Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

rozebraní Otibox DM 3800

Vzkaz pro Tondach.
Mohl bys mi názorně říct nebo ukázat co jsi odpojil,aby ten motor fungoval.Jà jen sundal kryt a vycvakl placatý kabel.Když to rozeberu úplně,tak nevím jestli to dám zase do kupy.Děkuji.

radinek
Registrace: 6/2015
Odpověď v diskusním vlákně

RE: rozebraní Otibox DM 3800

:))) :))) to jsem zvědav, jestli ti Tondach stihne odpovědět :8)

pf09
Registrace: 8/2010

pravidla fóra si dostuduj

platí pro všechny

11) vytvářet diskusní vlákna s osobními vzkazy

R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Tak mi odpovězte někdo jiny.Jà jen,že on byl jediný kdo mi neodpovídal nepravdy.

radinek

jak víš

,že ti ostatní lhali? R^ :laughing: R^

pierrepetr

tady totiž

nikdo nelže,jen někdo neví,že radí špatně R^ :laughing: R^

pierrepetr

a nehovor na mňa odzadu :laughing:

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Tak když mi někdo tadí,abych to resetoval špejli a ona tam neni nikde dira na reset.Tak to radši ať nikdo neodpovida.Taky se nemontuju do něčeho čemu nerozumím.

radinek

radinek

no to je přesně ono,on ten někdo má doma motor,jiný a netuší,že jsou i jiné konstrukce,tak ti v dobré víře radí,už to chápeš?,nikdo na světě neví všechno,v dobré víře si myslí,že ti dobře radí,proto jsou tu další ,kteří mu oponují,že to říká špatně,proto je dobrá veřejná diskuze,kdyby ti ti radil přes SZ,tak by to nikdo nevěděl a nemohl by ho nikdo opravit,proto SZ neuznávám,buď veřejně,nebo vůbec R^ :laughing: R^

pierrepetr

jinak jsi klidně

mohl pokračovat v rozdělaném vlákně,teď to ztrácí přehled pro nové rádce,budou se opakovat,tedy k ničemu,ale pokud si pamatuji ,jedna rada tam byla s tím rozběháním R^ :laughing: R^

pierrepetr

@radinek

Pokiaľ nie si istý, že motor po rozobraní aj zložíš, radšej sa do rozoberania ani nepúšťaj a vyskúšaj ho predsa len najprv resetnúť. Už som tu viackrát spomenul, že existuje niekoľko spôsobov ako to spraviť. Niektorý by ti snáď mohol pomôcť.

Existujú štyri spôsoby ako resetnúť motor.

1. Hardwarový reset prijímačom:
a) V menu satelitného prijímača zadáme príkaz "Go To 0".
b) Odpojíme koax od sat prijímača.
c) Zapojíme koax k sat prijímaču.
d) V menu prijímača zadáme príkaz "Re-synchronize/Shift 0"

Pamäť sa vymaže, prepíše sa tabuľka družíc a korekcií na 0.

2. Hardwarový reset DiSEqC motorom.
a) Odpojíme koax od motora, prichádzajúci od prijímača.
b) Podržíme stlačené obidve tlačidlá "East/West" na 5 sekúnd.
c) Zapojíme koax späť na motor.
d) Led1 a Led2 budú blikať 5 sekúnd.

3. Reset satelitných pozícií.
a) Podržíme stlačené obidve tlačidlá "East/West" na 5 sekúnd.
b) Led1 a Led2 budú blikať 5 sekúnd.

4. Reset mtora a návrat k pôvodnému nastaveniu.
a) Pripojený motor k prijímaču, indikačná dioda svieti.
b) Nastavíme motor tlačidlami na "0".
c) Tenkým predmetom stlačíme na tri sekundy tlačidlo reset.

Indikačná Led dioda oranžovo zabliká. Proces je ukončený po jej rozsvietení na zeleno. Pamäť sa vymaže, prepíše sa tabuľka družíc a korekcií na 0.

Jednotlivé názvy v menu prijímačov sa samozrejme menia podľa výrobcov. Taktiež spôsoby resetu podľa typu motora. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Maneto

díru na reset tam nemá a pokud je motor kouslej,tak mu tento sqvělý návod nepomůže,ale určitě pomůže dalším stovkám postižených tímto problémem R^ :laughing: R^

pierrepetr

Maneto

teď koukám,že je radinek jen v režimu čtení,dostal jedenácku R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

To že tam otvor na reset nemá je mi jasné, z jeho odpovede, uviedol som len pre úplnosť... Nie je mi však jasné pri akom úkone dostal motor do takéhoto mŕtvolného stavu, to sa nepriznal... Je celkom možné, že sa pokúšal posunúť mechanické dorazy... V tom prípade pomôže už jedine rozobranie, ale to len hádam. Ak je zaseknutý na konci dráhy, tak samozrejme tiež jedine rozobrať a až potom sa uvidí, či bude stačiť mechanické rozhýbanie, prípadne si pomôcť externým napájaním, ako tu už niekto spomínal... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

@pierrepetr

Vôbec citrónik nemusel dostať, stačilo len vynechať prvú vetu a ďalší text smerovať na celé fórum... ;)

Maneto

Maneto

jasně,on se naučí,jako všichni,
většinou problémy se zařízeními zaviní sám majitel,když s tím provádí nestandartní pokusy,jinak by to reklamoval,možná už je pozdě,mám obyč. motor asi deset let,žádný problém,žádné resety jsem nemusel podstupovat,ale všechno se může podělat,i my umřeme,bez problémů R^ :laughing: R^

pierrepetr

jo motor

taky jsem ten první rozebral,a už nedal dohromady.Na jednom jsem měl zakrytej reset gumovou zátkou-dirka byla větší.
A motorek se občas kousné,už ani nevím proč,jestli tu prolítne ufo,nebo ty A 380 co mi lítaj nad hlavou :lookaround: :(( :lookaround:
mám skoro rovnou střechu, R^

korkoran
Registrace: 10/2006

Hoši jsem zpátky :)))
Ja mám parabolu 120cm na zemi na stožáru.Když jsem sekal travu tak jsem kabel zamotal kolem stožáru,abych ho nepřesekl a zapomel jsem na něj.Pak jsem začal otáčet.Motor neni na krajni poloze,je tak uprostřed.

radinek

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra