Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

vypadky skylink

nevim jestli skylink něco testuje ale už dva dny mam výpadky které se projevují jako kostičkování občas mi to napíše program kodovaný nebo neni signal ale pokud mrknu na uroven signalu na přijimači tak jsou ukazatele síly a kvality signálu teměř nadoraz nejvíce se to projevuje v odpoledních hodinách za cele dopoledne to neudělá nebo max 1x a a příjde 19 hodina a děla to 3x až 5 x za hodinu a dlouho do noci.

vendy1968
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

u mě ok

tak šítling asi netestuje R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: vypadky skylink

tak nevim co se děje děla mi to už dva dny a to vždy zhruba od 19 hod do 23 až 24 hod a pak už to jede normalně pravě koukam na markizu zhruba od pulnoci to neudělalo stejně jako dnes dopoledne to šlo normalně a začalo to blbnout po reautorizaci karty ale po oba dny se to projevvuje ve stejne době a pak to jde normalně.

vendy1968

a kdo ti

zajišťuje příjem?,přijímač a venkovní jednotka,nebo karta?,ujasni si to R^ :laughing: R^

pierrepetr

no každopadně někde musí být chyba ted už od pulnoci bez vypadku a věřím že dopoledne to bude taky ok a začne to zase někdy kolem 19 hod a do zhruba půlnoci to bude blbnout takže by neměl byt problem ani v přijimači ani v parabole protože i když byl ten vypadek kde mi to psalo že neni signal tak na přijimači byl indikatory signalu teměř nadoraz ještě mne napadá že by to mohlo něco rušit ale nevím co

vendy1968

to je taky

možné,teď musíš zjistit ,kde je chyba,abys vyloučil kartu a čtečku a věci okolo dekodování,vyndej kartu a pozoruj programy ,které jedou bez karty,co ti píše přijímač neřeš,není obraz,některý píše není signál,jiný kodováno,je to pi.tomec,až půjdeš spát,nevypínej přijímač,tím vyloučíš,jestli to nedělá přijímač za studena,až zapneš telku,uvidíš,jestli se to bude opakovat ,jak píšeš R^ :laughing: R^

pierrepetr

Včera jsem měl od dopoledne do večera puštěnou ČT4 HD kvůli biatlonu a hokeji a "zakostičkovalo" to před polednem jednou při přenosu z Pokljuky, hned poté jsem přepnul na ČT1 HD až do osmi večer, hned nato HBO HD asi do deseti ........a nic. Příčina výpadků u tebe bude zřejmě jinde, než v nějakých testech u Skylink ;)

Tondach
Registrace: 3/2004

Že by vítr, Máchale?

bubenin
Registrace: 3/2011

Poručíme větru dešti ať táhne jinam.
S největší pravděpodobností výpadky způsobeny větrem - tedy u mě rozhodně. A větru já zatím neporučim aby nefuněl.

zdrk15
Registrace: 5/2008

ja to večer vypl a rano zapl a zatím jede bez problemu pokud to zase bude dělat tak přepnu na čt 24 nebo na relax nebo rebel a vytáhnu kartu zajimavé je že dodoby než jsem dělal reautoarizaci mi to neblblo až na to že mi nehráli 2 programi a to čt sport hd na nové frequenci a stv hd ostatní šli po reautoarizaci to začalo druhý den dělat

vendy1968

vendy1968 uznej, že kdyby to byly nějaké testy, tak by se to neprojevilo jen u tebe ;)

Tondach

jako uznavam ale mám to v univerzálni čtečce v medialinku a před reautoarizaci to nedělalo už mne napadlo jen odpojit medialink od netu protože v te době se mi seka i net a mohlo by to být v nastavení sitě mezi kompem a medialinkem ted mi to totiž udělalo 3 x za sebou na nova cinema a po odpojeni vytažení sitového kabelu od netu jsem musel restartovat protože to napsalo do minuty program kodovaný a bez restartu satelitního přijímače se to nerozjelo a ja vlastně přeinstalovaval i comp v té době od které to blbne před tim tam byli xp a ted tam mám win7

vendy1968

...no jestli seš ten expert co si mermomocí koupil ten medialink a používáš irdeto či ice kartu. Pokud (máš-li jak tvrdíš) signál v pořádku, pak hledej chybu v tom "zázraku", neodladěným fw, nevhodným emulátoru atd.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

jo jsem to ja mam irdeto kartu od tmobile ale i s tou kartou to jelo až do reautoarizace bezproblemu reautoarizaci jsem dělal na arivě 200 a to pro to že po nalazeni nové freq kde je čt Hd , čt 2 Hd a čt sport my nešel na te freq čt sport hd ostatní šlo bez jakychkoliv výpadku ale zaroven jsem přeinstalovaval pc přechod z xp na win 7 používam na hudbu, video a tak nevím jestli neni třeba blbě nakonfigurována sít mam propojeno přes lan

vendy1968

záseky obrazu a zpomalené přepínání klidně může mít na starosti i router, jinak samozřejmě má hogofogo pravdu s vyladěním enigmy a oscamu.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

RE:vypadky Skylink

Medialink je HW šrot, který se sem němci snaží nacpat. Měl jsem ho na 14 denní test a šel zpět odkud přišel. Šmejd mrzne, karty s výpadky atd.
Co by jste chtěli za 35 EUR, máte k tomu sdílečku na rok..... Která možná za půl roku nepojede a bude po ptákách.
Je to druhej nepovedenej Spider.....

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

Já jsem měl Medialink combo 2 dny než jsem ho odeslal prodejci.

sirda
Registrace: 11/2006

no uvidime ještě mu dam šanci a pokud se mi to nepodaří rozběhat tak zůstane na natáčení na fta programy a na skylink zapojím opět arivu ale když mi to dnes začalo dělat tak jsem dal multicas trochu promazaný na flasch disk a dal jsem to spustit z usb a 5 hodin žadny vypadek ani kostičkovani nebylo necham běžet pokud to nebude blbnout ještě zítra z usb a pak teprve prubnu nahrát do přijímače

vendy1968

vendy1968

Takže bůhví čím to bylo, ale hned první tvoje slova byla "nevim jestli skylink něco testuje".....? Skylink, podle některých, je "zodpovědný" za všechno špatné.... :)

Tondach

vendy1968

Pokaď šlape medialink dobře jako klient, pak strč kartu do Arivy a propoj ji s routerem Lan kablíkem. Jednoduše z ní udělej server, nemusíš ji ani mít napíchlou na koax. Když to po pár dnech bude fachat normálně, pak je jasný vo co jde.

gunter

ok pokusím se udělat z arivy server je tam ale nevyhoda že ariva musí být tím pádem zaplá ale mohu ji dát do kuchyně misto set top boxu parabolu mám ještě 1 a lnb taky původně jsem to chtěl dělat opačně mit jako server medialink

vendy1968

vendy1968

no ono to nemusí být na furt, jde jen o "vylučovací" metodu...

gunter

snažim se to nastavit ariva server medialink klient ale nějak se mi nedaří nevím pořádně kde co nastavit v arivě by to měl být asi newcamd serv a v medialinku newcamd klient ale potřeboval bych nějaký podrobnější navod zdileni karty nastavuji prvně

vendy1968

jdi do sekce ariva na abforu

gunter

no mě jde vic o to co nastavit v medialinku