![]() |
|
12 LNB na Topfield 3000 HDKoupil jsem si nový satelitní přijímač Topfield 3000 HD se zabudovanou čtečkou Irdeto z důvodu narůstajících potíží s Univerzální čtečkou v Arivě 252 pro Skylink.Mám však problém: Přijímač funguje pouze na čtyři LNB. Jsem schopen nastavit Diseqc 1.1 na 12 LNB a naladit je přes přepínač EMP Centauri 16/1. Přijímač přepíná stanice rychle na všech 12 LNB. Seznam vybraných satelitů je označen červeně v úplném seznamu včetně nastavení LNB. Bohužel však pouze do prvního vypnutí. Po znovuzapnutí si pamatuje nastavení LNB pouze na 23E, 19E, 13E, 28E (Příkazy Diseqc 1/16 až 4/16) a ostatní LNB se změní na "Neumožněno". Seznam naladěných stanic je úplný a beze změny. Po opětném ručním zadání Příkazu Diseqc 1.1 se příslušný LNB probudí. Při tomto způsobu bych musel pro plné využití všech LNB nastavovat pokaždé ručně 8 z nich. Neznáte, prosím, fintu, jak přijímač obelstít? Rychlý návod je velmi stručný. Žádné omezení v návodu není uvedeno. Je možné, že Korejci si řekli, Čechům "takový luxus", tedy 4 LNB dostačuje? Podotýkám, že Fast Scan mám vypnutý, stejně jako Dynamickou kontrolu. Děkuje a zdraví samorost Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDNastaviť všetky vstupy z prepínača na satelity, potom vyjdi z menu a potom ladiť? Možno to len neuloží, alebo sa mýlim? Niečo podobné som mal na VU + uno, najprv som musel naladiť všetky satelity a až potom ladiť.Neviem, skús, možno pomôže. :lookaround:3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 170 |
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDUvedený přijímač jsem loni o vánocích montoval známým, kteří si ho koupili jako dárek.Bylo to jedno velké zklamání. "Jejich" topfield nebyl schopen přepnout ani obyčejný monoblok, který byl dodán v setu (inverto). Nepomohla ani aktualizace fw, zabral až monoblok Mascom, který jsem měl skladem. Po relativně bezproblémovém 3 denním provozu zničeho nic přijímač začal ztrácet signál na určité frekvenci a družici, pomohl buď restart a nebo vypnutí boxu ze sítě a odpojení koax. kabelu. přijímač šel po svátcích na reklamaci, kde vpodstatě nahráli novější fw, ale po nějaké době se závada opakovala. V servisu proběhla výměna základní desky. Od té doby přijímač fungoval a funguje zatím bez potíží. Loni o vánocích to byla docela novinka, takže fw by měl být vyladěný. Zkusil bych přehrát fw (měl a asi má aktulizaci 12070MHz/27500/H (OTA). Jinak reklamace. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDZkus si projet znovu menu, někde bude schovaná funkce uložit. A odpoj to EMPéčko a znovu ho připoj. Mám tu taky jeden starší Topfield, 7700HSCI, tam ladím víc LNB jako kombinaci Diseq 1.0 + 1.1, kanály drží, když se přehodí nebo přidá 1 LNB, tak stačí v menu opravit dílčí změnu a ostatní zůstane OK.Co vadí mě, všiml jsem si, že při zadání nového Transpondéru se tento zařadí na konec a zůstane na konci. U Dreamu se o to nestarám, tam se to celý přetřídí samo automaticky . Prostě co krám, to jiná filosofie. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDNebo je to vadný kousek a potom postupovat jak píše gunter.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
Výsledky pokusůrada Tami:Všechny satelity vybrány a nastaveny Diseqc 1.1. Zadáno FTA ladění všech 12 satelitů. Topfield naladil 5, tj. 23E, 19E, 13E, 28E, 9E a při šestém začal bootovat. Z nastavení LNB si zapamatoval pouze 4 základní pozice. rada gunter: Naskočil titulek ERROR, No available (BAT), přesto, že parametry byly nastaveny správně. Ke spuštění nedošlo. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDLze přepnout relé to jiného režimu 1.1?Jestli si pamatuješ, rele 8/1 byli dodávány ve SW verzích V1 a V2, jedna je pouze pro povely Uncommitted, druhá pro kombinaci Comm/uncom. Obe verze umi přepínat treba linux pod E2, Vantage, neco Openbox. Showbox treba pouze verzi Uncomm, Topfieldy tu další verzi. Lze v nastavit režim s kombinací Comm/Uncomm? Je to režim, kde se opakují pouze 4 povely 1.1 v kombinaci se 4 povely 1.0. Na rozdíl od verze Comm, kde se nastavují povely 1.1 od 1 do 16 portu. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDMohlo by to být něco jako "soubor není dostupný" (tedy pokud píšeš o pokusu o aktualizaci firmware, buď není k dispozici a support skončil a nebo máš poslední verzi. Nevím dělá tomu někdo support? Pokud ano zkus tam.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
to SaxonV návodu je výslovně zakázáno současné použití obou povelů Diseqc 1.0 a Diseqc 1.1. Prý platí pouze posledně zvolený z nich.Navíc Diseqc 1.1 je navržen moderně na 16 pozic. Proto nemohu kaskádu, uváděnou v jiných návodech Topfieldu, použít. Samozřejmě jsem to zkoušel a s minipřepínači na EMP Centauri cvičil. Jsem názoru, že jde o úmyslně omezovaný počet LNB u tohoto přijímače. ;P Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDDiseqC 1.1 je pro 16 pozic, to přece nezpochybňuji. Ale existují dvě verze, jak tyto relé ovládat.Proč by mel nekdo úmyslně omezovat funkci DiseqC 1.1? Blbost. Píšu jen o tom, co jsem si kdysi v praxi ověřil jako funkční řešení. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SamorostNo že žačal bootovat, nestačil to uložit, a proč : je to HD sat - moc dat, potom při scanu vypnout scan rádia. V základu : natáhnout nejdřív jen 23,5°E a uložit a potom ostatní sat družice pouze FTA. R^ |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
Doplnění.A ty sat družice postupně a ukládat. R^ |
CES
![]() |
|
@samorostNevím, zda ten "novej" box je nějaký plus ve srovnání s tou Arivou. tam sic popisuješ potíže s kartou, ale to lze ošetřit ňákým modulem. Jen tak jsem ze zvědavosti kouk na net a zjistil, že na AB foru borec v září tohoto roku tvrdil, že poslední fw byl vydanej letos v únoru. Teda nic moc podpora, nezbejvá než zkusit jinej diseqc, případně box v podobnejch podmínkách.Za mou osobu bych jim to vomlátil o hlavu a vrátil přijímač. Ale je to jen můj názor. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
Menu je jednoduché a nemá podrobná nastavenínapříklad vypnutí radií nebo detailní povely Diseqcu, nicméně ještě vyzkouším, co půjde.Výměna modulů je krásná věc, akorát, že moduly ne vždy odkódují všechny kanály, mám doma dva různé moduly. Nejsem prodejce satelitní techniky, abych vyzkoušel všechny typy. Chtěl jsem mít jistotu. Skylink je vyřešen, nicméně překvapení s Diseqc jsem nečekal. Přijímač má Fast Scan, kde násilně vnucuje Diseqc 1.0 a to 2/4 na Astru 3 a 1/4 na Astru 1. Pokud je funkce v činnosti, tak to přepíše a basta. Kdo to neví, čumí na drát, protože se signál při jiné konkrétní konfiguraci prostě ztratí. Přijímač má funkci "Dynamická kontrola seznamu služeb" i při vypnutém Fast Scanu a při této funkci rovněž sám nastavuje Diseqc 1.0 na 4 základní družice, 19E,23E, 13E a 28E. Musí se nastavit Neumožněno, aby se to dalo vůbec přepsat. V návodu samozřejmě jakékoliv upozornění na tyto automatická nastavení není. To si musí majitel vyčuchat. Co jsem získal? O něco ostřejší obraz, než na Arivě. Těším se na editaci nahrávek, ale až po změně PINu na mé kartě, což bude trvat pár hodin... Vzhledem k potřebě obsáhnout tak složitý algoritmus, může chybět prostor v paměti pro volné užití, jest moje úvaha. Taky bych byl rád, kdyby tato úvaha byla vadná... Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDA co nastavení sat zazálohovat na USB a pak je zpět nahrát, pokud ty povely sám přepisuje?! Sice to neřeší příčinu, ale nemusíš vše znovu dělat ručně. Topfield zálohuje vše. Jinak u tohoto modelu mi nefungoval korektně teletext a následně titulky! Zkus mi ho prosím, jestli ti jde bez potíží, zejména na ČT 1.Jinak bych na tvém místě zavolal k dovozcům do ČR, jestli už tento tvůj problém řešili a jak?! Něco dovezl FAS..a něco ANT...což by mělo být uvedené na záručáku! Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
Teletext i titulkymi fungují, včetně háčků.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
