![]() |
|
Kvalitny twintuner bez E2?Existuje vobec nieco take?Ako absolutny satelitny amater, ktoreho najvacsim uspechom je instalovanie a naladenie satelitu ![]() ![]() Ale kedze s tym rodinu uz trpezlivost presla (uznavam, je fakt pomaly, ale za tie peniaze...) tak som sa obzeral po niecom lepsom ale nic bez Enigmy som nenasiel. Ale mozno len hladam na zlom mieste pripadne je pod lampou tma. |
Ri0Rdian
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 24 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Edision Argus VIP2 nebo VIP3.Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Nevidím dôvod robiť z Enigmy strašiaka... Existuje na webe nespočetné množstvo článkov a publikácií, kde sa dá všetko dozvedieť a Enigmu zvládnuť. Nehovoriac o množstve fór, kde sa jej venujú. Je pravda chce to nejaký čas, ale výsledok stojí za to...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
ježíš,čeho seděsíš?,enigma je jen strašák,windowsů se taky děsíš?,dnes už je taková doba,do všeho cpát počítač,jenže je to tak přívětivé,že ani netušíš,že je to na linuxu,prostě využíváš to co to umí,mám dost zákazníků s linuxem a vůbec nevědí co to je,prostě koukají,přepínají,nahrávají,přehrávají,je jim 80 a víc,to máš doma ještě pevnou linku,VHesku a gramofon na kliku?,ber to jako novej mobil,první den si max.zavoláš,druhý den už píšeš SMS,další vše,co potřebuješ,třeba si pouštíš televizi na mobilu,nic se neboj,nic to není![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 396 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?do linuxu nie. kúp si radšej ♘vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Enigmy se neboj, nech si to předinstalovat a nastavit a ani o nějakém Linuxu nebudeš vědět. Ale pro dvoutunerák je zásadní, jakou máš kartu. Pokud máš ICE, tak je E2 opravdu ideální. Pokud už máš novou M7, tak je to blbé, musíš mít i dva moduly a dvě karty a výhoda interního sdílení karty se ztrácí.Vyhnul bych se levným sračkám typu Edision apod. (nemají takový výběr E2, jsou pomalé apod.) a podíval se po strojích typu VU+, Xtrend, Dreambox. |
KamilZ
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 364 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Čo je pomalé na Sparku? Skôr by si mal napísať "Kto mi nastavý Alien2 tak ako má byť?" |
tras
Registrace: 2/2011 Příspěvků: 425 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Proti Sparku nic nemám, ten pomalý není a líbí se mi. Pomalý je většinou ten HW. Měl jsem u rodičů nějaký Argus Pingulux a vydržel tam asi 3 týdny, pak šel pryč. Pomalé reakce v menu, pomalé HbbTV atd. Ani instalace E2 to nezachránila (nehledě na malý výběr).Neplatí to samozřejmě obecně, ale je lepší si připlatit za lepší HW. |
KamilZ
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 364 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?A ještě snad HDbox/Skytec. Ale co je u někoho kvalitní nemám nejmenší tušení.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?No ale když nechceš enigmu budeš potřebovat dvě karty a dva moduly. Linuxový přijímač ti nastaví v prodejně . A pojede ti bez problémů. A půjde ti i něco navíc přes net. Přes pluginy. A na technisaty ses díval. |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?To myslíš vážně?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
KamilZNo nevím, kde jsi vzal levná (nevhodné slovo) - Edision. Je to německá kvalita.Linuxové Optimuss OS1plus, OS2plus, OS3plus jsou nepatrně levnější jak Tvé zmiňované VU+ s naprosto shodnými parametry. Podpora naprosto stejná, viz třeba OpenATV co používám: http://images.mynonpublic.com/openatv/nightly/index.php?open=optimussos2plus Tazateli jsem doporučil co poptával - nelinuxové přijímače od Edision, které rozhodně nepatří mezi nejlevnější.... Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Taky s dvěma kartama? (pro twintuner)? Nebo co to tam někdo plácal..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Chce kvalitu třeba k technisatu potřebuje dvě karty. Aby ho využil. Hdbox bych mu nedoporučoval ty jsou nestabilní. |
satman1
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?bez E2 je napr Prismcube Ruby ale nemyslím, že "tazatel" mal zrovna úmysly týmto smerom :) |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
satman1nechcel som tu tie Technisaty vyťahovať, myslel som, že je reč o tuneroch , nie celých pístrojoch, ale ja som s Technisatom spokojný nad mieru, aj keď potrebuje 2 karty - 1 mám Skylink a 1 Freesat a idú pekne naraz... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?No já myslel že píše o přijímacích když nechce enigmu. |
satman1
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Svoj box mam urcite nastaveny spravne, ale asi som to mal formulovat inak, nie Spark je pomaly ale jeho kombinacia s mojim hardware je na moj vkus prilis pomala.Engime sa nebranim ako takej, ale z toho co som videl na roznych forach to vyzera ako skvela vychytavka pre ludi, ktorych to bavi a stale sa s tym hraju, menej ako system pre niekoho kto TV pozera minimalne, rodina vsak uz znacne a potrebuje nieco "foolproof", teda zapoj, pozeraj a nestaraj sa. Ak je aj taka moznost tak by to samozrejme bolo ok, slo mi len o to, ze pri pozadovanych vlastnostiach je k dispozicii prakticky len Engima a cakat od kazdeho majitela boxu, ze ju ovlada na urovni *zanieteny amater* je trocha sialene ![]() Co som prechadzal rozne boxy tak mi papierovo vyhovovali napr. Coolstrem ZEE 2 Twin, VU+ SOLO SE V2, Xtrend XT 9500 (pripadne 7500 + druhy tuner) alebo aj posledne spominany Prismbox Ruby. Ale ja sa na to divam cisto hardwarovo, teda pozeram pocet citaciek, slotov, sila CPU apod a tie porovnavam, co samozrejme nestaci kedze to nie je vsetko. Ono aj ked si clovek odmysli tu Engimu tak mam dojem, ze cim viac zistujem tym menej viem, ktory box mi sedi viac ![]() |
Ri0Rdian
![]() |
|
enigmy a linuxuse neboj,zapneš a koukáš,pokud to je nastaveno,což pro technika,který to má zmáknutý a už má zálohu na flashce je otázka do deseti minut,pak už si jen užíváš,pokud chceš vrtat,tak vrtej(a nech si udělat zálohu komplet všeho nastavení,pak to máš z5 ,jak to bylo asi za 6-8 min),pokud chceš jen provozovat,tak provozuj a ničeho se neboj,navrhuji pohybovat se ve vodách značky VU a nebude problém![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Pokud to má být bez E2, tak jediné řešení je CST ( Coolstream ) ovládání to si zamkneš přes menu , takže rodina nemůže dělat nic jiného než mačkat čísla kanálů nahoru/dolu a oproti jiným přístrojům získáš obrazový výstup rovnající se bez nastavování etalonu. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
pokud jde omatláky,přijedu jednou,přijedu podruhé a už s programovatelným DO,naprogramuji čísla,šipky,volume a můžou zavolat znovu,pak už cálujou za použití originálního DO,přiznám se ,že se to mockrát nestalo![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Ked odhliadnem od systemu, z tych boxov co som vypisal nejaky vycnieva ci vsetky su fajn a neurobim chybu?A taka vedlajsia otazka, ako velmi je citit pri pouzivany rozdiel medzi 1k MIPS a 2k MIPS cpu? Vdaka! |
Ri0Rdian
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Opravdu není,čeho se bát.V linuxu jsem amatér,přijímač jsem si nechal nastavit od prodejce,osadit do něj harddisk a teď už ho v pohodě s maximální spokojeností používám.Srovnal jsem si jenom předvolby podle mého vkusu (vytvořil jsem si skupiny film,sport,dokument...),trochu upravil nastavení,kterému jsem rozuměl a chtěl jsem to trochu jinak,než bylo přednastaveno.Nahrávky stříhám přímo v přijímači,obraz jak HD,tak SD je jako břitva,na jednu kartu (ICE) můžu souběžně nahrávat víc programů,popř.sledovat jeden program a souběžně nahrávat jiný.Prostě paráda![]() IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E
|
daddy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
@Ri0RdianNa nějaké data od výrobce moc nehleď, neboť DM800se se stařičkým Broadcomem CPU 400MHz překoná jen málokterý přijímač. Důležitá je podpora a software, pokud není toto ,nepomůže ti ani 10k MIPS. |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: Kvalitny twintuner bez E2?Nechci se hádat ale já mám prvotní zkušenost s E2 spíše trpkou. Žádný rozumný obecný návod jak E2 funguje se mi dohledat nepodařilo a upravený pro ČR už vůbec ne. Ještě občas pomohlo pár ochotných lidí na fóru. To co jsem napoprvé dělal půl dne dnes zvládnu doslova za pár minut........ ale stejně nejsem na tom dobře, box (konkrétně Iqon) mi padá verze E2 neverze.... na to že jsem o enigmě věděl dost let a počítal s ní dopředu navíc se zkušeností z IT jsem dopadl poměrně bledě....... asi mohu doporučit i pro "důchodce" ale obávám se že pouze z rukou dobrého prodejce předkonfigurované a na odladěném HW a SW.... |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
Jantarsno to jsi měl tedy smůlu,já jezdím některým pouze přelaďovat,jinak žádný problém,jenom VUček mám v terénu asi 300ks![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |