![]() |
|
Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze ?Je to pro mě nesmírně zajímavá otázka - bez jejího zodpovězení se zatím zdráhám předplatit SERPO na 4 roky za starou cenu, tj. cca 37,- CZK na měsíc při platbě kartou na 2 roky .. přitom od dubna začne Skylink srážet obrovskému množství abonentů přes SIPO automaticky vyšší cenu 55,- měsíc. Ti samozřejmě mohou kdykoli ze SIPO tuto platbu vypárat a Skylink tak ukončit, nic dopředu zaplacené nemají - a žádnou výpověď netřeba . Ale co ti, kteří mají předplacený rok až několik let? Dle všeobecných podmínek ( VOP ) bodu 7.4. může uživatel v případě nesouhlasu se změnou VOP nebo cen vypovědět vztah s 1měsíční lhůtou. Ovšem v případě výpovědi se dle VOP již UHRAZENÉ POPLATKY A PŘEDPLATNÉ NEVRACÍ . Takže když si SKYLINK usmyslí, že od nějakého data předplatitelé kartami musí doplatit nové ceny nebo jim bude přerušena služba, případně vydá za rok nový ceník, kde bude SERPO za 100,- přičemž plátci kartami musí tuto cenu doplatit k původnímu předplatnému od vydání nového ceníku ve smyslu nových podmínek VOP, jinak jim bude přerušena služba - CO SE BUDE DÍT ? . uživatel bude moci smlouvu vypovědět to ano, sle Skylink si namastí kapsu třeba zbývajícím předplatným na 3 roky (cca 1400,-), protože předplatné se nevrací . teoreticky by mohl Skylink či jeho nástupce udělat takovou habaďůru, že zvedne poplatek na 300,- a tím donutí skoro všechny plátce kartami odevzdat zbývající předplatné bez boje Skylinku ![]() . a teď pointa - DOMNÍVÁM SE, ŽE PŘEDMĚTNÉ USTANOVENÍ O NEVRACENÍ PŘEDPLATNÉHO PŘI ZMĚNĚ CEN ČI PODMÍNEK JE V ROZPORU S NĚKTERÝM USTANOVENÍM OBČANSKÉHO ZÁKONÍKU ... . dle mě je to minimálně jasné bezdůvodné obohacení vyvolané např. svévolnou jednostrannou změnou podmínek s vědomím, že veškeré předplatné spadne poskytovateli do klína kromě pár abonentů, kteří klidně doplatí SERPO na 300,- . do VOP si totiž nelze dát úplně cokoli, neb papír snese všechno - zákon, zde občanský zákoník je těm VOP nadřazen . jsem přesvědčen, že kdyby 1 případ klienta, který odmítl ke starému předplatnému doplatit částku na nové SERPO (55,- až neomezeně) a Skylink mu předplatné nevrátil ani po výpovědi případně mu přerušil službu s tím, že za staré předplatné si už ani neškrtne, nějaký právník dal k soudu se žádostí o vrácení bezdůvodného obohacení (či jiného ), ROZSEKAL BY SKYLINK NA KUSY. Máte na to nějaký názor ? |
Konosament
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 75 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...... a ten má agenturu Jedna paní povídala.Kolik asi bude ve Skylinku (teda M7) manažerek? Jedna? To bych si tipnul, že to má spočítané. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...A pikantní bude, když tam fakt je jen jedna manažerka, která si sice pusu na špacír nepustila, ale poletí tak jako tak.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...Taky si myslím že tím navýšením serpa chtějí co nejvíc lidi podojit namastit si kapsu,vyvařit z toho co se ještě dá a pak Sbohem ovečky![]() ![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 779 Galerie: jackino |
![]() |
|
joscerza nějakou dobu si to řekneme já mu věřím a taky to k tomu směřujeUclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF
|
kanon69
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 2 004 |
![]() |
|
kanon69Ale já nerozporuji, že to tak nemůže být. K tomu se lze dopídit jednoduše selským rozumem. Takový scénář vždy může být. Na to ale není třeba nějaké manažerky, která si údajně pustí pusu na špacír při rozhovoru s prodejcem.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
kanon69A píšeš "firma zkrachuje...". To jako že zkrachuje M7, která je providerem sat.vysílání v několika zemích Evropy? Uvědom si. Skylink není firma, která může zkrachovat. Je to jen název platformy.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...Pánové, pánové. Tohle jsem řešil při zavedení SERPO. Tehdy jsem se rozhodl že jim nedám ani korunu. Nemám hluboko do kaspy, ale vola ze mě dělat nebudou. Koukám dál i bez výpalného. Je mnoho možností.VU+ Solo 4k
|
bartnet70
Registrace: 5/2012 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...Konosament@ Měl by ses spíš poohlídnout po osobním lékaři, než po firemním právníkovi. Ten první by tvůj problém vyřešil zcela jistě líp a tady by ubylo další naprosto zbytečný vlákno o houně :-(Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...Už po zdražení jsem tu psal ,že to může být taky max.podraz,nelíbí se mi dlouhá doba do zdražení,jakoby skylink chtěl aby si co nejvíc lidí co nejvíc předplatilo,no,alemě to může být jedno,dávám jim rok,max.2!![]() ![]() Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...nepotřebuji lékaře, nemám problém diskutovat třeba i o tzv. poldovským ho*ně ....zatím to není zakázaný ...... je však pravdou, že abonent s předplacenými 4 roky za cenu 37,-/,měsíc je pro skylink do budoucna asi k ničemu, pokud ho dodatečně nepodojí na potřebnou úroveň - navíc těch 37,- už má jistých, protože je nebude vracet v žádném případě - tak proč karetní ovce za pár měsíců nepodojit pořádně ? . už teď má M7 určitě připravený scénář na další dojení - už jenom to, že předplatba kartou se od 1.4 zdražuje skoro na 1000,- korun, což je o 40 % více než při měsíční platbě a je to unikum na českém obchodním trhu, . (i když důvodem je určitě jen nalákat desetitisíce předplatitelů do chomoutu ještě jako za staré ceny) , signalizuje v krátké budoucnosti nějakou loženku sto sedum v červených ..... |
Konosament
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 75 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...Nějak nechápu proč by ten či onen měl dávat nějakou výpověď. Když s nimi budu chtít skončit tak prostě SP nechám bez ohledu na budoucí zdražení dojet do konce a není co řešit. Nevím proč by v tomto případě vymýšleli nějaké doplatky či co, to už by přece bylo daleko jednodušší /čistě teoreticky samozřejmě/ o ten vyšší rozdíl to předplatné zkrátit. Naprosto zbytečné vlákno úplně o ničem.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
BIDLONediv se. Někteří prostě myslí NA VŠECHNO a chtějí to mít vyřešené dopředu. Chtějí nějakou jistotu.Byť pravděpodobnost, že to nastane a o své peníze přijde, je asi nižší než pravděpodobnost výhry ve sportce na stejnou částku, o jakou nechce přijít. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
joscerMě to spíš připadá že venku je zima, nedá se tam tudíž nic dělat a tak se spousta lidí doma nudí.![]() Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...Vezmu to hodně laicky, možná se pletu, neznám plně smluvní ujednání a právo. Když Skylink uvede ve výpisu, že je karta zaplacená na 4 roky. Tak by to mělo platit. Asi něco jako smlouva. Jinak to je, kdyby byl kredit na 4 roky a ten se postupně vyčerpával, tak při zvyšování poplatku by nevydržel 4 roky a vyčerpal se dříve. |
MilanTuma
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 296 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...Já jsem loni omylem dvakrát udělal předplatné na dva roky za cenu která byla tehdy akčně nabízena a mám kartu stále aktivní do roku 2018. |
grupen
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 469 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze.....dopadne to tak,že pokud si někdo předplatí dopředu Serpo,tak mu po uplynutí k datu, do kdy měl postaru předplaceno automaticky pokrátí na těch 55 kč/měs. Nebude mít 2 roky ,ale třeba 14 měsíců. S*rát se s náma nebudou.NIC NIC NIC.... |
Cucerak
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 388 |
![]() |
|
ale kazdy zabuda na faktže ako dokaže u Suduže, žeto SERPO nezaplatil umyselne pred zdrazením a tym Sa umyselne chcel Obohatit na ukor tej platformy, aj ked obohatit to nieje to spravne slovo.Ono toto by u sudu preslo jedine vtedy, ak by to SERPO bolo zaplatene pred oficialnym zverejnenim cennika na dalši rok, čo v tomto prípade už neprichadza do uvahy. Takze kto chce koho o....d....t ![]() ![]() ![]() |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...To je pitomost, protože pokud provider umožňuje si u něho něco objednat a zaplatit, tak toho může zákazník libovolně využít. Stejně jako když se od zítřka bude měnit sazba DPH směrem vzhůru a já si dneska pojedu k benzince natankovat plnou a k tomu 10 kanystrů, tak je to moje volba a nikomu do toho nic není.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...Rozdiel je v tom, ze tych desat kanistrov uz mas doma. Ale ked zmenia VOP a ty zaplatis na 4 roky, tak to co si kupil doma nemas a nikto ti nazaruci , ze tie ich sluzby budes aj 4 roky dostavat. To je nebe a dudy.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...Já to u jedný karty asi taky risknu a uvidím, do kdy satelitní službu Skylink na mém televizoru uvidím.![]() ![]() ![]() ![]() Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Může mě Skylink dle VOP připravit o peníze...pokud mám jednoduše odpovědět na otázku v tématu tazatele,tak"ANO" ![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 46 | |
![]() |
|
![]() |