Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Astra 12109 H nestabilny tp

Zdravim ako vam funguje tento tp? Od vcera vecera mi kolise sila od 60 do 99 % co sa prejavuje vypadkami. Ostatne tp bez problemu na 99%. Doladeny motor mam.

palo
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69
Odpověď v diskusním vlákně

to saxon

hlavne si nastav na tech 23E skew, nebot na tom zverejnenem spektru to vypada, jako by to nastavoval totalni amater a ne nekdo se slusnym pristrojovym vybavenim

kaos
Registrace: 2/2009

RE: Astra 12109 H nestabilny tp

...jen co bude čas, tak na to vlétnu. je to ostuda, máš recht.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon

tak to mas samozrejme pravdu s tim nádobíčkem a prijimacem. Zdrk pise, ze na Homecastu mu kvalita kolisa od 60 do 90%. Tam bych to videl asi taky na tu mirne pohnutou parabolu. Jestli se jedna o Homecast 3200, tak tam jsem mel na všech TP silu 99 a kvalitu 99% s parabolou 85 cm Emme Esse. Zdrk, třeba ti to pomuze ten udaj odemne. Je ale mozny, ze se muze ještě jednat i o zcela jinou zavadu u toho Homecastu pokud je to rada 3200. Uz se to tu probiralo.

HYPER
Registrace: 11/2010

Taktiež pozorujem neštandartné správanie tohto transpordéru asi dva dni dozadu. Predtým nebol žiadny problém. Niečo sa muselo zmeniť. Mám Kovosat 120 s tiahlovým motorom, prijímač GM Unibox 2. Keď prepnem z iného kanála na Film Europe, tak obraz zamŕza, prípadne kostičkuje, ale zvuk ide v poriadku ďalej. Keď vojdem do menu ladenia a znovu z neho vyjdem bez úprav, tak potom je to už v poriadku. Setting je v poriadku, program bol aj nanovo naskenovaný, vyskúšaná aj zmena firmvéru, ale stále sa to správa ako som popísal vyššie. Karta je ICE a je v dekódery Cryptoworks.
Robí to len tento transpordér asi dva dni, predtým sa nikdy takýto problém nevyskytol. Už som si myslel, že na vine je prijímač, ale ako vidím, podobný problém majú posledné dva dni viacerí. Ten transpordér sa jednoducho prestal správať štandartne.
Neverím, že Skylink nerobí už zasa nejaké "pokusy".

Frank11

Osobně mám také problém pouze s TP 12109 včera nekoukatelné... Bohužel společná satelitní anténa, takže s tím nehnu, každopádně dělala to renomovaná firma s měřákem, tak se mi nechce moc věřit, že by to nějak odflákla.

zajda123
Registrace: 1/2007

Pochybuju, že by to bylo hnutým talířem. Při silném větru se mi nepohne a při malém vánku co byl v sobutu ANO. To asi ne.
Dost záleží na přístoru. Jak jsem psal včera 2 mi to nedělaji a jeden ano.

zdrk15
Registrace: 5/2008

zdrk15 : Vetrom to určite nie je. Áno, je zrejmé, že záleží aj na konkrétnom prístroji. Niektoré STB to neštandartné správanie transpordéra ešte zvládnu a niektoré už nie. To ale určite neznamená, že tie, ktoré to už nezvládajú sú vadné a zlé, keďže všetky doteraz fungovali v poriadku. Nechcem tvrdiť, že vysielanie na danom transpordéry neprebieha podľa normy, to ja osobne nedokážem posúdiť, ale určite sa tam niečo zmenilo a niektoré prístroje tento neobvyklý transpordér nevedia korektne spracovať. V poriadku to v žiadnom prípade nie je a takýto prístup môže odradiť ďalších abonentov.

Frank11

TP 23.5E 12109 H 27500

Zdravím,

i já mám pouze s tímto TP problémy. Mám 2 receivery a tuner v TV Samsung, kde u přístrojů GoSat 7056 a Amiko 8900 vše pracuje tak jak má, ale u TV je tento TP přibližně 2 dny nekoukatelný. I když motorem přesně nastavím tento TP, dochází k stálému sekání. Nejdříve jsem myslel, že je problém u TV, kde přibližně před 5 dni došlo k upgradu SW, ale dle těchto diskuzí vidím pravděpodobný problém na straně Skylinku.

