![]() |
|
ROH na TechnisatechProsím majitele Technisatů, jestli by nezkusili naladit ROH z Londýna právě vysílají na satelitech a transpoderech MET, např.Intelsat 10-02 11472V SR 13310 FEC3/4. Je to MPEG2 v S2 S AVB cca 15000, QPSK. Mně na SIR hraje jen zvuk a za (nevhodné slovo) nevím proč. Podladit o 4mega nepomáhá. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
pierrepetrAle já nebrečím, já se jenom divím,že Trabant neumí to co koloběžka a opakuji, o omezení FTA se nikde nedočteš. Prostě SIR MET, ROH, apod. neumí, to jsem chtěl jenom od odborníků potvrdit a hotovo. |
konas
![]() |
|
tvůj údivti věřím,nechci to dál pitvat,vše bylo objasněno,příště budeš chytřejší a koupíš to,co ti splní tvé požadavky,i tato zkušenost ti jistě otevřela oči pro příští nákup,jinak feed není primárně určen pro individuální příjem,tak to FTA není zrovna správné označení,maximálně v překladu to sedí![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
ROH na TechnisatechVysvětleno-skončeno.Dík všem za snahu. |
konas
![]() |
|
OK díkyza pokec![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 395 |
![]() |
|
RE: ROH na TechnisatechOno nejde v pravem slova smyslu o omezování feedů, plno feedů vysílá ve formátu, který lze na běžných přijímačich(i Technisat) sledovat bez problému. Tady jde spis o souhru náhod, že METOP používá pro komprimaci videa starý komprimační algoritmus.Proč tohle Technisat nepodporuje je ale zvláštní. Podobná věc se mi kdysi stala na DVD přehrávači Panasonic. Ten stroj umožňoval připojit USB flešku, v optické mechanice četl CD disky, všemožné jejich vypalovací podoby, DVD disky i vypalovací. Uměl přehrát Wavy, CDDA, MP3 soubory, ale MP3 jen z CD nosičů a Flešky, proč je nečetl z DVD disků, když jiné přehrávače ano, jsem nikdy nepochopil. Taky divné omezení ze strany výrobce. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: ROH na TechnisatechTaky mě zarazilo,v jakém formátu to vysílají ale kina si to nahrávají pro reprízy a jinak tenhle formát je přímo předurčen pro snadnou úpravu a vypálení na blueray. Nevím ale jak to kina dostávají do DCP 2K. |
konas
![]() |
|
RE: ROH na TechnisatechNapř. Švédská Kralovská Opera vysílá do kin Mpeg4 8PSK. Fakt je ten, že feedy MET (ROH) v Mpeg2 mi připadají stabilnější a kvalita nekolísá jako občas u Mpeg4. |
konas
![]() |
|
RE: ROH na TechnisatechTa stabilita není daná kompresí MPEG4, ale použitou modulací QPSK, která je mnohem robustnější, než spektrálněji účinější modulace 8PSK.METOP má výkon transponderů na Intelsatu velmi nízkou(ve srovnání s běžnými platformami UPC,CD atd), tak to dohánějí robustnější modulací. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: ROH na TechnisatechNevím, v jaké kondici byl MPEG4 8PSK v roce 2006, kdy MET začala vysílat do Evropy, a kolik providerů ho používalo. |
konas
![]() |
|
RE: ROH na Technisatechv roce 2006 se s nejvetší pravděpodobností METOP vysílalo v DVB-S normě s modulací QPSK.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: ROH na TechnisatechZkusím se popídit ale teď musím pádit k zubaři. Jinak dík za zajímavé info a včerejší scan. Jak říkal můj šéf v práci: "Zase jsme o něco méně blbější"![]() |
konas
![]() |
|
RE: ROH na TechnisatechTakže už v sezoně 2006-07 vysílala MET v HD. |
konas
![]() |
|
RE: ROH na TechnisatechJo,máš pravdu v manuálu pro kinaře 2008 je DVB-S(HD) a je tamtoto:Obraz se zvukem je přenášen ve formátu MPEG2. (hD)rozlišení 1080i, 5.1 zvuk,(Ac-3) Zařízení tohoto typu je velké množství, s úspěchem jsou vyzkoušena např. zařízenífirmy Homecast nebo zařízení firmy TechniSat |
konas
![]() |
|
RE: ROH na TechnisatechTakže je to jasné, Technisaty mají SW blokovanou variantu "Video MPEG2" u standardu DVB-S2.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
konastakhle to chodilo v roce 2011:https://www.parabola.cz/clanky/4286/prijem-prenosoveho-fta-kanalu-z-metropolitni-opery-v-new-yorku/ On Air!
|
Saxon
![]() |
|
SaxonTady je ten manuál pro kinaře z 2008:http://www.metopera.cz/soubory/METmanual.pdfJinak u těch Technisatů je to s podivem ale je to tak a tak to budeme muset brát. |
konas
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
![]() |