Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Nový transpondér neviem naladiť

Čaute, ide vám momentálne nový transpondér 11876 s HD programami? Včera som to naladil a dnes nič... Ostatné skylink programy ok. Skúšam na 2 prijímačoch Technisat HD8 a S1

lianaboy
Registrace: 10/2008
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65
Odpověď v diskusním vlákně

Dagy2

Jen pro info hogofogo má pravdu.
U Wroclawi postavili Němci ve spolupráci s polskou stranou fabriku, a to na bázi původního výrobního závodu "Oborniki Śląskie" Bylo to na podzim roku 2006.
Sortiment výrobků je velmi široký, stačí jít na web. Pokud chceš opravdu německý technisat, je třeba ho koupit v "Reichu" a ještě je třeba vědět kde a mít skoro osobní kontakty.
http://satkurier.pl/news/33581/polska-fabryka-technisata-juz-pracuje.html
Tak asi tak.
Jinak by mě zajímalo, jak bude dotyčný štelovat parabolu, pokud nevidí na indikátory? To by mě zajímalo, možná mi něco uniklo, nebavím se o akustickým signálu.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

gunter

že je "fabryka w Polsce" samozrejme viem. Aj Caynne sa robí v Bratislave a v Lipsku mu dávajú štítky...

Normálne to dotyčný bude robiť tak, že Technisat (zrejme nie SIR, ale HD8S aj ISIO) na VFD displeji zobrazuje normálne "teplomer" a kvalitu signálu číselne v dB, takže TV na takúto kontrolu naozaj nepotrebuješ.
Hovoríme o tom, že na balkon nemusíš trepať tvoju 60" telku ale stačí receiver na ktorom máš zobrazenú kvalitu signálu.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Infolinka

Ja som dnes volal na infolinku a chlapik mi povedal ze im prichadza vela staznosti ohladom TP11876 a ze chyba je vraj u nich. :dead:

NeviemTo
Registrace: 12/2014

NeviemTo

... a jaká chyba neřekl? Já například žádný problém nemám!

Tondach
Registrace: 3/2004

RE: Nový transpondér neviem naladiť

jsou tam drobné záseky v obraze.

bretah
Registrace: 9/2012

to bude chyba u nich

,já nemám problém,ani mých (nevím kolik přeladěných) zákazníků,tak to chytáme jiný šítling R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Spousta lidí není schopných ani roznat rozdíl mezi SD a HD, natož jestli ty výpadky tam být mají, či nikoliv.

bretah
Registrace: 9/2012

bretah

to souhlasím R^ :laughing: R^

pierrepetr

Infolinka

Ten chlapik v infolinke vedel dost malo (prakticky nic) a detaily mi nepovedal.

NeviemTo
Registrace: 12/2014

Pokud chceš opravdu

koukat do vánoc,někoho si na to zavolej R^ :laughing: R^

pierrepetr

Po návšteve odborníkov

Tak po včerajšej návšteve odborníkov zistili že problém nie je v zle nastavenej parabole, ale v monobloku, vymenili mi ho za Inverto a je to lepšie, ale nie ideálne... Kvalita na novom transpondéri je stále zlá, iba okolo 6,8 dB podľa prijímača... Ale je stabilná počas celého dňa... Tak neviem ci má význam ešte niečo riešiť, podľa technika mi nepomôže ani lepšia parabola... Max o 0,5 dB...

lianaboy
Registrace: 10/2008

lianaboy

Monobloky nepoužívám, jen výjimečně. Monoblok je ale kompromisní záležitost, nikdy jej nenastavíš přesně tak jako dva samostatné lnb. Přesto se mi nezdá, že by z toho opravdu "nevytáhli více". Psal jsi, že máš astru 23°E v ohnisku, proto mám za to, že by to mělo chodit lépe.
Domnívám se, že technici nenašli správné ohnisko paraboly, které mělo být posunuto více na východ, tak aby případně nedocházelo k rušení ze satelitu Astra 19°E, kde se vysílá na stejné frekvenci. Nebo je chyba parabole jako takové (deformace, krk-prohnutí apod.). Chtělo by to vidět spektrum.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

gunter

souhlas,v jeho případě není podstatné,jestli monoblock,tak tvrzení ,že větší parabola nepomůže je liché R^ :laughing: R^

pierrepetr

Dej tam prenosovou rychlost 29500.

JardaD
Registrace: 7/2011

JardaD

a tím mu stoupne kvalita signálu? R^ :laughing: R^

pierrepetr