Dobracisko
Registrace: 3/2014

Jako vždy SL dělá mrtvého brouka u nich chyba v žádném případě být nemůže,vždy za to mohou stb(neready :O :-/ :lookaround: )u mě na arivě vše OK R^ R^

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Včera nekoukatelné Histora HD aa Brazzers TV taky kostiškování jak hovado...předtím to nedělalo...signál 95% ARIVA 200HD dnes jede OK. :-/ :lookaround:

48" LED FullHD Thomson 48FU4243 KAON DIGI 0.8W Thor - FE 80cm 55" 4K Samsung UE55JU6072 H.265 (HEVC) Tuner v TV H.265 DIGI CamModul 0.8W Thor FE 80cm.

Farell
Registrace: 6/2010

Farell

děkuji za info a snad už to bude v pohodě. Jakmile budu doma, odzkouším.

Dobracisko
Registrace: 3/2014

TP 12109 je v pohode. programy na nom funguju : jim jam.cz ai,ale brazers nejde,pritom je v baliku.signal-kvalita 85%.

sano1
Registrace: 4/2009

Nevím jak u Vás, ale u mne je to dnes ještě horší než to bylo včera. Kvalita kolísá mezi 50 - 80%.

zdrk15
Registrace: 5/2008

začal mi zničoho nič vypadavať satelit.či v nastaveni,alebo prepinani programu , vyhodi sa tabulka neni signal.ani pri obnoveni tov.nastaveni nič nepomohlo.divne čo to môže spôsobovať.ako keby bol nejaky virus.HD BOX-F9200twin.

sano1
Registrace: 4/2009

Potvrdzujem stav zo soboty večera, sekanie na celom TP stále, cryptobox 550 preladený a žiadna zmena - pred sobotou bez problémov. Tiež si myslím že SL ma za ušami a už to ide pekne na nervy.

icoq

U mna na Ariva 200HD takisto od soboty sekanie a stvorcekovanie na TP 12109. Skusal som doladit parabolu ale ziaden efekt. Urcite v tom ma prsty SL. Pred tym som s tym nemal ziaden problem ani pri silnom vetre a zlom pocasi. :((

majko2000
Registrace: 3/2015

Taky mám na Arivě 200HD s tímto multiplexem problém. Intenzita i kvalita signálu stejná jako třeba na ČT1HD, ovšem BER lítá mezi 0 až 7 10e-8.

Dula11
Registrace: 5/2012

Ovšem Tv Panasonic na tu samou anténu má problém podstatně menší, skoro nepozorovatelný.

Dula11
Registrace: 5/2012

Tak osobne uz me to docela toci... nevim jestli je to firmwarem televize kazdopadne 12109 mi na samsungu od vejkendu vubec nejde. Kdyz dam statistiku signalu tak tam je kotel vypadku. Kvalita lita od 70 az do nuly... a uroven bit signalu je na nakejch 500 pricemz to kolikrat vylitne na max. Kazdopadne obraz spis neni, nez je :/

zajda123

Potvdzujem dnes som to riešil aj u iných TV s tunerom hlavne Samsung si stým neporadí do Soboty to všetko šlapalo ako má dnes to stále seká jediný TP 12109 to robí ostatné bežia ako majú Skylink má určite nejakú chybu a mal by stým niečo robiť za tie €€€€€ čo im človek posiela.

dvbt
Registrace: 2/2007

Psal jsem ja skylink a pisou ze je chyba u nich ze ma tom delaji...

zajda123

Vidim že ten problem nie je len u mna ale že to je problem skylinku hlavne napchat na TP čo najviac programov a potom výsledok je takýto.Ak to má ist takto načo mi je skylink a ešte Markíza HD už ma začínaju pekne srat.

MAN0707
Registrace: 10/2011

také mi to vypadává. mám TV Samsung. parabolu mám nastavenou správně a žádný problém dríve nenastal....

zemi8
Registrace: 8/2012

Vyjadrenie od Skylink-u :
"Dobrý deň pán .........,
problém s frekvencí 12109MHz jsme vypozorovali na některých přijímačích (zejména na přijímačích s UNI čtečkami). Nyní se pracuje na odstranění problému a zjištění, čím je to způsobeno.
Děkujeme za upozornění a pochopení."
Je chvályhodné, že si priznali problém na svojej strane, ale zmienku o prijímačoch s UNI čítačkami si neodpustili napriek tomu, že som im jasne napísal, že ICE kartu používam v oficiálnom module Cryptoworks.

Frank11

Zrejme s tým predsa len už niečo urobili. Od včera pred polnocou a ani dnes som mrznutia, prípadne výpadky signálu na Film Europe (12109 H) už nespozoroval.

Frank11
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra