, sekce: Zkušenosti |
|
Nevýhody červené parabolyChtěl bych se zeptat odborníků, jaké úskalí čekat při koupi nebílé paraboly, ale např. červené nebo antracitové? Je u nich nižší zisk nebo dochází k vypalování LNB? Nebo jaké jiné nevýhody tyto paraboly mají?DM 920, Unstable 19-2-2019 + GP4, Moteck SG 2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circ. pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circ. pol.), Stab H-H 120 + Emme Esse 125AL C-band; Octagon SF4008 (Abertis)+TBS5925
|
rom2005
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 840 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
|
|
RE:QquiderrNa Amiko 3800 nedáš ani Gibertini 125, nejde o váhu, ale o délku krku motoru. Na SG2100A jsem používal 125 bez problému.Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
|
|
jimmy.aProč by se nedal monoblok na Gibertini uchytit????Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
|
|
RE: Nevýhody červené parabolyja mam pocit ze nie je gibertinka ako gibertinka, ono na tom trhu je aj dost fejkov ktore sa tvaria ako original, ale s originalom nemaju nic spolocne ... a tyka sa to tak aj Emme Esse ...nech sa dari, ahoj Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
|
|
RE: Nevýhody červené parabolya jak je to se sítovými parabolami? Občas sem je viděl, myslim že mužou byt lepší na vítr, jelikož je "profoukne" ale jak kvalitně chytají signál oproti plným parabolám? Jsou horší? pokud ano o kolik. |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
|
|
RE: Nevýhody červené parabolyParabol gibertini je mnoho modifikací, u verze XP může být s uchycením některých monobloků problém kvůli masivní objímce pro lnb. Ovšem 1. se dělají speciální feed. držáky a 2. monoblok tu původní tazatel vůbec neřeší.Co se týče EmmEsse, 80tky paraboly jsem nepoužíval (sloupaných jsem jich několik viděl ale nikdy ne bílou). Z mnou používaných různobarevných 85-tek jsem dosud neměl žádnou reklamaci na sloupanou barvu. Mám jich v terénu tak 50-60ks. V současnosti ale dávám gibertini XP nebo do větrných míst Fuby. Přiznám se ale, že v poslední době taky světle šedé nebo bílé. Nedávno jsem měnil antracitovou fubu za bílou, nešlo o nějakou vadu, ale paní majitelka řekla, že se raději bude koukat na bílou parabolu než na šedou z.a.s.r.a.n.o.u od opeřenců. Původně to taky vybírala, ať to ladí s barvou střešní tašky. Proti gustu žádný dišputát. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
|
|
RE: Nevýhody červené parabolygunter -trochu odbočím, ale mám 85 Fubu a chtěl bych se zeptat, jaký motor by byl vhodný. Je dost těžká a je v 6. patře paneláku na balkoně. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 974 |
|
|
rom 2005 - plním slib.Tak, dle zkušenosti - jsem xx let zpět používal parabolu F/A080 PL 80cm ovál s polo-lesk bílá. LNB konvetrory Golden Interstár singl i twin a mají žlutá na předku pro vstup signálu víčka k sat. vst.sinálu do LNB na V/H polaritu. No prostě po čase vliven slunce a déšť , ... atd. z vrchu prasknou, umím to nahradit o opravit - z plast. kelímku , to jen pro hobby na zkoušku a 3 roky v testu ma Dis. motoru je super OK. A po novu používám jíž cca 4. roky LNB Inverto Twín - red. + black na focu. na ovset parabole 85.cm Mascom a ok ze nic neděje, na 100% OK. A ta barva : bílá tzv. rastr- smrťovák ten výpal. víčka LNB od slunečního záření tak na LNB necentrálizuje. Potom jde to jak ta parabola má ELEVACI , " jsem ve vláknu dříve napsal špatně skew", jsou ofet paraboly jako Strong nebo F/A080PL ... atd.. v nastavení elevace horizontálnhá skoro "0". To Gilbertini, nad 80.cm jsou jinak v elavaci nakloněné a tam sníh, námraza - dělá svoje. No a Barva červená,šedá,černá ,... v zimě se ohřeje od slunce a dřív ten sníh z ní spadne + z LNB. A na konec, pokud nemusím dle rozměru paraboly, tak kupuji jen FE., AL. se v úchytech deformují vlivem tlak. větru. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
|
|
RE: Nevýhody červené parabolyTak to je síla teda. To abych si dal tak deset piv a pár panáčků, abych ten tvůj elaborát pochopil. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 322 |
|
|
konasDneska těžko radit, ikdyž prodejce tvrdí, že vnitřek motoru je kovový, kolikrát zjistíš, že jde o plast. Ale když jsi nešetřil na kvalitní parabole tak asi nebudeš škudlit na motoru. Zkus stab HH-100. Nebo SG 2100.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
|
|
gunterDík za info, kdyby mi doma prošla 100 parabola bylo by líp. |
konas
|
|
konasNo nevím přesně nač to potřebuješ, ale ten stab Ti unese i 100cm parabolu, nebo si dej multifokus a hotovo. Nedávno jsem to u zákazníka dělal taky-stěžovali si sousedi, že v noci hučí motor a nemůžou spát.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
|
|
bretah - 9 /2012Ty KO-Ko-ko, kolego - umíš něco jinýho než, zde na webu "" v-y-s-í-r-a-t "" ?? ! ! ?? |
CES
|
|
gunterZatím se pohybuji od 1W do 24,5W a motorem moc vrčet nebudu. Ta 100 by se hodila na 1W 11557V (National English Opera), kde kvalita signálu dost kolísá. MET, ROH, a RSC jsouv pohodě na jiném transpoderu. Opravbu ten motor udrží 100 Fubu ve větru? Je to sakra váha. |
konas
|
|
CES...Aby si se zase nedivil za co jsi půjdeš odpočinout, buďto se sklidníš a přestaneš tady psát takové hámotiny viz víše.A i já se někdy v tvých příspěvcích nedokáži vyznat natož orientovat.A nebudeme o tom diskutovat. OK? O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
|
|
gunterUž jsem to našel ...do hmotnosti 17kg. Dík za tip. |
konas
|
|
konasJá neumím předpovídat co a kdyby a nevím co a jak máš nebo nemáš za podmínky, prostě udržet talíř je jedna věc a výdrž mechanismu (převody) v motoru bez vůle je věc jiná. Mi chodila v Beskydech na chatě na kopci Fuba 85cm na motoru (SG2100) 3roky bez potíží.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
|
|
gunterPraha jihozápadní město, na kopci,poslední patro paneláku,jih. Fučí to tu občas fest a proto jsem vyhodil všechny levné shity, které vibrovaly ve všech směrech a koupil Fubu-antracit aby vrchní velení z kuchyně nezaregistrovalo bílý flek na balkoně. |
konas
|
|
petr33prosim, muzes mi vysvetlit co to je hamotina a jak chapat "viz vise"? |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
|
|
kaosAno-hrubka, polepším se.Ptákovina-volovina aj.Tak se to u nás říká. O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 734 |
|
|
===Admin petr33===Vo co jde ??? Kolego si zde na webu v diskusi všimní, jak např. NIC """ bretah, gunter, Saxon ,..."", mě i jiné tzv. skrytě psycho-mrmli veřejně urážej, ponižujou, pošklebují, .... atd. To sem nepatří - je Ti to jasný. Proto používám na hrubí pytel - hrubou záplatu. Já to co oni mě, nedělám. Kolego líp čti ve vláknu, co nakonec v kontextu se událo a "" PROČ "" a použij IQ z 21. století. To Ti ve slušnosti !! CES. |
CES
|
|
Qquiderrnic neprofoukne,až bude vítr vem si do jedný ruky cedník a do druhý sběračku ,pak napiš jaký byl odpor větru |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 496 |
|
|
CES.........to chce klid,nic nehroť,pak se budou tlemit,že jsi v kompotě |
pierrepetr
|
|
pierpertTo je od Tebe jasná zpráva a dík kolego za IQ - OK názor. |
CES
|
|
CES.........těžká věc někdy,nikdo neví všechno na světě,pokud napíše kdokoliv nějakou zkušenost,jiný to může popřít,protože má jinou zkušenost,pak je těžké nestranně říci,kdo má pravdu,mohou ji mít oba a pak se perou o tu svoji,za nějaký čas oba mohou získat jinou zkušenost o tomto,ale to už nikdo druhému nepřizná,že se tehdy mýlil,nejde o život ,kdokoliv u stolu musí počítat ,že někdo přesně nepochopí jeho myšlenku a dojde k hádce |
pierrepetr
|
|
4CESKolego, nesnaž se psát anglicky, když neumíš ani česky. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 322 |
| Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|