Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

sekanie obrazu

na programoch skylink/hlavne hd/ uz dlhsi cas pozorujem take jemne sekanie obrazu,hlavne pri rychlych scenach..je problem iba u mna ? ci to robi aj niekomu inemu este?

vlado5500
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

sekanie

mne to občas robí pri STV HD a ČT HD...skúšal som aj zmeny video nastavenia u môjho vantage 6000hd, 1080i,720,auto...nič zatiaľ nepomohlo :mad: ,akokeby nestíhal...

puby
Registrace: 8/2007

RE: sekanie obrazu

ja jsem si myslel ,že když jsem vypnul pštrosa ,tak že to pomohlo ,ale občas se to ještě projeví hlavně na Nova HD,Prima HD jinak... ok.......Edison -Argus (pristroj)

VU+ZERO,Tv PHILIPS 40US6809/12 a Argus miniplus highspeed HD+ DVB-T Combo,Argus piccollo,LG 32LE5310

kos
Registrace: 12/2005

ja mam zircon ihd..zaujimave,ze pri holandskych staniciach mi to ide v pohode.. :-/

vlado5500

Riesilo sa to tu uz viackrat, semtam to skutocne na niektorych Skylink programoch jemne nachvilku zacuka, ja som to pozoroval viackrat na roznych prijimacoch. Len tu na fore sa vzdy najde zopar ludi, ktori budu tvrdit, ze nic necuka :laughing: :laughing: :laughing:

Traky
Registrace: 8/2013

Seká to, robí to Skylink. Videl som tom na všetkých HD príjmačoch. Obraz zastaví na cca pol sekundy a zvuk ide ďalej. Nič si z toho nerob, ja to dávam za vinu Skylink. Celý Skylink ide na hrane fyzikálnych možností. Veď si pozri, stále sa optimalizuje na úkor kvality. Niekde sa to musí prejaviť. Prehoď si na napr. ORF HD a pozoruj cca pol hodinu a uvidíš, že tam to nezatrhne.

A veľkú srandu som zažil naposledy, keď som s ORF chcel nahrať na USB kľúč :-) Na USB nie je možné nahrať ORF HD z dôvôdu nízkej rýchlosti USB zariadenia :-D To samé hovorí o kvalite a prenosových rýchlostiach. Na žiadnom HD programe od Skylinku, čo je určený pre SR a ČR sa to nestalo. Tak si obraz o kvalite a rýchlostiach Skylink sprav sám. A to máš odpoveď.

chance2
Registrace: 2/2014

Slabý hardware. To je jako s pc.

satman1
Registrace: 9/2010

Ano seka to všem, to co piše Satman1 je holý nesmysl. Už se to tu ,jak píše kolega, řešilo.

Neříkej vždy co víš, ale vždy se snaž vědět co říkáš.F.Bacon

Magicial
Registrace: 11/2011

@chance2

Volačo na tom pravdy bude, lebo sa mi nechce veriť že to bude chyba v sat.prijímačoch a robí to na Dreamboxe 800 HD, Vantage 6000 HD u známeho , ako aj mňa na Dreamboxe 7020 H či VU+.Hlavne po preladení na nových f. HD.

Od zajtra reagujem len na toho, ktorý za to nestojí ! ...a kompersor4 je môj brat :)

dtnl
Registrace: 12/2014

u mně se seká Nova Sport

zujm
Registrace: 9/2014

Možno po zvýšení sevisneho poplatku sa to zlepší :laughing:

vlado5500

sekanie obrazu

v skylinku STV1HD, STV2HD,ČT sportHD sa nedá ani pozerať, ako to seká,nikde na fórach som nenašiel, ako nato u môjho Vantage 6000HD :dead: ...prišiel niekto už na príčinu?

puby

Signál je po posledných zmenách u niektorých HD programov z dôvodu navyšovania kapacity multiplexu vyšponovaný na najvyššiu možnú mieru, háklivý na presné nastavenie paraboly (DVB-S2/8PSK, vyššie FEC) a tým pádom niektoré prijímače nestíhajú spracovať signál na hrane... Vyskúšal by som nahrať najnovší firmware, či to však pomôže je otázne... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

sekanie obrazu

mám tam neoficiálneho Jepsena 02.55.01T z roku 2010 kvôly EMU, novší už asi nie je. Mohlo by to byť aj silou signálu, ktorá je 74%, qualita 99%, ale to by sekalo aj na iných transporderoch, kde sú JOJ HD, DAJTO HD,...a hlavne seká pri rýchlich scénach, ako teraz pri MS v hokeji, alebo futbale to sa nedá vôbec pozerať, musím len v SD kvalite :scared: . Napr. ORF HD, ARD HD nesekajú.

puby

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra