na tobě, jestli tě (ne)baví řešit tyto problémy :8)Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
TechnikPsal jsem,že to dělá při rázové š(nevhodné slovo) v síti,ale rád získám typ,který v takové situaci nevypadne.Ona bude hlavně závada v naší síti.Už mám připravenou bateriovou verzi se solárem,schází mi jen ty napájecí kabliky no a čas |
korkoran
![]() |
|
Tak nevímco je na š(nevhodné slovo) nevhodné? ? :-/ |
korkoran
![]() |
|
Tak tedašpíčka se špičkou a na š(nevhodné slovo) -nemravně nevhodné :) :) :O |
korkoran
![]() |
|
likérkoJe hodně věcí co neumím, a dělat takovou zálohu je jedna z nich.V druhém notebucku mi po přeinstalaci nejde síť a pořád nabízí jen kabelový modem,což nemám,to taky musím řešit s někým tady |
korkoran
![]() |
|
RE: síťové připojení1. aktualizovat firmware v tom obstarožním asusu2. vyměnit router a přidat ups |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
korkoTen sus by to mal mat vrmaci svojho menu, niekde to uz najdes, backup settings ak to mas po anglicky. No a notas pokial viem kazda solidna firma ma podporu na svojej stranke, tak drivery pokial ich nemas tam najdes...Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: síťové připojeníkorkoran: I obyčejný TP-Link 1043v2 nebo 3600, 4300, 4900 a Archer nemá ten problém, že by i po častých výpadcích zmizelo nastavení a router skončil v defaultu. A jak tady psal liquere, tak provést zálohu settingu, u TP-Linku je to Systém Tools/Backup&Restore/Backup a u Asusu to bude obdobné. Ta záloha se mimochodem hodí už proto, že i přehráním firmware může dojít k automatickému resetování.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
Tak mládenciprávě jsem poprve v životě naladil router,tak jak jsem pobral od vás.Byl to admin/admin,byť v anglině tak jsem přejmenoval wifi síť a šlape.Večer na mě celá rodina bude koukat jak na machra.Tak bych řekl,že jsem absolvoval 1.ročník uni 3.věku Technik:ten novej router půjde taky takhle ladit?A Nano 3ks Tp-link routry stejným stylem? Né že bych nechtěl dát vydělat,ale jen takhle se to naučím a moc času mi nezývá,sám jsem Osvč se syny,ale jiný obor -ůt |
korkoran
![]() |
|
noťasopravdu nemá haldu ovladačů,on se na mě učí vnuk v 2 třídě elmecha/Pc spec |
korkoran
![]() |
|
RE: síťové připojeníJestli myslíš Nanostation, tak to je přece jenom krapet složitější, než běžný router. A hlavně je to problém v případě, že nastavuješ Nanostation vzdálenou, ke které se nelze nijak snadno dostat (pro případný reset, který se tam provádí stiskem tlačítka pod víčkem). Pak něco zmastíš a na dálku už nic neopravíš.Nový router si nastavíš jak potřebuješ, pro jistotu uložíš setting a mělo by to fungovat bez nějakých resetů. Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
![]() |