Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

openatv mrzne

ahojte, mam xtrend et8000 s openatv, pomerne casto mi "zamrzne" pri rychlom prepinani, alebo ked sa pohybujem v menu. obraz a zvuk stanice ktoru som mal ide, v lavom hornom rohu sa zobrazi to "koliesko" co sa kruti dokola a potom ked sa odcykli, tak vsetko ok. je openatv nestabilny image? nie ze by mi to az tak vadilo, som zvyknuty z dreamboxu 7000:), ale predsa tento xtrendovy processor by mal by sviznejsi, nie?

ludo
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: openatv mrzne

Pokial je chyba v img obycajne je info na ich stranke. Moja skusenost je, ze nestabilnym ho vacsinou robia ludia pridavanim roznych pluginov a spekulovanim.....

:)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

nenapisal si verziu openatv

tomko
Registrace: 1/2006

Nepíšeš nic o tom, zda uvedený image byl v boxu nahraný a nebo sis jej nainstaloval sám. Dostal jsi to tak z ellano?
Předpokládám, že máš box připojený k routeru, už jsem se setkal s tím, že právě tady byl zakopaný pes a přepnutí programů nebylo tak svižné. Jiná možnost je nekorektní funkce nějakého emulátoru. Nic nepíšeš o tom co a jak používáš.
Jinak liquere má pravdu v tom, že někteří dodavatelé a prodejci doslova "přeplácají" přijímač úplně zbytečnými aplikacemi. Než "uklízet cizí smetí" a ztrácet čas je nejlepší nahrát čistý image, připojit box na síť a pak si sám vybrat a doinstalovat to co Tě zajímá.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

ahojte, kupil som ho tu v spanielskuu u miestneho distributora. mal original image, openatv som nahral ja. s pluginmy som to myslim neprehanal, nemam rad vela smetia v pocitaci. mam tam skylink s cccam. samozrejme je pripojeny k routeru. verziu image si teraz v tejto chvili nepametam, bola to najnovsia co bola na stranke v decembri 2014. pouzivam vsak dreamboxovy dialkovy ovladac (nie original), je mozne ze by to bolo tym?

ludo

Udělej si zálohu nastavení a nahrej poslední image, nějaké potíže na konci roku uživatelé různých boxů s OpenAtv hlásili. Více relevantnějších informací je na ab-foru. S tím ovladačem těžko soudit.
Jinak Cccam s ice kartou v drtivé většině přijímačů funguje korektně. Pokud kartu nevlastníš, může být problém úplně jinde.

gunter

@gunter

dik, skusim najnovsi image. ano, vlastnim ice kartu.

ludo

Pak by to mělo chodit korektně (Cccam 2.3.0+ice), ale můžeš potom zkusit i oscam, který je ke stažení v pluginech, stačí jen doplnit údaje pro caid 0d96 (oscam.server) a upravit oscam.dvbapi.

gunter

Mrzne + svítí spinner

Také mám ET8000 a občas se mi to stane.
Zajímavé je, že se tak děje častěji jen u verzí OpenATV v některý den. Firmware vydaný některý jiný den funguje téměř bez problémů.
Někdy to prostě tuhne hned , případně po pár hodinách provozu, a někdy to běží bez potíží.
.
Doporučuji tedy pečlivě vybrat a otestovat firmware.
P.S.: Dle mě připadá tak 1 povedený image na 10-20 více méně nepovedených.

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

Xtrend podla mna ide do kytek. Aj v nemecku si to posr..i s tym sec boardom a vela ludi presla na ine znacky. Jo reklama u nas tsale este vymyva mozgy. Zacalo to pred par rokmi neviem pricinu ale drivery tiez niekedy zablbnu a staci citat fora v zahranici stale nieco je .....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

No s ATV mám na VU SOLO taky dost často problémy, to na ET 9000 většinou šlape dobře. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

ATV není jediné image, pokud blbne zkus jiné např HDF

georg11
Registrace: 2/2006

OpenATV 4.2 provozuji na Optimuss OS1 a OptimussOS2plus k plné spokojenosti, mám image z podzimu 2014 a nehodlám zatím dávat 4.3 když nemám žádné problémy. Zelenáč jsem neměl od 9.měsíce 2014, nahrávky na síťový disk, plno pluginů....
Takže jak Ti radí, nahrát čistou novou Image, doplnit vším potřebným a když se bude něco kousat, zkusit jiný image....

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

dik vsetkym za prispevky. len pre doplnenie, image ktory mam je openatv-4.2-et8000-20141212_usb, skusim ten dnesny.

ludo

Obrazně by se to dalo napsat tak, myslíš že máš Mercedes, ale ona je to jenom vytuněná Škodovka.
Postup:
Instaluj nové firmware, nenahrávej pluginy, použij USB a flashexpander, adresář var přesměruj na USB, instaluj pluginy. Obsazená paměť se dá prověřit, použij telnet a příkazy cat /proc/meminfo eventuelně free či vmsat

matchboxx
Registrace: 9/2012

Reštart cez tl.POWER

ja mám openATV 4.2 na Amiku Alien 2 triple plus a takisto sa občas zasekne a krúti sa spiner donekonečna a celá grafika sa rozpadne. Väčšinou to spôsobí práca s hdd, alebo keď som skúšal stream z netu(archivyCZSKplugin).
Na toto zaseknutie je výborné viacnásobné (alebo dlhšie) stlačenie tlačítka na DO POWER, ktoré vyvolá okamžitý reštart enigmy (KILL nápis na vfd v hyperione) a neni nutný tvrdý reštart na prijímači tlačítkom on/off.
Toto mi fungovalo na iných image(PKT Hyperion, HDMU, Graterlia), ktoré som skúšal.
Bohužiaľ v openATV mi to nefunguje.

Vedel by prosím niekto, či by sa to dalo aj tu nejak nastaviť?

...skúšal som aj priradiť reštart enigmy na dlhé stlačenie tl.POWER, ale pri záseku to nefunguje Rv

Vantage HD 8000S, Amiko Alien 2 Triple Plus (S2 S2 T2/C) - Dual Boot OS: fw. Spark 1.2.76, Enigma 2 fw. openATV 5.1, 80cm parabola na motore

digitals
Registrace: 11/2008

Jak píše matchboxx, vytuněná škodovka. To se mi opravdu líbí.

Používám OpenATV, nemám zkušenost s Tvým strojem, ale vím, že je obrovský rozdíl mezi stroji jakou má paměť, procesor...
Já znám jen německé Edisiony a byl jsem nešťastný z Pinguluxa a částečně i z Optimuss OS1, když jsem chtěl přehrávat velké mkv filmy kolem 15GB z externího síťového disku. Sekání v rychlých scénách, atd, zelenáče...
Myslel jsem, že to je, že nemám 1G switsh a vůbec a když jsem nasadil super rychlý OptimussOS2plus, tak bylo po problému.
A v tom bude dle mého u Tebe zakopaný pes.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1

@ojoj1

et8000 mi prehral bez problemov film avatar ktory som mal v 1080, mkv, velkost suboru 35 GB. islo to z externeho disku WD cez usb.

ak som to skusal priamo z Tv alebo z PC, vzdy to sekalo.

ludo

ludo

Nebavím se z externího disku přes USB, ale ze síťového disku přes switch, to je sakra rozdíl.

ojoj1

dobre, dobre. aj ked musim povedat, (teraz sa s tym hram), natiahol som dnesny image, neviem ci je to normalne, ale ked som sa v sprievodcovi doslal po "vyhladavenie stanic" a dal som mu automaticke vyhladavanie, tak sa na polminutu zacyklil aby potom mohol pokracovat...

ludo

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra