Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Problém s LNB Quad

Mám problém s LNB Quad Strong Opti 0,1 z kterého jdou 3 vývody jeden je výstup je volný. Jeden koax jde přes DiseQ 1/4 do 1.tuneru VU+Duo2 druhý koax ( ručně našroubované F konektory ne tlakové ) jde přímo do 2.tuneru Vu+Duo2 . 3 koax jde přes Diseq 1/4 do TV SONY Problém je , že když mám zapnutý to Vůčko, tak mi na TV SONY kvalita signálu lítá 0-100% síla signálu 100% . Signál a kvalita na Vůčku je O.K. Pokud Vůčko vypnu tak příjem v TV Sony je OK . Předem díky za tipy. TV i Vůčko jsou napojeny každý z jiné zásuvky v jiné části domu. Předem díky za tipy.

shiraz
Registrace: 8/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

tyhle krávoviny

tady řešíme pořád dokola,dodej další data,až to zapojíš z jedné zásuvky všechno,nebo místo vypínání zkus jen odpojit koaxy R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

ještě upřesni

jestli jde o novou montáž,nebo to dříve chodilo a jedná se tedy o závadu R^ :laughing: R^

pierrepetr

@shiraz

Vyhoď DiSEqC 1/4, pripoj z LNB Quad Opti na prijímač VU+Duo2 do každého tunera jeden koax a do TV SONY tretí... A máš po probléme. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Problém s LNB Quad

Zjistil jsem, že na TV SONY mám příjem z QUADU rušený pouze je-li na Vůčku příjem z B -tuneru to je ten co mám napojený na QUAD přímo, ale koaxem, kde mám ručně našroubované F-konektory zkusím si nechat od kámoše nalisovat tlakové konektory a uvidím . Pokud Vůčko jede z tuneru A ( připojený přes DISEQ 1/4) tak příjem v TV Sony rušený není

shiraz

Problém s LNB Quad

Oprava - rušený příjem na TV Sony je vždy pokud je Vůčko zapnuté ať jede z kteréhokoliv tuneru :(

shiraz

RE: Problém s LNB Quad

Zkus i jiny kus LNB QUAD. Třeba Inverto QUAD Premium co to bude delat.

HYPER
Registrace: 11/2010

jo ty efka

,to bude ono R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pouzivam rovněž klasicke F konektory s koaxiálem a zadny problém. V tomto asi nebude, pokud je to spravne udelany. Uz jsem se ale setkal občas i s tim, ze na koaxiál 6 mm byl pouzit F konektor 7 mm s omotanym kouskem izolačky.

HYPER

Počkej - a 2 závity izolačky nějak vadí?

Ante
Registrace: 3/2006

Mám doma ještě DIGIQUEST LNB 402 Quad LNB 0.3dB tak ho v týdnu vyzkouším a uvidím. Pokud budou problémy nadále přetrvávat tak TV Sony odpojím od 23E a zase bude 1 karta SL od května bez serpa :-)

shiraz

Ante, izolačka samozrejme nevadi, ale provedeni je urcite spatne. Jde o to, ze mezi opletenim, ktere je omotano okolo plaste koaxialu a stenou F konektoru vznikne vlhkost a opleteni zacne oxidovat, zejména pokud je ve venkovnim prostředí. Navíc dochazi k spatemu kontaktu kostry po case při manipulaci s prijimacem a muze dojit k povytazeni nebo vytrzeni z F konektoru.

HYPER

to HYPER

Když použiji izolačku na zvětšení průměru koaxu, avšak tak, aby byl zajištěn spolehlivý kontakt síťky na F-ko, pak také omotám vnější část F-ka izolačkou a utáhnu. Servat tak omotané F-ko bez větší síly pak nejde a "náhodou" se to nepovede.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

to shiraz

Závada jednoho výstupu na Quadu není tak řídká věc. Bych nejdříve přehodil vývody mezi sebou, zda nepomůže.

