Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

příjem Tetčice u Rosic (H 29,40,46,47,59)

docela jsem si vyhrál v kopcovitém terénu v Tetčicích (15 km z Brna). Jsem schovaný za mírným kopcem na ul. Křiby. Zkoušel jsem směrovou anténu Emme Esse (15dB) a velké husté síto horizontálně. Na velké husté síto jedou všechny kanály vč. HD programů na kanálu 47. Nejslabší je k.59, ale i ten jede. Anténa nemůže být pod střechou, musí být venku a je potřeba hledat místo, o metr vedle už třeba k.47 je na hraně. Dají se tady chytit i 3 slovenské multiplexy (V 55,56,57).

Lubos237
Registrace: 12/2011
Odpověď v diskusním vlákně

Luboši

"Anténa nemůže být pod střechou, musí být venku",před chvilkou jsi psal v jiném vlákně,že ti to jede na skříni,tak jak tedy? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

jo už jsem

to zjistil,jde o dvě různá místa? R^ :laughing: R^

pierrepetr

na skříni - Brno - Komín

Na té skříni jsem to instaloval máti v Brně v Komíně. Tam je to v paneláku na opačnou stranu než je vysílač. :)

Lubos237

síto z Omka nebrat

ještě zkušenost s nákupem hustého velkého síta zn. Tepros z Omka v Brně. Anténma se prodává v nesmontovaném stavu a přední část k zadní odrazové stěně se montuje až doma. Neseděly jim rozteče otvorů předního hlinikového profilu s těmi na zadní odrazové ploše, kam se to montuje. Celou anténu jsem musel mírně prohnout, aby to pasovalo. Taky rozteče těch příjmacích prvků nebyly předepsaných 115 mm. Slyšel jsem, že Tepros je kopii antén Vaten. Příště raději originál Vaten ze Střelic u Brna. Po domluvě umožní i osobní odběr.

Lubos237

RE: příjem Tetčice u Rosic (H 29,40,46,47,59)

Takovej příjem je dobrej leda pro nějakýho experimentátora, ale určitě ne pro běžnýho diváka. Stačí první mlha, déšť nebo sníh a polovina muxů bude v trapu.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

zatím to mám bez předzesilovače, tak uvidím co to udělá při mlze nebo větším dešti.

Jinak mám potvrzeno, že síta z Omka jsou bez certifikace, povrchová úprava je horší a síto řidší než od Vaten. Pozor na Omko!

Lubos237

@Lubos237

nejen síta jsou plagiáty, stejná je situace např. i s color standart. A jinak pozor! i Vaten dělá řidší síta vedle těch hustých viz e-stránky.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

kde kupovat kvalitní antény směrové a síta?

Pokud i Vaten dělá řidší síta, kde potom kvalitní síta kupovat? Já porovnávala husté velké síto od obou výrobců.
Ještě jsem slyšel, že pomůže dát za zadní odrazovou plochu síta nějaké pletivo. Opravdu to pomůže?

Lubos237

Vsak Vaten dela husta i ridka, staci si vybrat. Pletivo muze pomoct, ale zanedbatelne, nestoji to za tu praci.

ivovi0
Registrace: 11/2008

@Lubos237

Vaten i Kovoplast nevyrábí špatné antény, z těch dovozových vychází solidně antény některé série např. od Acadu,EmmEsse,Fracarro atd. Některé modelové řady jsou povedené více a některé méně.
Naši výrobci jsou seriózní v tom, že jimi udávané hodnoty (zisk) jsou odpovídající i v reálném prostředí.
Jinak čti text pořádně, jasně jsem napsal, že Vaten dělá oba druhy sít, čímž není řečeno, že to řídké je špatné.
Je ale třeba vědět jednu věc, na kterou lidi nechtějí slyšet. Správná anténa je ta, která se osvědčí v místě příjmu (na základě předem zjištěných, naměřených exaktních hodnot).

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Na OMKO bych nenadával, když zákazník chce, tak mu v pohodě prodají Vaten. Samozřejmě když se u pultu zeptá jako první na cenu, tak mu prodavač strčí polskej hnůj apod.

PoldaS

gunter

souhlas,proč kupovat anténu a nadávat na prodejce,ten ti prodá,co chceš a i ten největší šmejd může někomu chodit bez problému a ještě nám to tady bude chválit,vhodná anténa je, jak kde,jak kdy,jak pro co R^ :laughing: R^

pierrepetr

české síto Tepros z Omka

pánové, Omko vydává jimi prodávané síto Tepros za kvalitní české síto. To, že zpracování není až tak kvalitní jsem se přesvědčil na vlastní oči a potvrdil mi to i jiný zákazník Omka. Stejně tak mám potvrzeno od firmy Vaten, že české síto Tepros je jejich nekvalitní kopie a navíc bez certifikátu. Omko to prodává kvůli nákupní ceně a v podstatě za stejnou cenu jako Vaten přes net.

Lubos237

A do prčic, tak už i síta potřebujou certifikaci. Jenom čekám, kdy se bez certifikace ani neutřu na WC :D

PoldaS

vše jede bez problémů

po 2 měsících hlásím, že všechny multiplexy jedou bez problémů za každého počasí. Po novém roce se příjem zlepšil i u problémového kanálu 59. O Vánocích byl údajně rušen mobilním LTE na 60 kanále.

Lubos237

anglické pořady od Arabů

anglické pořady s arabskými titulky chytám jen ze stanic MBC (1,2,3, Max, Action). Existují i nějaké jiné FTA dostupné na parabolu 1m?

Lubos237

předchozí příspěvek patří jinam :(

ale bylo by to fajn chytat na DVB-T i anglické pořady. :)

Lubos237

jedou SK programy - 56 kanál z Javoriny

ještě přidávám, že v Tetčicích (západ od Brna) jedou SK programy Markiza, JOJ, Doma, TA3 na 56. kanálu asi z Javořiny. Nevím proč nejede 55 a 57k ze stejného vysílače.

Lubos237

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra