Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

2xDVB-S karta

Ahojte, ak mam motor, tak nepotrebujem v prijimaci 2xDVB-S karty, vsak? alebo to je aj o tom ze ak chcem nahravat naraz dva programy z roznych transporderov tak tie dva vf vstupy treba a tiez aj dve anteny?...dik.

ludo
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Ludo,

najprv definuj čo je to u Teba DVBS karta. Pletieš si asi dve veci, dekódovanie kódovaných programov a súčasné nahrávanie dvoch programov.

Eman
Registrace: 4/2007

To ludo

Miešaš jablká z hruškami.Čo má spoločné motor s tým,či máš 2 tuneri na tvojom STB?Musíš mať TWIN LNB a od každého viesť samostatný kábel do príslušných vstupov STB,jeden samozrejme na motor a druhý na priamo.Samozrejme že z jednej družice a z 2 rôznych transpordérov môžeš nahrávať,karta s tým nemá nič spoločného,ale takýto miš,maš myšlienok a otázok ťažko presne definovať,čo chceš vlastne vyriešiť,že?Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

RE: 2xDVB-S karta

hm, spytam sa inak:) preco ma napr. satelitny prijimac(vu+solo2 alebo xtrend8000) sloty pre dva DVB-S tunery? dik.

ludo

fakt to máš domotané

...sloty pre dva DVB-S tunery? dik.
co to je za dotaz?
Vu+solo2 mám, obsahuje 1xcl slot pro dekodovací modul a 2x čtečku karet. Zde se vkládají dekódovací karty pro operátory, jež přijímáš např. Skylink,UPC,Cyfra+(NC+) atd. To ale nemá s počtem tunerů nic společného!
Více tunerový box slouží především pro sledování jednoho a např. nahrávání jiného transpodéru na stejné a nebo úplně jiné družici, jasný?
Když budeš koukat jen na skylink stačí 1ks karty...

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

To ludo

hm, spytam sa inak////Vieš čo už sa na nič nepýtaj,nerozumieš tomu.To či má prijímač 2 konektory na pripojenie/osadenie/ 2 tunerov je výhoda/ak ich už nemá od výroby/dá sa rozšíriť o tuner DVB-S2,alebo o DVB-T--DVB-C,ale tebe je to na prd,nerozumieš tomu asi ani tak.Sloty-sú na vkladanie CI modulov pre dekódovacie karty,lebo nie každá karta pôjde v UNI čítačke,niečo si o tom naštuduj a potom klaď relevantné otázky,OK?Nech sa darí. :O

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

@vladoholu

teba som sa na nic nepytal a bud si isty ze ani som to nemal v umysle. Rv

ludo

Je jasné na co se ptá, jen použil nevhodné termity...

Ano, abys 100% využil oba tunery, potřebuješ Twin LNB a 2 koax přívody do STB.

Ale i jen s jedním přívodem jsou dva tunery lepší než jeden tuner. S jedním tunerem naladíš jeden transpondér a konec. S dvěma tunery na obyč Single LNB zároveň naladíš dva různé transpodéry, ale musí se shodovat jejich polarizace (V/H) a pásmo (spodní/horní).

Já si to zařídil tak, že parabolu s Quad LNB mám motorizovanou a do Solo2 vedu 2 kabely (zbylé dva jinam). Pak si můžu ladit na obou tunerech zcela nezávisle co se mi zlíbí, pochopitelně z jedné satelitní pozice. Enigma2 v Linuxu se dá nastavit tak, aby pochopila, že oba přívody vedou z motorizované paraboly a chytře neotočí motorem pryč, dokud je aktivně používán jeden z tunerů (nahrává, nebo hraje do TV).

Wintermute
Registrace: 2/2007

@Wintermute

dakujem, R^ iba chcel som sa rozhodnut medzi 2x tuner DVB-S2 alebo 1xDVB-S2 + 1xDVB-T.

ludo

@ludo

Já mám doma několik přijímačů a kombo golden interstar xpeed lx2 v provedení s+t mezi nima. Bydlím v příhraničí o na pozemním tuneru mám skoro 100 programů. Proto si kup takovej přijímač, u kterýho je největší potenciál využití. Za mě box s výměnnejma tunerama, u Vás máte v dvb-t třeba plustelku tak by Tě to mohlo zajímat, dobrej kup!

hogofogo11
Registrace: 9/2014

Ludo
Doporucujem sa zamysiet sa. Nad sebou. Kludne ma posli kade lahsie, ale si jednoducho nezrozumitelny. Pouzivat pojmy, ktorym zjavne nerozumies a nevies jednoducho a najma zrozumitelne povedat co potrebujes / na co sa pytas.
Myslim to dobre

losparabo

@losparabo

:) zamysliet sa nad sebou:) neber zivot tak fatalne. aby som to vysvetlil, mojou chybou boli zle pouzite vyrazy, (zijem v barcelone), v spanielcine je karta (tarjeta) okrem ineho aj "elektronicky plosny spoj" a ja som to preniesol so slovenciny, neuvedomujuc si ze karta v slovencine a v kontexte sat. prijimaca je iba ta "vec" na dekodovanie programov. po 12 rokoch mimo aktivneho pouzivania slovenciny sa mi mozu miesat nejake slovicka. napriek tomu som rad ze su aj inteligentnejsi a otvorenejsi ludia ktory ma pochopili.

ludo

Ludo v pohode nemam problem s tym co si napisal
Mne islo o to, ze ked potrebujes dobre poradit, mal by si si dobre premysliet otazku
Vies tym, ze polozis nezrozumitelnu otazku odradis odpovedat tych, ktori by ti vedeli kvalifikovane odpovedat.

losparabo

Uvedom si, ze dvojtunerovy prijimac je dobry vylucne k nahravaniu programu z ineho transpondera, ktory prave pozeras (alebo z neho tiez nieco nahravas). Ci mas motor alebo nie je sumafuk, dolezite je mat twin LNB a zvedene dva kable, kazdy pre jeden tuner. Mozes mat aj dve paraboly samozrejme, ako uvadzas ... V tom pripade pokial pozeras na jednej, programy z druhej mozes sucasne neobmedzene nahravat Z tej prvej vsak uz nie (pokial sa teda bavime o tom, ze na kazdej je len single LNB).

JanoHels
Registrace: 1/2006

ahojte, budem spokojny s moznostou moct sledovat/nahravat spolu z "ceskeho" a "slovenskeho" transponderu na 23.5º, ako spominal Wintermute - a ak som to spravne pochopil staci single LNB a nutna rovnaka polarizacia.

@losparabo
samozrejme ze je dolezite zrozumitelne sa vyjadrovat, ale tiez je dolezite pre komunikaciu "trochu" chciet toho druheho pochopit a nie hned utocit a povazovat sa za nadradeneho. (dik za vysvetlenie ako si to myslel)

ludo

Prepac ludo, ale mat dvojtunerovy prijimac s poziadavkou obmedzene sledovat/nahravat cr/sk programy a cele to zabit single LNB ... urob ako chces, ale dlho spokojny nebudes.

JanoHels

@ JanoHels

hm, dobre, takze potrebujem twin LNB a natiahnut dalsi kabel aby som mohol "pozerat/nahravat" z dvoch roznych transponderov na tej istej druzici? dik.

ludo

Presne tak.

JanoHels

dik/ solved. R^

ludo