![]() |
|
Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problemk monobloku (23.5 a 19.2) jsem si pridal samostatny LNB na 28.2Vse jsem nastavil pro prijem (otestovano) a zakoupil DiseqC prepinac P.162-IW OPTION. Satelitni prijimac mam obycejny Zirkon SHD007 Ale mam nasledujici problem. Pri nastaveni: 1) monoblok pripojen na vstup 1 prepinace a v sat zarizeni nastaveno diseqC 1.0 - 23.5 = B a 19.2 = A LNB pripojen na vstup 2 prepinace a v zarizeni nastavim C = jsem schopny prepinat pouze na monobloku. Na samostatny LNB se neprepnu. Ani v nastaveni nemam signal. 2) pokud na prepinaci odpojim kabel od monobloku a necham pouze od LNB, chytne se, ale az kdyz mu nastavim v prijimaci port D Pokud nasledne pri tomto nastaveni a signalu pripojim zpet kabel k prepinaci od monobloku, stale jsem schopny prepinat na LNB, na monoblok se nedostanu. Po restartu prijimace se opakuje problem z modelove situace 1 - tedy zacne fungovat monoblok,ale LNB se neprepne (i kdyz dam C nebo D = zadny signal). Jsem z toho zmateny. Proc zaprve LNB chce byt jako D a ne C a proc to tedy nefunguje, neprepina mezi monoblokem a LNB. Je mozny problem v samotnem prijimaci ? Zircon podporuje diseqC 1.2 , prepinac 2.0, ale v tomto pripade to je snad zpetne kompatibilni, nebo jsem neco nepochopil a tato kombinace proste nepujde ? Dekuji za radu, nebo vysvetleni co delam spatne. |
deepex
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 89 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
RE: Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problemNasel jsem dalsi diskuze, schemata a popisy zapojeni a nastaveni a melo by to fungovat, jak jsem to popisoval a mel ja, tedy i bez dodatecneho diseqC prepinace na samostatne single LNB, tedy monoblok(A,B) do pozice 1 a single LNB(C) do pozice 2 - to mne nefunguje.Takze bud je to opravdu problem prijimace (mam jeste jeden starsi - zkusim s tim), nebo mam stesti a prislo mi vadne OPTION rele. |
deepex
![]() |
|
deepexPrvně je třeba se pokusit zjistit, co se v kaskádě doopravdy děje. Na tohle je ideální měřák se spektrem. Většinou zůstane viset relé na poslední družici, nebo se přepne na žádanou družici, ale skončí na jiném pásmu resp polarizaci. Tohle je třeba všechno odhalit pomocí tzv referenčních transponderů, kde vlastně jsi. Pro tyhle případy mám chytrou krabičku/analyzer od Spauna, kde na stavových LED hned vidím, co mi do cílového LNB z receiveru prolézá.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
saxonVerim, ze jsou na to takovehle vychytavky, nejsem "od fochu" jen fanda-amater (a ted si vyslechnu - ti jsou nejhorsi :-), takze bohuzel zadnym takovym nedisponuji.No nic je to muj boj - moc dekuji za rady, ted uz to bude vazne o promerovani a zjistovani co se tam tedy deje-nedeje |
deepex
![]() |
|
saxonOK. Některé přijímače mají už možnosti výběru povelu DISEqC 1.0,nebo 2.0, tak bylo myšleno. ANO, máš pravdu u tohoto A-C, to jsem se piznul. Vyvstanul mi na mysli jiný EMP Centauri. U přijímačů, které si nerozdělí 22kHz automaticky musíš přednastavit u PORTu taky 22kHz na ON, nebo OFF. Jasně, tak na dálku, když to nevidíš ... Sorry. |
silesian
Registrace: 4/2011 Příspěvků: 1 014 |
![]() |
|
RE: Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problemProblémy s přepínáním starších (modrých)ralátek EMP byly. Proto si zkontroluj sw přijímače, poslední verze je 2.2.10 na:http://www.inter-sat.cz/default.asp?inc=inc/ke_stazeni.htmlPokud je sw příliš starý, tak si nejprve přečti postup.Pokud je přijímač výrobně starší jak 1/2 2012, tak je možné, že ti to nepojede, byl tam hw problém, signál pro přepínání měl zákmit a některé kombinace DiSEqC přepínačů a monobloků korektně nefungovaly.Zkus ještě přehodit zapojení: LNB na vstup 1 a monoblok na vstup 2. V přijímači LNB=A, monobl.=C/D. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
deepexAsi před 2 roky jsem měl podobný problém.Zapojil jsem monoblok i singl přesně tak jako ty.Nakonec jsem po porovnání s dalšími stejnými přepínači zjistil,že ten můj přepínač měl na pozinkovaném plechu nalepený štítek s označením vstupů z druhé strany-tím byly čísla vstupů prohozené. Proto jsem na 1.vstup cpal pořád A,B a na 2.vstup C(D).Po přehození vstupů nebo přepsání diceqC povelů v přijímači to fungovalo(pro tebe 19=D,23=C,singl=A nebo B).Vyzkoušej. |
drak
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 13 |
![]() |
|
RAFI007 a drakaktualizaci jsem provadel v lednu, ale pro jistotu prekontroluji (tohle jsem si vzdy hlidal), vyrobu se pokusim zjistit - kazdopadne diky za infoprohozeni vstupu zkusim, ale dostanu se k tomu az navecer ![]() |
deepex
![]() |
|
RE: Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problem2/1 DisegC - přídavné : Option 1621W : 1. vstup - monoblock A + B, 2.vstup se dá přípojit druhý monoblock nebo Dis. přep. 2/1 na C + D.![]() |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
DoplněníVstup 2. se dá připojit druhý monoblock - C + D, nebo Dis. přep. 2/1 pro 2 LNB na C + D, nebo i jedno LNB na C.![]() |
CES
![]() |
|
RE: Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problemtak jsem jeste zkousel prehodit vstupy, prehazet nastaveni portu v DiSEqC 1.0 a stale stejne.Jen kdyz jsem jen tak ze zvedavosti zkousel nastavit 1.1 a najel na jednu volbu ze 16 tak se prozmenu chytl 28.2 a nesel monoblok, ale to mohla byt nahoda, protoze se to behem chvile zase vratilo do starych koleji :) - to byl uz jen takovy pokus jinak 1.1 mam vypnuto pro RAFI007 - FW mam posledni 2.2.10 |
deepex
![]() |
|
problem je v prijimaci !Tak mi to nedalo a dalsi pokus byl vytazeni obstarozniho prijimace Homecast eM200CR a vuala - nastavim jak by to melo byt (1) 19=A,23=B, (2) 28=C a funguje to jak by melo![]() Takze Zirkon SHD007 neumi to co umi prijimac z roku raz,dva ![]() |
deepex
![]() |
|
RE: Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problemNo super. Na tyhle pokusné veci je dobrý starý DVB-S Technisat, ten přepne všechno...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problemTak jelikoz jsem jsem zjistil ,ze je prijimac jeste 4 mesice v zaruce, nevahal jsem a poslal k reklamaci. Dnes si mam vyzvednou uznanou reklamaci - vymenili tuner - uvidime, ale doufam,ze to otestovali v pruvodnim popisu jsem popsal presny problem s typem prepinace a nastavenim -![]() |
deepex
![]() |
|
RE: Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problemjsem nedočkavý,tak jak to jede? |
marakesh
Registrace: 11/2013 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
@deepexTvoj prijímač podporuje príjem z viacerých družíc či už pomocou DiSEqC prepínačov alebo natáčacieho zariadenia (DiSEqC 1.0, DiSEqC 1.1, DiSEqC 1.2 a USALS), problém bude pravdepodobne v tom že máš zapnutú automatickú detekciu DiSEqC a ladenie pre TP Skylink a CSlink. Vypni ju a DiSEqC nastav ručne, najprv A - 19,2°E / B - 23,5°E a následne C, alebo D - 28,5°E... Že ti vymenili tuner, silne pochybujem, jedine ak virtuálne, no zacáluješ zbytočne...![]() ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problem2Maneto - nikdy jsem nemel zaplou funkci fastscan a automaticke ladeni nebo nastaveni DiSEqC (mozna pro zkousku) - vse si nastavuji rucne, chci to mit pod kontrolou - uz jen to, ze si nemuzes pri fastscan tridit programy jak chces, to bych nekousl :)Mimochodem opravu jsem neplatil - byla to zarucni, takze bezpredmetne. No a vysledek - rozporuplny. Funguje to, ale - prepinani mezi B-23 a A-19 je bez problemu. 28jsem nejprve nastavil na C - coz se tvarilo,ze nic nevidi. Pak se najednou probral a zacal i prepinat. Po restartu prijimace opet nevidel. Nastavil jsem proto D-28 a ackoliv to neni 100% tak funguje. Pokud prepinam na D-28 tak se nekdy stane ze nenabehne kanal. Pokud prepnu v ramci D-28 na jiny TP, probere se a nasledne z D-28 jede naprosto vsechno. Prepinani zpet na A a B je vzdy 100%. Neco tam nejspis vymenili,ale ani to nepomohlo ke 100% funcknosti. Nevim, jestli to dal pokouset a (zaruka tam stale je) nebo se na to uz vykaslat a v pripade prepinani na D-28 proste udelat pripadne to prepnuti 2x. ![]() |
deepex
![]() |
|
@deepexNapadlo ma, že chyba by mohla byť ešte v DiSEqC prepínači option, no niekde vyššie píšeš že s prijímačom Homecast eM200CR všetko šlapalo ako má... Ja cez DiSEqC S21PCNopt-W1 (P.162-IW Option) prepínam dva prepínače DiSEqC EMP S81PCP-W2 (2 x 8 LNB) a žiadny problém.Vyskúšal si prehodiť medzi sebou vstupy do DiSEqC prepínača? Zistíš tým, či nie je vadná polovica prepínača option... Záruka naň je 4 roky. ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
DeepexJestli ti to jede na C, nebo D je dílem náhody, za normálních okolností by ten singl LNB ve tvém případe měl jít na oba povely. Tvůj problém nastává tehdy, když jdeš na single LNB ze stejného pásma a polarizace, jako jsi byl pred přepnutím na monobloku. Jde o časovou synchronizaci povelů a relé. Je to specifická záležitost, na jinem boxu budou chodit povely v nepatrně jinem časovém sledu a relé pojede korektně vždy. Sam to neodstraníš. EMP používají na testování jiné receivery než máš ty, ber to tak, že máš prostě smolíka.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
DeepexDeepex - kolego, hoď toho Zirkona do elektro-odpadu a použij kvalitnější SAT recevier.![]() ![]() |
CES
![]() |
|
saxonano uz jsem se s tim smiril |
deepex
![]() |
|
CESyjj Zirkon uz vice ne - vic od neho uz neocekavam - ale tak jsem alespon dodal dalsi stripek do skladacky "proc ne Zirkon"![]() |
deepex
![]() |
|
RE: Monoblok + LNB + P.162-IW OPTION - problemkazdopadne diky vsem za vase nazory, tipy a rady![]() |
deepex
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47 | |
![]() |
|
![]() |