Řešení jsem našel v únikuna Diseqc 1.2. Na motorové povely EMP Centauri chodí a již jsem uložil 10 pozic. Cenou je delší prodleva mezi družicemi, na jedné družici povely fičí.Ale musí se i to člověk naučit. Když navolí družici před laděním, vůbec se motor nepřetočí. To se musí navolit v Menu Diseqc 1.2 "Běž na" a pak vrátit do Menu ladění kanálů. Po experimentech mohu celkem zodpovědně prohlásit, že můj přijímač umí výhradně 4 povely Diseqc. Mohu si vybrat mezi Diseqc 1.0 nebo 1.1, ale pouze mezi 4 povely. Pokud dám Fast Scan nebo Dynamickou kontrolu seznamu služeb, vnutí povely Diseqc 1.0. Poslední experiment byl s pozicemi 15/16, 13/16, 5/16 a 8/16. Další pozici Diseqc 1.1 jsem tam sice dostal, ale pouze do prvního vypnutí. Po znovuzapnutí jdou pouze 4. Vidím to na chybu SW u tvůrců. Jinak přijímač je docela plhodlný pro 95 % běžných uživatelů Skylinku. S monoblokem je to paráda, se čtyřmi družicemi, 13,19,23,28 také. Díky všem za reakce! Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostPovést se to povedlo, bohužel na úkor "uživatelského komfortu". Jen Ti popřeju, aby Tě nečekala nějaká další "jobovka".zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDTak jsem nakouk do diskuse, abych zjistil co je novýho. Todle je ale pěkná levárna. Bejt Tebou přijímač vrátím a nebo ať dovozce/prodejce dodá funkční firmware.Pokaď deklarujou, že to má diseqc 1.1, pak ten přeci nemůže bejt omezenej na počet 4 družice! Co to je za bordel? Mně to může bejt šumák, ale nevím nevím, máš jeden box, kterej má problém se čtečkou, ale zvládne diseqc a ten druhej obráceně? To abys je snad "proloopoval" mezi sebou a tak dostal to co jsi chtěl. No nevím já bych spokojenej nebyl. Není to ale můj boj. |
hogofogo11
![]() |
|
poslechl jsem hogofogo11a již u mne hraje GOSAT 7056, Topfield jsem s díky vrátil. V komfortu ovládání je to sakra rozdíl, v ceně pouze 450 Kč...Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
![]() |
|
@samorostSakryš, to jsi teda kopnul do vrtule, ale asi je to dobře, užij si to chlape! |
hogofogo11
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HDNeviem ci ti pomoze moja rada ale uz som mal v rukach vela starsich prijimacov.Hacik je v tom ze prijimac ma malu pamet a ked ladi viac druzic naraz nedokaze zapisat cely zoznam naraz do pamete.Skus to po jednej druzici,preskenovat,ulozit,zase ladit dalsiu a tak dalej..Mozno to pomoze.Vela zdaru |
Gear
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
GearMá už jiný přijímač!!zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: 12 LNB na Topfield 3000 HD..co nechápu je skutečnost, že samorost, legenda tohoto fora, registrován v roce 2006 si kupuje pro své potřeby takové krámy. Přitom takový komfort by mu přinesl jakýkoliv slušný receiver od VU, CT, DM. Osobně si nedovedu představit ten hnus, kdybych měl doma v obýváku něco jako receiver Skylink Ready.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonZa ten Skylink hnus - ready - cetrifikát v obýváku, Tě kolego musím pochválit a souhlas. R^ |
CES
![]() |
|
to SaxonJsem již 6 let v důchodu, volím tu nižší cenovou kategorii.Skylink u nás jede především kvůli vnukům. Jako batolata byli na programu Duck, pak Jim Jam, teď u nás letí Minimax. Vkládáme do výchovy i nějaký pohyb a tvořivost, ale televize je svým svérázným způsobem rozvíjí také. Svět satelitních modulů není bez překvapení, bohužel. První můj HD přijímač byl Technisat HD S2 za bezmála 18 000 Kč, to jsem ještě chodil do práce. Ten mě "vyléčil" z drahých přijímačů. Nemusím mít všechno... Uznávám, že Tvoje volba je určitě lepší a zasloužíš si to! Nejsem prodejce satelitní techniky ani neprovádím montáže (až na naprosté výjimky), proto mé zkušenosti jsou svým rozsahem mnohem menší, než kolegů na satelitním fóru. Vývoj zobrazovací techniky a způsobů jejich šíření mne fascinuje. Za legendy považuji Antonína, Vortimora, Enika, Ja, a mnoha dalších, v neposlední řadě Tebe, Saxone. Mezi mnou a Vámi je hoooooodně velká mezera. R^ Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |