Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze ?

Je to pro mě nesmírně zajímavá otázka - bez jejího zodpovězení se zatím zdráhám předplatit SERPO na 4 roky za starou cenu, tj. cca 37,- CZK na měsíc při platbě kartou na 2 roky .
.
přitom od dubna začne Skylink srážet obrovskému množství abonentů přes SIPO automaticky vyšší cenu 55,- měsíc. Ti samozřejmě mohou kdykoli ze SIPO tuto platbu vypárat a Skylink tak ukončit, nic dopředu zaplacené nemají - a žádnou výpověď netřeba
.
Ale co ti, kteří mají předplacený rok až několik let? Dle všeobecných podmínek ( VOP ) bodu 7.4. může uživatel v případě nesouhlasu se změnou VOP nebo cen vypovědět vztah s 1měsíční lhůtou.
Ovšem v případě výpovědi se dle VOP již UHRAZENÉ POPLATKY A PŘEDPLATNÉ NEVRACÍ
.
Takže když si SKYLINK usmyslí, že od nějakého data předplatitelé kartami musí doplatit nové ceny nebo jim bude přerušena služba, případně vydá za rok nový ceník, kde bude SERPO za 100,- přičemž plátci kartami musí tuto cenu doplatit k původnímu předplatnému od vydání nového ceníku ve smyslu nových podmínek VOP, jinak jim bude přerušena služba - CO SE BUDE DÍT ?
.
uživatel bude moci smlouvu vypovědět to ano, sle Skylink si namastí kapsu třeba zbývajícím předplatným na 3 roky (cca 1400,-), protože předplatné se nevrací
.
teoreticky by mohl Skylink či jeho nástupce udělat takovou habaďůru, že zvedne poplatek na 300,- a tím donutí skoro všechny plátce kartami odevzdat zbývající předplatné bez boje Skylinku :bigeyes: - výše SERPO přece není omezena, že ano....přece nebudou chudáci se SIPEM biti oproti chytrákům s několikaletým předplatným za 37,-na měsíc
.
a teď pointa - DOMNÍVÁM SE, ŽE PŘEDMĚTNÉ USTANOVENÍ O NEVRACENÍ PŘEDPLATNÉHO PŘI ZMĚNĚ CEN ČI PODMÍNEK JE V ROZPORU S NĚKTERÝM USTANOVENÍM OBČANSKÉHO ZÁKONÍKU ...
.
dle mě je to minimálně jasné bezdůvodné obohacení vyvolané např. svévolnou jednostrannou změnou podmínek s vědomím, že veškeré předplatné spadne poskytovateli do klína kromě pár abonentů, kteří klidně doplatí SERPO na 300,-
.
do VOP si totiž nelze dát úplně cokoli, neb papír snese všechno - zákon, zde občanský zákoník je těm VOP nadřazen
.
jsem přesvědčen, že kdyby 1 případ klienta, který odmítl ke starému předplatnému doplatit částku na nové SERPO (55,- až neomezeně) a Skylink mu předplatné nevrátil ani po výpovědi případně mu přerušil službu s tím, že za staré předplatné si už ani neškrtne, nějaký právník dal k soudu se žádostí o vrácení bezdůvodného obohacení (či jiného ), ROZSEKAL BY SKYLINK NA KUSY. Máte na to nějaký názor ?

Konosament
Registrace: 12/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...

VOP Skylinku som necital a uprimne od Skylinku na zaklade doterajsieho vyvoja nic normalne necakam, ale suhlasim s Tvojim nazorom, ze nevratenie vopred zaplatenych sluzieb je protizakonne. Pred casom sa riesil podobny pripad u telefonnych operatorov, kedy ludom prepadal kredit po urcitej dobe, co je urcita analogia neopravneneho obohacovania, nakoniec sa to zmenilo. Suhlasim aj s tym, ze VOP nesmu byt v rozpore s legislativou. Skutocnost je taka, ze mnoho firiem ma tak komplikovane VOP a za sebou cele pravne oddelenie, ze bezny zakaznik nema sancu :laughing: :laughing: :laughing:

Pre pamatnikov balika Skylink Gratis - http://goo.gl/2hAcb8
Balik Gratis Skylink po spoplatneni premenoval na Digital/Digital HD. Od Skylinku skutocne nic korektne necakam :)))

Traky
Registrace: 8/2013

možná se nakonec rozhodnu těch 2 x 899,- CZK na 4 roky obětovat s tím, že když Skylink změní v dohledné době podmínky a bude se snažit z předplatitelů kartami vypumpovat doplatek ke sterém předplatnému, tak dám výpověď z důvodu nesouhlasu s novou cenou a se žádostí o navrácení zbytku předplatného.
.
Pokud mi Skylink drze odpoví, že dle bodu 7.4 VOP nic nedostanu a moje prachy jsou jeho, podám přes firemního právníka žalobu k soudu na navrácení bezdůvodného obohacení či jiné - paragrafy ObčZ se určitě najdou
.
ať máme konečně pěkný judikát - jestli Skylink tu žalobu prohraje ( dle mě s vysokou pravděpodobností ano, to už bude mít můj právník jasno ), tak bude muset vysolit všem ostatním předplatitelům všechno do posledního krejcaru ....je to analogie třeba teď s těmi platy soudců - stačila jedna žaloba a po její výhře je tady lavina :))
.
já bych ovšem uvítal, kdyby se toho ujal nějaký právník ještě dopředu a zveřejnil na netu právní rozbor tohoto bodu 7.4 s tím, že Skylink tu tahá ve smyslu zákona za krátkou pilku ....
.
velmi by mě potěšilo, kdyby se museli už nyní ti právníci skylinku pořádně chytnout za nos a přiznat těžkou minelu :razz:

Konosament

Gratuluji k odhodlání k vedení budoucího případného možného soudního sporu.

tnt
Registrace: 1/2006

tnt - pokud můj firemní právník, jehož služby bych hodlal využít usoudí, že tady je žaloba již dopředu téměř vyhraná, klidně do toho půjdu - já finanční nouzí prakticky netrpím a ztráta 1 800 by mě až tak nebolela - ale jde mi o princip
.
v případě že právník doporučí jednoznačně podat žalobu, pak klidně uhradím i ty soudní poplatky, a budu čekat na jednání soudu _ ať je nějaká zábava - když už se tady toho nikdo nechce ujmout a na netu jsem prakticky nenašel stanovisko, že tohle ustanovení Skylinku je v rozporu s platným občanským zákoníkem ...
.
pokud ovšem právník sdělí, že to moc růžově nevidí, protože v tomhle banánistánu si ty prachy opravdu může Skylink nechat, pak jsem přišel o 1800,- a Skylink je vítěz, to je bez debat ...

Konosament

Zabúdate na jednu podstatnú vec. Skylink nezvyšuje, nevyberá a nevymýšla na nás podrazy, pretože :

Skylink® je len registrovaná obchodná značka užívaná majiteľom M7 Group S.A.; so sídlom Reue Albert Borschette 2, L-1246 Luxembourg. R.C.S. Luxembourg: B 148073; povolenie k podnikaniu č. 00143760/1....

Chce sa snáď niekto súdiť s obchodnou značkou...
:lookaround:

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Až si ty loupožníci z M7 usmyslí tak ti kartu znefunkční řeknou že dva roky utekly a tudíž není v záruce a o kredit přijdeš.Už se to tu řešilo z prvními ICE budou tě nutit koupit novou kartu a o zaplacený serpo přijdeš užasné co je tady možné.Právník ti řekne že kuli 1800,-kč se ti ty soudy nevyplatí!

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

tady se někdo

nechce v klidu koukat,tady někdo chce jen chodit k soudu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

ale to já vím, že hned na začátku VOP je uvedena jako smluvní strana
M7 Group S.A.
2,Rue Albert Borschette
L-1246 Luxembourg
Velko-vévodství lucemburské
.
Smlouva o poskytování služby Skylink je uzavřena
po zakoupení dekódovací karty Uživatelem
na základě žádosti o registraci, která je Uživatelem
po jejím řádném a úplném vyplnění zaslána
Poskytovateli poštou, faxem nebo elektronicky
prostřednictvím serveru www.skylink.cz
.
Odesláním
vyplněné žádosti o registraci Uživatel potvrzuje,
že se řádně a v celém rozsahu seznámil
s těmito všeobecnými obchodními podmínkami
a bez výhrad s nimi souhlasí
Pro případy, kdy fyzická zahraniční osoba nemá bydliště ani se nezdržuje na území ČR nebo zahraniční právnická osoba nemá podnik na tomto území, zakotvuje občanský soudní řád podpůrně místní příslušnost a z toho vyplývající pravomoc českých soudů podle místa, kde má taková osoba majetek.
.
Jedinou otázkou tedy je, zda lze M7 GROUP vůbec zažalovat u nějakého tuzemského místně příslušného soudu nebo je to nemožné - jít s tím někam k zahraničnímu soudu je samozřejmě blbost ....
.
Druhou otázkou je skutečnost, že tím, že jsem odeslal tu registraci na začátku a uzavřel smlouvu a tím tedy bez výhrady souhlasil se zněním VOP je, že tímto jsem souhlasil s tím, že předplatné se nevrací a nemám na žádnou částku nárok.
.
Jediná šance je, že část tohoto ustanovení ve VOP je v tomto případě právně neúčinná z důvodu nemožnosti jedné smluvní strany vzdát se předem nějakého zákonného práva ......
.
Podle § 574 odst. 2 starého OZ byla neplatná dohoda, jíž by se někdo vzdal práva, které má vzniknout teprve v budoucnu - ale já nejsem právník, tak to neumím posoudit ....
.
p.s. - ani nevím, jestli tedy byla někde podána ta "hromadná" žaloba na skylink resp. M7 z důvodu zavedení SERPO a v jaké fézi je její projednávání ...

Konosament

vies preco

je § taky klukaty? aby sa dal obchadzat...moc nad tym filozofujes konasament. pretoze dnes je mozne vsetko, aj nemozne...

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

na 4 roky ?

na 4 roky ? aj na 2 je moc ! ... Vy to nevidíte, tu ide o to vybrať čo najväčší cash a potom zmiznúť. A je jedno či len zmiznú, skrachujú, premenujú sa, presťahujú sa, predajú firmu alebo xy ďalších kreatívnych nápadov.

mmc
Registrace: 1/2006

Netreba zabudat na to, ze aj ked bude mat v podmnienkach uvedene cokolvek, tak stale je to NEPLATNE pokial to porusuje zakon! A v zakone je jasne dane, ze NEOPRAVNENE OBOHACOVANIE SA je trestnym cinom. Skusaju to aj v restauraciach casnici, ked tvrdia ze nevydavaju zo stravneho listka, ale porusuju tym tento zakon! Su jednoznacne povinny vydavat z listka - uz to zopakovalo niekolko pravnikov. A pritom si tolky ludia dnes stale myslia, ze je normalne, ze z listka sa nevydava. Aj opreto treba o tom pisat a nechovat sa ako ovce. Treba si pytat co im patri.

Billysk
Registrace: 4/2006

Hlavně nezapomenout, M7 podniká podle Lucemburského práva. Stejně tak případná žaloba musí být podána u místně příslušného soudu žalovaného, tedy kde?
Ale mohu se mýlit, klidně mě opravte.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

joscer - tady si myslím, že lucemburské právo je bez šance - sama M7 má ve VOP závěrečné ustanovení, že
.
13.3. Právní vztahy mezi smluvními stranami, které jsou založeny Smlouvou, které však Smlouva výslovně neupravuje, se řídí příslušnými ustanoveními platných právních předpisů České republiky.
.
13.4. V případě, že některá z ustanovení Smlouvy a/nebo podmínek jsou neplatná, nemá to vliv na platnost ostatních ustanovení Smlouvy a podmínek. Neplatná ustanovení se nahradí ustanoveními platných právních předpisů České republiky, které jsou svým obsahem a účelem nejbližší obsahu Smlouvy a podmínek
.
není tam ani žádná rozhodčí doložka ani jiné ustanovení, že se to řídí lucemburským právem ....
.
tady jde jen o to, jak zahraniční osobu, která tu nemá ani organizační jednotku a není zapsána do obchodního rejstříku, zažalovat u českých soudů resp. klíčová otázka je, který český soud je místně příslušný tak, aby nemohl formálně žalobu hodit do koše či vrátit s tím, že je místně nepříslušný - což pohodlní čeští soudci s oblibou ihned využívají jako první .....
.
sama M7 má VOP rozdělené na smlouvy uzavřené do 31.12.2013 (tedy dle platnosti starého ObčZ, ve kterém bylo ještě zmíněno to výše uvedené ustanovení o neplatnosti právního úkonu) a na VOP na smlouvy uzavřené od 1.1.2014, tedy za účinnosti hodně překopaného ObčZ, ze kterého již toto ustanovení zmizelo ...
.
otázkou je, zda vůbec od okamžiku převzetí skylinku společnsotí M7 už vůbec v Česku někdo na M7 podal žalobu - pak by bylo jasné, u kterého soudu, pokud to tento nevrátil..
¨.
něco jiného je žalovat to, že M7 zavedl SERPO a tím uvedl klienty v omyl a zmařil jim investici do přijímače apod. a něco jiného je jednostranně změnit podmínky tak, že inkasované předplatné jasně vyčíslitelné spadne po výpovědi uživatele při nesouhlasu s cenou M7 do klína, přestože se nejedná o formu smluvní pokuty či sankce za výpověď smlouvy..
.
bohužel jsem nevystudoval právnickou fakultu, takže tady teoretizuji jako laik .....

Konosament

ještě dodám, že odesláním žádosti o registraci karty vzniká SMLOUVA - nevšiml jsem si, že v odesílacím formuláři registrace přes internet je někde drobným písmem napsáno, že se něco řídí lucemburským či jiným právem .....to by pak přebilo samozřejmě ty VOP - jestli je vůbec něco takového ovšem možné ....

Konosament

ano, teotretizujes

ako laik konosament...len dodam ze filozofujes uplne zbytocne ak precitas moj predosly prispevok a pochopis.

bohus31

jéžišmária čo máte v hlave piliny zaplatím kukám nechcem kukaj s okna alebo na sd dvbt načo tolko rečí okolo teho

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

Dopredu platit po skusenostiach na 4 roky ? ved oni nevedia co bude za 3 mesiace, teda asi vedia, len zakaznici budu prekvapení novou optimalizaciou....ale stavu uctu. :mad:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

jupi - ty asi nechápeš pointu - když teď dám 1 800 předplatné na 4 roky, tak by jsem se chtěl kukat ty 4 roky ...
.
ale pokud skylink bude chtít za pár měsíců doplatit jednostrannou změnou podmínek pro předplatitele kartami částku třeba ještě jednou tolik (třeba do SERPO 100,- CZK proti současným 37,-), jinak že mě odstřihne a kukat se nebudu a ještě mu celé staré zaplacené předplatné spadne do klína, pokud nebudu automaticky souhlasit s jakýmkoli navýšením ceny, tak to mi nějak neštymuje - něco takového bych čekal už jen v Zimbabwe ....

Konosament

nikdo nevie čo tu bude za 4 roky do vtedy možu aj tv skrachnút

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

Konosament

jupi je jeden z tych ktori su tu preto aby očistovali meno skylinku.
Ja si myslim že bohuš cely problem vystihol presne....

par32
Registrace: 11/2007

konosament

ano, jupi nepochopil. avsak ty si nepochopil tiez...da sa akykolvek § riadnej zmuluvy obist a zaroven tuto zmluvu neporusit? odpovedz si sam...

bohus31

Jupi máš pravdu. To je debata o ničem a navíc kvůli 22.- Kč za měsíc.

neuzil
Registrace: 7/2009

Konosament

Ne že bych Ti nedržel palce, ale ono to u nás chodí trochu jinak.
Pravidlo č. 1/ Pravdu má ten kdo víc platí ! A jak chceš proti tak silnému § argumentovat ?
Teorie je jedna věc a realita věcí druhou.
Tím nechci nijak naznačit že by jsme měli všichni sklopit uši a mlčet.

člověk
Registrace: 3/2006

Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...

Tak pánové abych do toho taky něco přidal v sobotu jsem mluvil s jedním velmi dobrým kamarádem co prodává skylink a ten mi řekl tohle mám velice dobrou známou manažerku ve skylinku a on se jí ptal jestli má vůbec cenu ještě nabízet skylink když to pořád zdražují a ona mu řekla že skylink bude zvedat serpo až na takovou mez až se lidem vyplatí si platit nějaký balíček pak je tu další varianta pokud jim začnou ubývat zákazníci a oni nebudou mít příjem z balíčků a serpa tak skylink končí ona to vidí tak na 2 roky pokud to nebude ještě dřív proto se jim vylatí když si to každý zaplatí až na 4 roky a nikomu se nic vracet nebude firma skrachuje a co si na ní každý z vás vezme nic soudy jsou drahý a kvůli 1500 se nikdo soudit nebude to je jejich strategie a na lidech jim nezáleží chtějí jen platit tak si to přeberte jak chcete já mám u skylinku 2 karty u nich serpo skončilo loni v říjnu a už jim nedám ani korunu jsou jiný možnosti pokud fungují čus nikomu nic na delší dobu neplaťte dejte si to přes sipo a to můžete kdykoliv zrušit

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

Kamarád kamaráda má kamaráda.....

bretah
Registrace: 9/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra