Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Toroidal T90

Poprosil by som niekoho kto má túto parabolu ak má možnosť zmerať výšku od najnižšieho bodu paraboly po vrch kde končí trubka držiaku!Dík.

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Toroidal T90

pokud ti to stačí odpoledne, tak není problém.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Stačí ;)

THXKO

Toroidal T90

Zdravím,mé amaterské měření je 37 cm,snad jsem to pochopil správně... ;)

2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al

karxyz
Registrace: 8/2007

Rozměry THXKO

najdeš sám z obrázku paraboly T 90, který mají prodejci na svých stránkách. Rozměr plechu je znám, ostatní rozměry odvodíš poměrem velikostí. Přibližné údaje Ti stačí.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

údaj od karxyze

je správný, chápeme-li to tak, že měříme od zaslepeného vrchního konce trubky po spodní okraj ohnuté výztuhy-nosníku, která spojuje malý a velký direktor.
Pokud budeš dávat t-90 někam na konzolu nad střechu je potřeba myslet ještě na nějakou "sněhovou mezeru" mezi spodním nosníkem a povrchem střechy. Dáváš-li to na stěnu, tak to neřešíš.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Áno páni rozumeli ste ma dobre ;)
Tak tých 37 cm + nejaké to väčšie LNB (u mňa Alps quad) tie si asi tesne po spodok ramena a nejaký ten koax cca 10 cm.A je to.Takže všem dík.Idem to dávať na vrch balkóna aby som mal dobrý pristup ;)

THXKO

Ešte snáď malá otázka,od stredu trubky po bok hlavneho reflektora je koľko?Dík za námahu!

THXKO

novy lavor do kolekcie? :))

Gibertini 125cm na polarmounte (30W - 50E) + IBU LNB, SuperJack 18" HARL 3618+, pozicioner Amiko GBOX V2000, Vu+ Solo2, Open BlackHole image.

seattle
Registrace: 11/2013

kdekolvek

na nete rozmery T90 najdes. vsetko ostatne je zbytocne mrhanie casom...kedze cas su peniaze.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

seattle no snáď už konečná pre mňa :))) a čo moja Ex trojnožka,už je na pravom mieste? ;)

THXKO

Záleží na nastavení antény. Střed mám s cca na 23.5. anténa je tedy trochu vytočená a spodní okraj levého držáku mám cca 39.5 cm od horní hrany pařezu. ;)

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

THXKO z teba musia mať predajcovia satelitnej techniky radosť!!! Nik tu nevymenil toľko antén v tak krátkom čase, ako ty. Mal by si mať nejaký čestný titul :D

PetoBB
Registrace: 3/2014

PetoBB mať tak Tvoje starosti ;P

THXKO

Klid, neurazaj sa :) Skoda,ze si na tu 100XP nedal inzerat skor, lebo som ju pre kamosa z Trencina zhanal po roznych shopoch. Kamos ju kupil nakoniec v Biskupiciach a ty nasledujuci den das inzerat. Takze podobna situacia, ako ked som mohol od teba zobart tu 150ku :(

PetoBB
Registrace: 3/2014

Mám taku malu dilemu.Chcem toroidnu T90 osadiť pod šikmú strechu aby na ˇu nepršalo.Ozázka je kolko cm pod šikminou môže byť osadená?Hlbka podhladu strechy aj so škridlou je 95 cm a parabola by bola 60 cm vo vnútri (hlavný reflektor).Vedel by mi niekto napísať keď sa jedná o toroidnu parabolu kolko cm volného priestoru bude potrebovať nad sebou? Mne pod hranou podhladu strechy zostáva približne cca 40-50 cm.Bude to stačiť?

THXKO

No asi to musím vyskúšať sám aby som zistil či mi hrana strechy nebude cloniť signálu so satelitu :-/
Možno mi ešte niekto poradí! Ake číselné označenie farby RAL používaju na nástrek paraboly zn.Maximum?Mám na mysli tú svetlo šedú či aký odtieň to teraz predávaju.Nemám na mysli tú tmavú ktorú používajú aj na parabolách Inverto 80-60cm! Chcem to kôli tomu že by som ju náhodou pri montáži niekde ťukol,aby som ju môhol na mieste zastreknuť.

THXKO

Pro nejvíce frekventované satelity 23.5, 19.2 13 - počítej s elevací 30-32 st. Kdysi jsem to stavěl měl podobně jako ty hluboko v balkonu, tak jsem si nakreslil na dělicí balkonovou přepážku podle úhloměru 2 čáry. Jedna tečovala horní převis balkonu a spodní byla posunuta směrem dolů o svislý rozměr talíře v nakloněném stavu. Talíř jsem umístil do takto bymezeného prostoru, aby nebyl ve stínu horního balkonového převisu.
Pro T90 ale musíš počítat s tím, že pozice krajních družic jako Thor nebo E45-46 jsou níž. Ty elevace bych Ti napsal, ale nemám je u ruky, určitě to ale vygugluješ. R^ :) R^

Morous

Morous dík za info ;)
Už som skoro prišiel na farbu T90,len neviem či to je RAL 7012 alebo 7016

THXKO

Mě barvy neberou, já všechno stříkám na šedivo. Ale ty úhly si fakt nakresli, když chytáš jenom ty 4 družice, tak čím hlouběji, tak musí jít talíř níž.
Ale u T90tky je to složitější.
Ale jestli máš dobrej přímej výhled a dobrý uchycení, můžu Ti doporučit perfektní vyložení:
https://email.seznam.cz//#search/objedn%C3%A1vka/29529
objednal jsem to, navíc 2 protikusy a do poznámky jsem napsal nějaký požadavky na úpravy - zkrácení toho rozměru 1500.
Druhej den mi volali a ptali se na ty úpravy, tak jsem to upřesnil, dodali to asi za 2 týdny, vše průměr 60, krásně to pasuje, solidní práce, bytelný sváry a pozink, prostě paráda. R^ R^

Morous

No a když chceš víc družic, musíš počítat, že jsou od středu níž a níž. A taky je tam nějaký screw - natočení paraboly

Morous

THXKO,ak chceš mať T90 pod podhľadom a nevieš ako vysoko s ňou môžeš ísť, tak kukni na sunoutage. Akurát za pár dní - začiatkom marca si budeš môcť skontrolovať, kde ti vrhá podhľad tieň na antenu a podľa toho ju posunúť hore alebo dole - ak sa ti nechce hrať s uhlomerom,... .

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

@Rasto

To vychází ? Nikdy jsem to nestihl vyzkoušet

Morous

Ten odtieň akosi nikto neuvádza :-/

THXKO

Znamy sa mi parkrát sťažoval, že počas sneženia a po snežení nejde satpríjem (montovala mu to firma).
Tak som mu na to kukol - parabola pod ústreším, pred parabolou dom s plochou strechou a na atike domu cca 20cm snehu. Požiadal som suseda s plochou strechou aby zmietol ten sneh - nasledne OK.
Parabolu som podvihol vyššie smerom k ústrešiu - stále to nebolo ono.
Pretože to bolo zhruba v tomto období, tak som známemu povedal aby počkal a začiatkom marca v hodinu zo sunoutage som bol na to pozrieť a anténu som umiestnil do takej výšky aby som mal slnkom ožiarenú celú plochu paraboly a čo navyššie pod ústreším aby prípadne napadaný sneh na atike domu oproti,nezatienil parabolu.
Sunoutage - vtedy je Slnko v priamke s družicou, teda ak ti ústrešie vrhá tieň na parabolu, taktiež ti ústrešie uberá signál z družice.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Skvělá informace od Rasto, Děkuji. Takže 21. marca ?? A v kolik hodin? předpokládám v pravé místní poledne, kdy je slunce na jihu s opravou 4 minuty na jeden poledník ? Tedy u mně v PLzni je to 13 st. východně, čili za 8 minut 12. ? ;) ;) Honím podobně jih.

Morous
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra