Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

visiosat bigsat vs.gibertini 100+75cm

Môhol by niekto napísať aká je teraz po preladení freq. skylinku príjem na parabole Visiosat bigsat? Ide mi o to či má zmysel vymieňať gibertini 100cm na ktorej mám multifeed 13°e+stred 19,2°e+23,5°e a na gibertini 75cm mám 1°w.Chcel by som to mať z jednéj paraboly a visiosat bigsat sa mi velmi páči.Len ako to bude zo signálom za zhoršeného počasia (dážď) na DVB-S2 transponderoch!Viem že saxon tu napísal aj članok k visiosat bigsat,ale tam boli ešte DVB.S1 freqvencie.Zaujíma ma ako je to teraz.

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO
Odpověď v diskusním vlákně

RE: visiosat bigsat vs.gibertini 100+75cm

Pokud nejsi limitován prostorem, nechal bych si to co máš teď. Lepší to na jedné parabole určitě nebude. Maximálně snad srovnatelné a je otázka, zda se to za ty peníze vyplatí. Je to samozřejmě jen můj názor.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

můj taky ;)

lance
Registrace: 10/2008

DVB-S2/8PSK

Tu BIGBISATku mám stále doma a používím ji na rozsah 23,5E-0,8W. 8PSK z 23,5E chodí spolehlivě, 8PSK z Thoru nekontroluji, páč je nemám zaplacené. Můžu to ale změřit.
Pokud chceš mocímermo jeden talíř, asi bych se toho nebál. Nastavuje se dobře, je určitě lepší než Multibeam. Srovnávat s T90 asi nemá smysl.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

saxon

Ahoj, neměl jsi náhodou v ruce taky "Multisatellite" od Mascomu ? Ta by měla být cca o 10cm větší než Multibeam... cenově sice asi nedává smysl ale jen tak pro informaci

lance
Registrace: 10/2008

Saxon

Pokud bys to měřil, schválně tu píchni ty 8PSK TP myslím z obou pozic. Pokud ne, nic se neděje. Jinak kdybys chtěl test na pozici 0.8°W napiš mi klidně SZ (budu tu večer). O víkendu bys mohl posoudit co a jak chodí.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Gunter: OK, budu ji musel ale trochu poopravit, mám ji ještě nastavenou na střed mezi 28 a Thor. Snad nebude moc kosa.Udělám screenshoty z Varose.
Lance: Neměl, jen jsem ji jednou viděl v ČB na střeše u nějakého cizince.

On Air!

Saxon

Dík Saxon,budem rad ak zmeriaš aj 1W.Ak môžeš aj nejaké DVB-S2 transponderi na 23,5.Ešte raz Ďik ;)

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Galerie: THXKO

Re: Saxon - BigBisat

Zdravim,
Saxon, mozes mi prezradit co mas vo focuse-v strede na tom BigBisate pre 23.5E--0.8W ? Pouzival si web-program co oni ponukaju na rozlozenie LNBciek a potom dosteloval podla meraka?? Dik!
K

krikri

Hotbird.
Používal jsem kalkulačku od výrobce a merak taky. :-)

On Air!

Saxon

Přes dobré vlastnosti

bigsatu vřele doporučuji umístit anténu pod nadstřešení tak, aby na ni nepadal (na LNB)svislý déšť. Tím se její vlastnosti za deště výrazně zlepší. Rozdíl mezi nedeštěm a deštěm bude opravdu malý.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra