Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

parabola nevydrží vítr

Asi před 2 měsíci mě přidělali na balkon držák na sat, vypadalo to bytelně, je to naštoubované skrz ocelové jádro zábradlí. Bohužel kolem toho je jen hliníkový plech i když asi 1mm silný. No a při poslední vichřici mi moje milá Maximum 85 ten držák tak o 0,5cm zakousla do toho hliníku. Prostě je to moc těžký a moc velká plocha. Bojím se že pokud vítr v létě ještě přidá ukroutí se to úplně. Chtěl jsem přijímat rozsah 1W-28E primárně 23E skylink.

Co teď? Čím nahradit? Mám dát klasickou 80cm AL a motor? Nebo se na 80cm parabole pokoušet o multifeed? To ale pochybuju že rozchodím v tom požadovaném rozsahu. Nějaké tipy na vhodnou lehkou a kvalitní parabolu?

Dík

bigboban
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: parabola nevydrží vítr

Ja by som pozil v takomto pripade sietovu parabalu ta je na narazy vetra prisbosobna aby sa do nej vietor neoprel plnou silou

loop12
Registrace: 7/2007

Mě přídělali - kdo ?? Moc těžký to není, jen si umět kostručně a technicky poradit v daných podmínkách. Co to je držák - k vocasu ? Já montuji konzole. :))) R^ :)))

CES
Registrace: 4/2007

Já nevím, se to zakouslo, tak se to zakouslo. Co Tě vlastně trápí, že se to zakouslo o 0,5cm /na 1mm plechu??/, nebo že to nehraje? Maximum není zase tak "speciální" parabola. S jinou parabolou to bude dělat podobné věci. Srovnej si priority, jestli chceš plné šilhání, nebo pevnější parabolu, nebo co vlastně? S motorem na tom líp určitě nebudeš, tam je toho rizika při větru omnoho víc než při šilhání. Líbí se mi výraz "vhodná, lehká a kvalitní", chybí mi tam už jenom levná...
Promin, že jsem kritickej, ale tak nějak si nemůžu pomoct...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Proč na takové místo dávají hlínu??? To tam mohli dat rovnou gumu. Ten hliník musí pryč, nebo je to třeba roznést do větší plochy přes ocelovou plotnu, jinak se problemů nezbavíš.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

nerezne a víc se to krade R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

„To tam mohli dat rovnou gumu“

To je dobrý nápad, náraz větru ohne parabolu na gumovém držáku a ten po uklidnění větru vrátí parabolu na své místo. To je na patent!

člověk
Registrace: 3/2006

Já vůbec nechápu "přidělali na balkon.... skrz ocelové jádro zábradlí", to by chtělo vyfotit, mám asi malou představivost :(

decmen
Registrace: 2/2008

asi na

železnou trubku dali hliníkový jekl a na ten si namontoval držák paraboly R^ :laughing: R^

pierrepetr

člověk

jenže za větru by vůbec nekoukal,to můžeš namontovat na silentblocky jako motor u auta R^ :laughing: R^

pierrepetr

parabola nevydrží vítr

...co takhle vzít vrtačku,do toho 2 mm vrták a udělat z ní sítovou :)))

Cucerak
Registrace: 3/2008

Vyměň hliník za nerez a bude O.K.,aby konzole nepoškodila nový balkon........ R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Znovu

Ještě znovu asi jste mě nepochopili. Klasický zábradlí na balkoně v paneláku. Ten hlavní vodorovný profil je nějaká ocel aby se člověk nezřítil. Jenže na to je okolo ne na fest ale s nějakou nezanedbatelnou mezerou nasunutý hliníkový profil. No a na tom všem zasklení. No a někdo měl ten chytrej nápad neničit fasádu a dát držáky na saty raději do toho zábradlí. Držák je opět nějaký nezničitelný železo akorát to má tak půl metru. Tedy když na konci je parabola tak to zaprvý páčí pákou směrem dolu svojí hmotností no a pak při vichřici zase silou plachty.

Takže já tam nový zábradlí nedám a až zafouká víc tak to ten hliník může dorazit. Proto sháním něco menšího a lehčího. Hmotnosti u parabol se moc neuvádějí ale ta moje má nejspíš něco mezi 11-14 kilama kdežto 60cm hliníkovka má tak 3-4 kila. I s motorem to bude lehčí a motor nepřidává "větro plachtový" efekt.

Zatím mě tedy přijde jako nejlepší 60cm hliník plus motor.

bigboban
Registrace: 4/2009

pokud sem nedáš nějaké foto tak Ti těžko někdo fundovaně poradí

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

aha, tak

to bych to řešil tak, že pokud lze, zkrátil bych rameno toho držáku na nezbytné minimum a upevnění kolem zábradlí bych řešil něčím jako cípant na jäkl, na 4 šrouby M10, cípant z pořádnýho materiálu, dotáhnout na krev a musí to držet jak helvétská víra. 60cm parabola je o ničem.

decmen
Registrace: 2/2008

Někdy to nejde řešit komerčně zakoupenejma věcma, zkusil bych se poohlídnout po nějakým šikovným zámečníkovi. Ale jak psali už ostatní chtělo by to nějaký foto.

hogofogo11
Registrace: 9/2014

v Polsku mají stojan

bez nutnosti vrtat do čehokoliv. Dole je čtverec z profilu, do někož se vloží chodníková "kachlička" 50x50 cm. Ke čtverci je připevněn trubkový stožárek, na který se montuje parabola.
Celý stojánek s parabolou je tak nezávislý. Stabilita je založena na tom, že těžiště je dole.
V Tvém případě bych stávající uchycení paraboly využil jako dodatečnou stabilizaci nového systému.Použil bych T 55, se kterou mám dobré zkušenosti, zvláště pak v případě, že Tvůj balkón je pod jiným balkónem souseda o patro výš.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

foto stožárku z Polska

http://www.hollex.pl/stojaki-i-uchwyty/stojaki-do-anten/1969-stojak-bezinwazyjny-ev03-z-masztem

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Po zateplení jsem pořídíl stojan na balkon v našem eschopu,původně jsem chtěl vrtat do balkonu,dodnes jsem tak neučinil,nebyl důvod,parabola al85 s motorem se ani nehne! :O

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra