Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

síťové připojení

Mám bezdrát a v noci to spadlo u dodavatele,po naběhnutí a restartu routeru si sám změnil jmeno domácí sítě na default a 5-ti místné číslo a neznámé heslo.Zásuvkové N-wirelis běhají ale do domácí sítě se nepřihlásím.Už to nškdo řešil?

korkoran
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: síťové připojení

Zkus
admin - admin
V manuálu to bude. Každej routr to má jinak, ale po resetu je to výchozí stav. R^

slapet
Registrace: 11/2007

Presne tak pozri si navod alebo na nete podla toho co mas, inak neviem preco sa ti po poruche u nich resetovalo tvoje zariadenie?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

propojit LAN drátem do PC a v internetovém prohlížeči zadáš IP adresu a pak jméno a heslo , určitě to najdeš na spodní straně routeru.

Pak už si nastavíš parametry WIFI a jméno a heslo WIFI sítě

pokud prozradíš typ routeru (nebo máš návod, případně ho najdeš na netu) tak tam máš i default jméno a heslo WIFIny

:8)

tonek
Registrace: 1/2009

Třeba proto, že "u nich" vůbec žádná porucha nebyla a na vině je ten zmetek, který někdo používá jako domácí router.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

jak píše šlapeto tak to heslo je pro vstup po LAN

IP většinou 192.168.1.1

také může být jméno= admin / password=password

tonek
Registrace: 1/2009

Spousta routerů má 192.168.0.1, ale ono není nic snazšího, než kontaktovat svého ISP a ten mu jistě pomůže.

technikTKR

IP adresa routera sa dá jednoducho zistiť stlačením klávesy "Windows", následne zadať "cmd", kliknúť na vyhľadanú ikonu a v príkazovom riadku napísať "ipconfig".

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

uz prestante lebo ma brucho boli od smiechu.........korkoran to iste zvladne ............. alebo ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Děkuju všem

Tak jsem znovu resetoval ,ale teď ještě napájecí vyhybku,název dom sítě stále default.....,ale všechna zařizení se přihlásila
tonek:WL 520 GU
technik:nevím jest-li je to krám,nešetřil jsem,kdo šetří nemá za 3
likérek:tady na venkově pro různé rázy v atmosféře nebo v síti se občas router i napájecí vyhybka(na tu jsem zapoměl)stává se to pravidelně,když u nás někdo vyrazí pojístky
Ještě koukno do routru na tu dom síť

korkoran

korkoran

ked si to casto stava, preco si neurobis zalohu nastavneho routra?Myslim setting.

liquere

korkoran: Router, kterému se po výpadku napájení smaže setting, je bohužel krám. Ale je jenom na tobě, jestli tě (ne)baví řešit tyto problémy :8)

technikTKR

Technik

Psal jsem,že to dělá při rázové š(nevhodné slovo) v síti,ale rád získám typ,který v takové situaci nevypadne.Ona bude hlavně závada v naší síti.Už mám připravenou bateriovou verzi se solárem,schází mi jen ty napájecí kabliky no a čas

korkoran

Tak nevím

co je na š(nevhodné slovo) nevhodné? ? :-/

korkoran

Tak teda

špíčka se špičkou a na š(nevhodné slovo) -nemravně nevhodné :) :) :O

korkoran

likérko

Je hodně věcí co neumím, a dělat takovou zálohu je jedna z nich.
V druhém notebucku mi po přeinstalaci nejde síť a pořád nabízí
jen kabelový modem,což nemám,to taky musím řešit s někým tady

korkoran

1. aktualizovat firmware v tom obstarožním asusu
2. vyměnit router a přidat ups

matchboxx
Registrace: 9/2012

korko

Ten sus by to mal mat vrmaci svojho menu, niekde to uz najdes, backup settings ak to mas po anglicky. No a notas pokial viem kazda solidna firma ma podporu na svojej stranke, tak drivery pokial ich nemas tam najdes...

liquere

korkoran: I obyčejný TP-Link 1043v2 nebo 3600, 4300, 4900 a Archer nemá ten problém, že by i po častých výpadcích zmizelo nastavení a router skončil v defaultu. A jak tady psal liquere, tak provést zálohu settingu, u TP-Linku je to Systém Tools/Backup&Restore/Backup a u Asusu to bude obdobné. Ta záloha se mimochodem hodí už proto, že i přehráním firmware může dojít k automatickému resetování.

technikTKR

Tak mládenci

právě jsem poprve v životě naladil router,tak jak jsem pobral od vás.Byl to admin/admin,byť v anglině tak jsem přejmenoval wifi síť a šlape.Večer na mě celá rodina bude koukat jak na machra.
Tak bych řekl,že jsem absolvoval 1.ročník uni 3.věku
Technik:ten novej router půjde taky takhle ladit?A Nano 3ks Tp-link routry stejným stylem?
Né že bych nechtěl dát vydělat,ale jen takhle se to naučím a moc času mi nezývá,sám jsem Osvč se syny,ale jiný obor -ůt

korkoran

noťas

opravdu nemá haldu ovladačů,on se na mě učí vnuk v 2 třídě elmecha/Pc spec

korkoran

Jestli myslíš Nanostation, tak to je přece jenom krapet složitější, než běžný router. A hlavně je to problém v případě, že nastavuješ Nanostation vzdálenou, ke které se nelze nijak snadno dostat (pro případný reset, který se tam provádí stiskem tlačítka pod víčkem). Pak něco zmastíš a na dálku už nic neopravíš.
Nový router si nastavíš jak potřebuješ, pro jistotu uložíš setting a mělo by to fungovat bez nějakých resetů.

technikTKR

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra