Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.09.2007, 18:10.17

Problém s SG 2100 motorem

Má někdo obdobně neblahou zkušenost s tímto motorem ?Nahrál jsem z image SF-Team nový nabízený setting přímo ze sítě a ejhle zprvu to ještě šlo mezi Astrou 3 a Hotbirdem pak už vůbec a to ani na jiných images co mám na USB sticku DM7000.Nakonec jsem to dal na zkoušku sousedovi a u něj chodí motor s mým dreamem jako hodinky,čili se zjevně jedná o zradu na motoru.Kde a na čem může být chyba ???
uživatel
DVB
29.09.2007, 18:17.19

sg 2100

skus reset na motory
uživatel
Vili
29.09.2007, 20:05.30

Re:

Jo tak jsem to zkusil a přesně podle návodu postupoval ,podařilo se to nastavit tím že jsem musel napřed manuálně tl. na motoru družici/nulový referenční bod/najít a pak bylo vše ok jenže po přepnutí na jiný image z USB sticku to zase nešlo,že by se muselo u každého s.w. nastavovat znova manuálně ???To je nějaká blbost ne?Nechápu ?
uživatel
DVB
29.09.2007, 20:19.00

RE: Problém s SG 2100 motorem

neviem či poradím dobre ale ak využívaš usals musíš dopísať zem.šírku a dlžku tvojej pozície
uživatel
ddd
29.09.2007, 20:28.33

No to jsi mě samozřejmě poradil dobře ale to je samozřejmost to vím,mě to už běží v pohodě asi ca 2 roky ,nikdy jsem se s tímto jevem nesetkal a neměl jakékoliv potíže až nyní ,mezitím jsem laboroval na jiném image a znovu to správně manuálně tl. na motoru nastavil ale po nastavení referenčního bodu a následně resetu jak to píšou v návodu už to nejde ani na tom prvním image kde to běželo ani na dalších,nechápu.
uživatel
DVB
29.09.2007, 20:30.35

Dodatek :

Abych to ještě více upřesnil prostě to od toho o bodu nedajde k žádné jiné družici přesněji řečeno dojde někde ke kraji a dost
uživatel
DVB
29.09.2007, 20:35.04

napísal som to preto lebo ja som na to zabudol po nahraní nového softu,a parabola chodila kde chcela.
uživatel
ddd
29.09.2007, 21:08.41

Jo jasně to je v pohodě ,totiž pokud rovněž používáš dreambox tak se už na nových images /stejné řady/ které si stáhneš na usb stick přehraje nastavení poloh včetně I.P. adres apod. automaticky bez toho abys to tam musel znovu ručně zadávat ,ale pro jistotu jsem se pochopitelně přesvědčil zda je nastavení v pořádku což bylo ale motor nechce komunikovat se settingem pro rotor z dreamu.Jakoby se to neuložilo a pokaždé se to po zadání příkazu na jinou družici rozhodí a nedojde tam kam má.Vidím to možná na zradu u motoru.
uživatel
DVB
30.09.2007, 10:51.30

Něco podobného řeším z jedným borcem přez icq.Taky vše nastavené nultý bod na astře1 vy resetováno vše v pohodě najede jinam vrátí zpět a motor jede až na 28E na stupnici na motoru pozice atd vše dobře nastaveno.Ručně tlačítkem vrátí na o reset a to samé pořád do kola.
uživatel
lachtan
30.09.2007, 12:08.56

No právě takže jak vidno nejsem sám také tu mám doma posilu a s kolegou si s tím nevíme rady,přece když to dva roky šlo s ničím se nepohlo ,tak nemusím hýbat mechanicky s motorem či parabolou a měla by to být otázka pouze softu motoru a přijímače.Zkoušel jsem všechny možné varianty nulového bodu protože s odstupem času si nepamatuji kteou družici jsem pro něj nastavil takže astru 19E-16E -Hotbird13E a pokaždé to nenajede na další jinou družici ale někde kousek vedle,šlag aby to trefil.Otázka na tebe :Vy to s kolegou nastavujete poprvé nebo se Vám to samo nějak rozhodilo jako mě ???
uživatel
DVB
30.09.2007, 12:15.14

Dodatek

Hrtome to se tady nenajde žádná chytrá rada k našemu problému ?Bylo tu v minulosti tolik témat k tomuto motoru takže asi to má nějaké záludnosti.Nikde jsem se však nedočetl v předchozích tématech ve vyhledávači aby se řešil tento problém.
uživatel
DVB