Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

vu solo wifi

prijimac: vu solo
plugin: vti 6.0.8

chcel by som vas poprosit o pomoc pri nastaveni prijimaca na wifi. na skusku som spojil prijímac kablom (ethernet) na sledovanie youtube. vsetko fungovalo. pretoze nemam moznost skryt kabel do steny a listy nechcem pouzivat, kupil som wifi antenku - wireless USB adapter. Na prijimaci som nastavil acces point kde:
AP device : rt2800usb wlan adapter
AP mode 802.11a
channel: 3
ssid: nazov siete
encrypt: ano
method: WPA/WPA2
key: heslo
pouzit dhcp: nie
ak to zmenim na ano tak sa sice pouziju udaje z dhcp,ale pri naslednom restarte je toto znovu zmenene na NIE

vypis wlan je nasledovny

stav WLAN
kvalita signalu 60/70
signal: ok
datovy tok 54mb/s
sifrovanie: nepodporovane

ak vsak vypnem prijimac alebo restartujem router tak prijimac sa mi automaticky neprihlasi k sieti, ale musim ho manualne v sekcii siet pripojit. naviac toto pripojenie trva dlho. priblizne jedna minuta a niekedy viac

Viete mi prosim poradit ako a kde nastavit,aby sa prijimac automaticky prihlasoval k routru wifi spojenim (wlan) a ako zmenit, aby bolo wlan sifrovanie podporovane?

ak by bolo potrebne dalsie udaje rad ich poskytnem

misko78
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: vu solo wifi

Na boxe snad nastavujes clienta nie AP....alebo ?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

to liquere

ano. AP mam nastaveny. ale aj to je divne, lebo router ma 802.11b/g,ale ako zvolim na prijimaci v AP b alebo g tak mi nenajde siet. tuto mi najde iba ak zvolim 802.11a
vypis z AP nastavenia som uviedol v prvej sprave
AP device : rt2800usb wlan adapter
AP mode 802.11a
channel: 3
encrypt: ano
method: WPA/WPA2
key: heslo
pouzit dhcp: nie

misko78

Ked mas wifi router alebo AP cko mas tam definovane predsa user a heslo. Tak to iste napis v boxe tam kde si to pyta. Stale nechapem ake AP chces definovat na boxe?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

to liquere

potrebujem nastavit v prijimaci AP, aby mi naslo wifi a prihlasilo ma do siete. do siete ma prihlasi, ale musim to urobit manualne. teda po spusteni prijimaca musim ist do siete, a tam vybrat WLAN, potom prihlasit a az vtedy ma prihlasi k routru. mam tam na vyber LAN alebo WLAN. aj ked zvolim WLAN ako predvolene tak sa to nejakym sposobom neulozi a po restarte prijimaca musim znovu ist do sekcie siet a prihlasit sa tam takto pracne. ked som mal napichnuty kabel z prijimaca do routru (LAN) tak pripojenie na net fungovalo automaticky. a presne o toto mi ide,aby mi to prihlasovalo k netu automaticky ale cez wifi a nie kabel

misko78

To si lae pleties pojmy, stale si voci routru ako client. Ci kabel alebo wifi. NEvie ci nemas uz starsi img, VTI nepouzivam, tak neviem aka je aktualna verzia. Ale pokial sa neda wifi ulozit ako preddefinovane to asi nepojde.........

liquere

Zkus si někde vypůjčit jiného clienta. U některých značek to nechodí dobře. Já používám výhradně Edimaxy, a NO Problém. Někdo mi dal clienta PLANET, a taky vypadává i tam, kde Edimax jede roky.
Dál může být problém v ovladači. Nevím jak jsi to rozchodil, ale některý karty novějšího data/myšleno wifikarta-client - ta anténka, jak jsi pravil/pod Linuxem nechodí, protože Linux je staršího data a driver na novější kartu v něm není obsažen, protože když se psal Linux, tenkrát zařízení ještě nebylo na světě. Zkus něco staršího.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

pomôže

powerline adaptér ...

mokus
Registrace: 1/2012

misko78

u VTi 6.0.8 i 7.0.0 mi chodilo wifi úplně bez problémů, zakázal jsi LAN připojení?
Jinak je to možná otázka použitého chipsetu, moje wifi je no-name z Aliexpress za 6$.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Wifi se používá opravdu jako poslední možnost, pro stabilnější příjem a stream je opravdu vhodnější powerline adaptér, /tak jak radí mokus/. I když to je dražší řešení, není nad stabilitu, ovšem na aktualizace boxu stačí to wifi. Myslím, že je na to plugin s průvodcem, který Tě provede celým procesem, zkus pohledat...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra