![]() |
|
Nulovej signál u SD příjmačeAhoj potřeboval bych poradit.Rodiče měli SD příjmač od Digi a měli to na 2 TV . Ke druhé TV měli pouze telefonní káblík a takovou tu malou krabičku. Zažádali o výměnu na HD a objednali si jeden HD a jeden SD příjmač že ten SD jim na druhou TV stačí. Včera to přišlo starej se odvezl a dovezli se nevé 2 příjmače a 2 karty . Parabola , konvertor na 2 TV a rozvody zůstali. Tak jsem si říkal to bude snadný jen připojíme a vše bude ok. První jsem připojil HD (programy byly předladěné )jen jsem musel zavolat na tu jejich linku aby tu kartu aktivovali protože to psalo že platnost vypršela. Za chvíli vše ok .Šel jsem tedy na druhej SD příjmač (Humax) že vše bude stejná sranda . Ale když jsem vše zapojil tak nikde nemám signál kvalita a síla vše na nule. Programy předladěné a ani čt24 nejelo prostě nic jen Ski News na nějaké frekvenci 12408. Tak volám na tu jejich linku a paní povídala že špatná kabeláž nebo nemám dotáhnutý f konektor . Na což jsem ji marně vysvětloval že kdyby byla kabeláž v háji tak nejede ten jeden program. Ještě jsem vše pro jistotu připojil tam kde mě jel ten HD příjmač a stejnej problém síla a kvalita 0. Tak nevím co je v háji že by ten jejich Humax? ![]() VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15
|
miky
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 861 |
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmačeSky News je na 12,418/V 28000 7/8. Pokud funguje, tak snad kabel-svod nebo výstup lnb není špatný, ale zkus tovární nastavení u toho humaxe a pak znovu proladit frekvence manuálně-pokud to jde. jejich boxy neznám.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmačeAhoj máš pravdu je to na 12418 to funguje . Dal jsem továrko a je to to samé prostě nulovej signál a když zadám frekvence tak to nic nenajde ale 12418 jede.VU+UNO 4K se VTi , Xtrend ET8000 HD (2 x DVB-S2) OpenATV 6.3 ,Samsung UE40C7000 , Samsung UE65NU8002, Denon AVR-X1600H + Polk T50, T30, T15
|
miky
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 861 |
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmačeVadný zdroj, či na základovce LNBP...! Každopádně vadný Humax! Dostal jsi zřejmě už použitý a vadný![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
no kouknijestli jsi mimo té krabičky dotáhl koax i k tomu sd přijímači,dříve to bylo patrně oba do jednoho a po UHF do druhé TV![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
teď to čtu znova,nějak si protiřečíš,co tedy platí?1.tak nikde nemám signál kvalita a síla vše na nule. 2.jen Ski News na nějaké frekvenci 12408 a u sky news taky platí bod č.1 ???,upřesni to ![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmačeHumaxy byly Master- Slaver propojeny LAN. Humax II solo přijímač. Měl by fungovat OK, pakliže předchůdce OK fungoval. Pravděpodobně vadný box. U DIGI nic překvapujícího. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
zkusil bychna tom místě jakýkoliv jiný přijímač,jak to vypadá signálově na digi TP frequencích,nebo třeba ten Hádečkovej na chvíli![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
nulovy signalMožná to špatně chápu ale podobně to šlo u opticum multiroom a vedle v místnosti byla krabička ovládaná na přepínaní dalších kanálů.Těď jste zapojil HD přijímač a vedle vám to nejde,jen sky news.Asi stejný transporder. Pokud vám to poslali od Digi tv mělo by to jít. Ale myslím si že budete muset natáhnout vedle druhy koax od paraboly nazávislý . |
zdenička
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 352 |
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmačeAle miky to popsal dostatečně přesně co a jak "zkusil". Nejdůležitější je : Ještě jsem vše pro jistotu připojil tam kde mě jel ten HD příjmač a stejnej problém síla a kvalita 0.Tedy zkusil Humaxe na druhé větvi, kde mu HD sat funguje!!! Továrko také zkusil, má tedy vadného HUMAXE! ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmačeNechápu co se tady řeší, jednou je to placená služba, tak ať si to ten rumunskej ksindl dojede zapojit a hotovo!Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmačeTen rumunskej ksindl si pošle českého technika s ten mu to zprovozní za švýcarský poplatek. |
silesian
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmače1.PoldaSpro ně to není problém přijec a zapojit já vidím problém spíš v lidech . S mechanikem je ale delší čekací doba , plno lidí machruje , že to udělá samo a proto jim stačí samoinstalace a pak to takhle vypadá , ale mají soupravu do 3 dnů doma a co ted . 2 pierrepetr ty jsi to napsal dobře 3.silesian Pokud mu jede jak píše Ski News na nějaké frekvenci 12408 ani nevíme NENAPSAL jaký má signál na tý frekvenci , tak kabel , koncovky atd. by měli být v pořádku . ![]() |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
nulovej signalnení dávno,kolegyně se ptala na podobnou otázku a nikdo ji neporadil,byly psány jen nevhodné průpovídky.vlastní optibox multiroom a s příjmem do vedlejší místnosti na druhou tv. žádala zda-li nekdo má přijímač v HD s podobným jako je opotibox SD,aby to šlo jen na jednu kartu. Děkuji. |
zdenička
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 352 |
![]() |
|
takovýhybrid je jen jeden,tak sdílečku mezi dvěma přijímači,které to umí,pak jedeš na jednu kartinku![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
mikyzkontroluj v prijimaci nastaveni LNB. Musí tam byt 9750/10600. Delal jsem jeden HUMAX od digi a po zapnuti nesel. Az po kontrole LNB jsem zjistil ze je spatne nastavena horni a dolni propust pasma. Mozna ze je to tvůj pripad. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 668 |
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmačeDruzici nezapomen vybrat Intelsat 10-02 1W. |
HYPER
![]() |
|
RE: Nulovej signál u SD příjmačeLNB nastav na universal. |
HYPER
![]() |
|
HyperJestli dělal ,,továrko", tak by mu to tam mělo správně najet samo. Ale souhlas, je to přijímač od DIGI a ta se vymyká všemu chápání. Už se to od něj asi nedozvíme, jestli uspěl. |
silesian
![]() |
|
silesianto mas asi pravdu v tom, ze se asi uz nic nedozvíme. Sluselo by se dat vedet od tazatele jak to dopadlo. Ještě k tomu prijimaci Humax. Myslim, ze to bylo po tovarku, kdy jsem to musel nastavovat. Typ Humaxe to byl myslim Humax II. |
HYPER
![]() |
|
![]() |