![]() |
|
Výběr TV antényZdravím všechny,chtěl bych si pořídit na dům TV anténu(nyní mám jen satelit),ale ke zkušenostem souseda,který má stále problémy s kvalitou signálu, bych se chtěl obrátit sem jako na zkušené odborníky, doufaje v užitečnou radu. Dům máme v Brně Bystrci, ulice Palcary a potřeboval bych chytat signál z vysílače Brno-Hády. Poradíte prosím? Předem děkuji :-) |
davidasis
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 93 |
![]() |
|
RE: Výběr TV anténySkutečnej odborník neradí po netu, ale podle toho co uvidí v místě příjmu na spektráku. Takže buď pozvat odborníka domů nebo možná nákup pokus-omyl. |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
RE: Výběr TV antényProto jsem uváděl adresu domu. Z mapy lze vyčíst, že nás obklopují kopce a není tedy žádný přímý výhled na žádný vysílač. Nejlepší varianta je podle mě vysílač Brno-Hády a vzdušnou čarou tento vysílač je 12km.Jinak osobně žádného servisáka neznám, který tohle zařízení má. |
davidasis
![]() |
|
RE: Výběr TV antényUdat adresu (obzvlášť ve městě) nestačí, jsou zde odrazy, výškové budovy, rušení atd. Proto třeba mají u sousedů potíže. Signál (nejlepší) nemusí nutně přicházet ze směru od vysilače a ikdyby byl někdo zkušený na montáži o 100m dále nemusí to znamenat vůbec nic, podmínky mohou být odlišné.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
Brnohttps://www.google.cz/search?q=anten%C3%A1%C5%99+v+brn%C4%9B&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=LvwCVeGqFYe9UZaEgYgP![]() |
mini
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 691 |
![]() |
|
hogofogo11skutočný odborník nepotrebuje spektrák.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
ozaj?doufám jsi to myslel v legraci, jinak todle může říci jen ignorat a (nevhodné slovo). |
hogofogo11
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 709 |
![]() |
|
davidasis,já chytám na Kozí Horce vysílač Barvičova(Wilsoňák) a zároveň slováky. Tak si myslím,že údolím Svratky to k tobě taky dojde z té Barvičky a možná i z Javoriny.Ten Kojál je sice silnější ale myslím si jak to tam za Unihobby znám,že jsi pod kopcem.Anténu můžu půjčit. |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
RE: Výběr TV antényJo, tomu stačí nasliněný prst...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Výběr TV antényKed nechces merat, pre uplny zaciatok si urob dipol z koaxu. A uvidis. Alebo neuvidis ... * |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
@janotebou zmieneny dipol z koaxu pouzivam na prijem tv signalu z krizavy v MT / volnatelka, plustelka/ a v poho. stara x-color ant. mi dobre sluzi na dialkovy prijem dvb-t.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: Výběr TV anténybez měřáku dnes ani prdco LTE jak ho změříš??? co CMA jak ho změříš bez spektra nenajdeš přesnej kmitočet abys udělal zádrž takových odborníku je co někam strčí anténu a potom děj se vule boží. Já mám měřáky 3 čau |
pit178
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 633 |
![]() |
|
RE: Výběr TV antényJa som donedávna býval v údolí s nerovnorodým signálom a čuduj sa svete na jednej sitovej anténe s pedzosilovačom som chytal všetky slovenské a české stanice. Suseda objednala antenára, ten jej dal na každý mux inú veľkú drahú anténu a chytila okrem domácich iba pár českých staníc a stálo ju to majland. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 048 |
![]() |
|
vsak o nicnejde, len o prachy...ti co sa chcu hrat a trufaju si sami pre seba prijimat dvb-t bez meraku, mozu kludne uspiet a naopak. kto nema cas a nechce sa pohrat s prijmom, nech zavola tzv. odbornika a pripravi si penazenku...Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
RE: Výběr TV antényO nic nejde-jen o "peníze a čas", jeden Mux z Hádů vysílá nemýlím-li se na k.59 a realizovat příjem v Brně, kde se staví LTE-čka jako houby po dešti nemusí být jednoduché.Je jen otázka co tazatel chce nebo nechce a jakou cestou se vydá (pokus-omyl na základě rad po internetu a možný nákup haraburdí na sklad nebo to nechat na někom kdo má vybavení a znalosti). Osobně bych doporučil firmu ing. Malého (a.n.t.e.n.a cz.) navíc má velmi solidní a odzkoušené filtry vlastní výroby právě pro účel příjmu problémového k.59. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
VyzkoušetNedávno se to u řešilo. Každé místo příjmu má jiné spec. podmínky, na co chytá soused o 20 m dál nemusíš chytit skoro nic a obráceně. Důležitá může být i výška. Problémový terén - nejlepší je nechat si to proměřit nebo vyzkoušet několik antén a potom se rozhodnout.![]() I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
ano morouslen dodam, ze v mojom pripade neboli rozdiely radovo v desiatkach metrov pri umiestneni anteny, ale podstatne rozdiely kvality signalu som pozoroval radovo v par desiatkach centimentrov v umiestneni anteny ohladne dialkoveho prijmu.Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
![]() |
|
ALEXCZA jakou anténu konkrétně máš? |
davidasis
![]() |
|
RE: Výběr TV antényJinak jsem zkusil ten dipol z koaxu a měl jsem na něho horší signál, jak na prutovku od DVB-T USB dekoderu k počítači. |
davidasis
![]() |
|
![]() |