Jinak má pravděpodobnou pravdu Dvojitý Petr. Příčinou je zemní smyčka - viz Vyhledávání.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@shiraz

Píšeš:
"Jeden koax jde přes DiseQ 1/4 do 1.tuneru VU+Duo2, druhý jde přímo do 2.tuneru Vu+Duo2 . 3 koax jde přes Diseq 1/4 do TV SONY"

Je mi záhadou, ako ti z prepínača DiSEqC 1/4, t.j. 4 vstupy a 1 výstup, vychádzajú 2 výstupy... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

samorost, i když je to také reseni, tak ja tohle nedelam abych dohnal prumer koaxialu a F konektoru. Vždy použiju F konektor o prumeru koaxialu a drzito perfekne při dotazeni. Opleteni rozhodne neohybam přes obal koaxialu aby nedoslo k většímu pretrhani dratku opleteni.

HYPER

To maneto:
Co je na tom k nepochopení :) Jeden koax z Quadu šel do DiseQ 1/4 a z DISEQ 1/4 výstupní koax do 1.tuneru VU+Duo2, druhý koax z Qadu šel přímo do 2.tuneru Vu+Duo2 tzn celkem 2 koaxi do Vůčka 3. koax z Qadu šel přes Diseq 1/4 do TV SONY ..... 4. výstup z Quadu byl volný. :))
To All:
Dnes jsem zkoušel DIGIQUEST LNB 402 Quad LNB 0.3dB různě přepojoval a laboroval posléze jsem zjistil další zajímavost na TV SONY byly při zapnutí Vůčka rušeny pouze SD kanály HDčka Skylinku jely všechny O.K. v super kvalitě .
Nakonec jsem Quad sundal dal jsem na parabolu TWIN ( který tam byl původně ) jehož výstupy TWIN jsem napojil do Vůčka ( jeden přímo a druhý přes Diseq 1/4) - příjem bez problémů. Šel jsem do sklepa vyndal tam jednu archivní parabolu se singl LNB nainstaloval - připojil přes Diseq 1/4 do TV Sony - příjem bez problémů :))

A Quady už nechci nikdy vidět a budu se od nich držet jako amatér v uctivé vzdálenosti. :8)

Všem díky za tipy a názory.

shiraz

Nechci dělat chytráka, ale měl jsi napojenou TV Sony a VUsat na výstupy z LNB Quad a """ propojil TV se sat.tunerem a SAT např. HDMI kabelem "" - chyba hotovo. R^

CES
Registrace: 4/2007

shiraz

co chceš radit?,když ani neodpovíš na dva dotazy,tak se s tím trap,bye kámo R^ :laughing: R^

pierrepetr

Ještě jednou se zmíním jak jsem to měl zapojené:
Jeden koax z Quadu šel do DiseQ 1/4 a z DISEQ 1/4 výstupní koax do 1.tuneru VU+Duo2, druhý koax z Qadu šel přímo do 2.tuneru Vu+Duo2 tzn celkem 2 koaxi do Vůčka a z Vůčka byl napojen HDMI kabelem 1.4 TV Panasonic v jedné místnosti
3. koax z Quadu šel přes jiný Diseq 1/4 do TV SONY se SAT tunerem v úplně jiné místnosti domu ..... 4. výstup z Quadu byl volný.

Pachatel neznámý - pravděpodobný - zemní smyčka

shiraz

To:Pierrepetr

Radit už nechci nic to poděkování bylo za tipy a rady, které mi tady daly diskutující do dnešního dne .

Howgh.
:8)

shiraz

jasně

,ani jsi nepotřeboval odstranit vadu,jen jsi si chtěl pokecat,tak to můžeš kdykoliv R^ :laughing: R^

pierrepetr

To:Pierrepetr

Podle počtu a tónu tvých příspěvků bych tipoval , že jsou tady jiní lidé co si potřebujou pokecat R^ :laughing: R^

shiraz

to je teda

pravda,já málokdy potřebuji poradit,tak co tady,chodím sem jen na pokec a když je třeba pomohu,pokud je zájem,ale vnucovat se nemíním R^ :laughing: R^

pierrepetr

To:pierrepetr

Nikterak jsem se tě nechtěl dotknout :) Jelikož jsem amatér a samouk jsem rád za každou radu tedy i za ty tvoje, ale jak si radil napojit to všechno z jedné zásuvky tak jsem neměl tak dlouhý prodlužovák :(( Měj se pěkně Čus Bus :)

shiraz

jasně

nic se neděje,kdykoliv se ozvi,moje podpora je denně do noci R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra