Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

SAT Finder - SCHWAIGER SF9000

Dobrý den, protože nejlépe položená otázka je krátká tak se to pokusím ztrátit.

Jde mě o to jestli někdo nemá zkušenosti s tímto měřákem? Já jsem totiž musel asi tak po roce použít tento přístroj pro znovu nastavení paraboly na Astru 3 (23,5´) a nemohl jsem tam tuto družici najít. Respektive se mě kontrolka rosvítila na Astře 1 (19,2´)a potom jen jakýsi náznak na dvou nebo třech družicích a potom teprve až Eurobird (28,5´) signalizoval stav signálu a svítila u tyto družice kontrolka.

Můj dotaz tedy zní jestli to nemůže být tím, že nemám měřák z aktualizovaný a TP na tyto družici už třeba není aktivní podle kterého se zobrazuje družice? Proto nejde Astra 3 takto najít. Přitom při předtím fungoval správně. A jestli je moje podezření správný, tak jestli někdo nevíte kde se dá stáhnout nejnovější software?

Děkuji Vám všem už nyní za reakce, nápady a tipy.

jexxx
Registrace: 11/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

RE: SAT Finder - SCHWAIGER SF9000

To není žádný měřák, ale obyčejné blikátko. Stejnou službu udělají i teploměry v přijímačích a obvykle je výsledek žalostný.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

Dovolím si nesouhlasit.Mám obyčejný sat-finder za dvě stovky a nastaveno osm pozic včetně takových jako Badr,Azerspace.Výsledek je úplně stejný a to jak síla,tak uroveň signálu jako na měřácích za x tisíc.Jediný rozdíl je v komfortu,kdy musím sledovat ručičkový indikátor.Výsledné nastavení je o šikovnosti rukou.

moki
Registrace: 10/2009

Moki

Už si někdy s opravdovým profi měřícím přístrojem pracoval? Pravdu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Moki

Ne a nikdy to potřebovat nebudu.Mám nastavenou maximální sílu signálu,co se nastavit dá na všech družicích(hodinářská práce s ručičkovým indikátorem a milimetrové posouvání LNB v ohnisku).Vím,že se asi dotknu ega zdejších profíků,ale to nebyl záměr.Jste profíci,máte vybavení,čímž odvedete kvalitní montáž za desetinu času ,co já.Já si hraju,ale to nastavení mám opravdu na maximum,ale trochu to déle trvá.

moki

Pokud si s nim nepracoval, tak to nesrovnávej.

On Air!

Saxon

To =Saxon=

Majitelé luxusnějších přístrojů nesnesou pomyšlení, že se dá satelit (parabola) nastavit i s měřákem za 200Kč.
Dá to více práce, a zabere to víc času, ale šikovný člověk si poradí.

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

Urcite s pipakom nezisti skrat, odber LNB, prepnut na dis., a o DVBS2 ani nepisem.

satan
Registrace: 1/2006

jexxx aktualizuj si TP na Astre 23,5E a malo by byt OK. Pre ostatných co nemerali s profi merakom, fakt nemudrujte... a pokial Vam to funguje podla predstav nieje o com, gratulujeme, ale nemudrujte :)))

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

Jezevec

Pouze frázuješ. Pipakem za dve kila nemůžeš nastavit idealně ani talíř na Astru. To tvrdí jen lidé, kteří vůbec netuší, na co všechno se musí brát zřetel pri nastavování řetězce.

On Air!

Saxon

Saxon

....nevíš, že je období pohádek, tak na chvilku přimhuř oči :)

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

moki@ Sílu signálu ti dělá zesilovač v konvertoru, k tomu žádnej měřák ani pípák nepotřebuješ. A další parametry, jako BER, VBER, CBER se z pípáku nedozvíš. Jediný co to ukáže je jakási pochybná hodnota o kvalitě, ale bohužel nikdo neví z čeho to ten pípák odvozuje.

PoldaS

PoldaS To nepopírám,také nechci nikoho nasrat.Pro mě ale BER není důležité.Jde mi o to nastavit co nejvyšší hodnoty na pípáku a teploměru v přijímači a udělat si rezervu na déšť,což se mi podařilo.

moki

Máš štěstí, že ses trefil. Ale jinak právě uvedený údaje potřebuješ k tomu, abys tu montáž vždycky udělal co nejlíp a ne doufat, že to náhodou vyjde.

PoldaS

Tyto diskuze jsou o ničem, pořád je spousta naivků, kteří si myslí, že všechno zvládnou nějakou hračkárnou za pár stovek, a že se profesionální měřáky za desítky tisíc dělají jenom tak z plezíru ;P

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

někdo to

nastavuje i ve dvou,jeden je u přijímače v bytě,druhý na parabole,spojení mají přes mobil,osobně znám jednu firmu,která takto funguje od počátku sat. vysílání,žádný měřák nemají,jen teploměry majitele,zrovna moc nadávek jsem na ně neslyšel,párkrát jsem byl po nich ,ale to spíš, protože to jsou ""střelci"" a mají vysoké ceny,živí se oba 25 let hodně slušně ,osobně s tímto nastavováním nesouhlasím,ale je to konkurence a laik zákazník netuší a je spokojen R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

dodatek

,dříve používali vysílačky na spojení R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Kamarád měl několik ladičů na satelit od různých renovovaných servisů okolo 500 Kč chtěli a každý naměřil něco jiného a těch řečí měli , že to musí po někom předělávat atd. a hlavně se pomlouvali ( to mi připadá i tady ) .Každý byl profík s firmy na satelity a špičkoví přístroje že na to mají ale závadu neodstranil nikdo . Protože to stále jen náhodně blblo což byl problém přesně nevím už jak , je to 2 roky tak vyměnil satelit přístroj SÁM OD SEBE a je klid , ani jeden profík na to nepřišel a neporadil mu to . O to nejde dneska , chci jen říci jak se máte rádi mezi sebou profíci a lidi co tomu nerozumí ty jsou u mechaniků za blbce hlavně peníze vybrat . Kdo to umí tak si to naladí i bez přístroje ,ale déle mu to trvá a nikoho nepotřebuje jako všude . Samozřejmě jsou i slušný a šikovný a mají výdrž u problému , ale těch je málo .

amater3389
Registrace: 7/2012

SAT Finder - SCHWAIGER SF9000

Ten měřák je naprosto spolehlivý i s tím starším firmware. Je opravdu jedinečný pro nás amatéry v identifikaci přednastavených družic. Pokud ti to ukazuje jinou družici tak je nejspíš opravdu problém v nastavení paraboly. Pokud bys chtěl novější software tak mi napiš, něco mam. Jen pozor na tip, jsou teď dva. Určité mam software na ten starší.

tokushawa
Registrace: 12/2013

RE : SAT Finder - SCHWAIGER SF9000

Dobrý den, prvně se omlouvám že reaguji až ted, ale spíš jsem neměl čas. Děkuji za reakce, ale abych pravdu řekl, tak jsem se toho moc nedozvěděl. Rozběhla se tady diskuse o tepoměrech apod. Já jsem jen chtěl říct, že mě ten měřák fungoval vloni celkem dobře a Astru 3 mě signalizoval a teď už ukazuje pouze to co jsem napsal výše. Tak nevím co s tím? Nejde mě o to nastavit úplně na milimetry parabolu do ohniska, ale zjistit alespoň "zhruba" na jaký družici se zrovna nacházím a na toto byl ten měřák docela dobrý.

jexxx
Registrace: 11/2006

jexxx

Pokud nepomůže nahrání nového fw, je to mrtvola. Dej si do googlu název svýho strojku a problem nebo problems a uvidíš o co jde. Osobně ho neznám, kolegovi ale za 4roky nenávratně odešel. Je to dost běžná věc u tohoto produktu.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

to PoldaS

co tu porad strasite s tim nutnym nastavenim dle MER, BER, VBER, CBER ..., to jsou vsechno i u "profi" meraku pouze informativni hodnoty, lisici se u jednotlivych MP i o cely rad, jediny parametr ktery je karibrovatelny (a tedy je v tech. parametrech MP uvedena i tolerance) je uroven signalu. Prevazna vetsina sat. prijimacu vam udela naprosto stejnou (sice mene komfortni) sluzbu, t.j. jestli to nastavite dle informativniho (nekalibrovaneho) udaje VBER, nebo podle teplomeru Q, dopracujete se stejneho vysledku. Nastaveni paraboly je pro aspon trochu technicky nadaneho amatera trivialni zalezitost.

kaos
Registrace: 2/2009

Profesionální měřák má všechny hodnoty kalibrované, v tomto směru buď bez obav. A nastavovat parabolu pomocí teploměrů, to má výsledek zhruba ten, že všude po diskuzích lze číst nářky lidí, jak jim ty či ony programy nefungují nebo vypadávají.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

to technikTKR

rad si rozsirim vedomosti, muzes mi prosim sdelit, ktery ze to MP ma tyto parametry kalibrovane

kaos

Tys papal vtipnou kaši, co? Měřáky za 60, 70 nebo klidně i 100 táců nemají podle tebe kalibrovanýho nic a jsou to stejný hračkářství jako teploměr v set-top-boxu, že? A firmy jsou úplně padlý na hlavu a tyto měřáky kupujou (asi neví co s prachama) :D

PoldaS

to PoldaS

posli mi prosim datasheet MP(technik se na mne asi vybodnul, nebo zatim stale hleda), kde se doctu napr. hodnota VBER: rozsah xx E-x az xx E-x, tolerance xx% a vyved mne z omylu, ze kalibrovat jde pouze uroven, odstup S/N, popr. MER

kaos
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra