Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.09.2007, 22:44.57

Monoblok single LBN

Dobrý večer,prosím, poradí mi někdo?
Mám takový problém. Instaloval jsem dnes rodičům Fergusona 6318CR, parabolu 80tku, Edision Monoblock LNB MSL-5 , když mám mezi LBN a přijímačem kabel dlouhý cca 4m tak všechno funguje jak má, jakmile ale propojim kabelem dlouhým cca 15m jsem bez signálu,jak astra1 tak astra3.
Ale ještě jedna věc. Fergusona jsem měl předevčírem doma, připojil jsem ho místo mého Mascoma a naladil a seřadil jsem na něm všechny český a asi 150 programů ostatních. A vše fungovalo. Doma nemám monoblok, ale dva singly a přepínač DiSEqC . Předem díky.
uživatel
Vilik
29.09.2007, 22:51.41

RE: Monoblok single LBN

jen mě napadá ten kabel co je cca 15m je nový ,nepřerušený.když na 4m to jede a na 15 né,může být i 100m když je kvalitní koax
uživatel
Karlos1
29.09.2007, 23:08.50

kabel je nový, a ještě něco, doma mám svod taky dlouhý cca 15m.
uživatel
Vilik
29.09.2007, 23:14.00

problem muze byt v tom ze ten kabel muze byt nekde pochrouman a jak jsi tam rval ten jiny sat pristroj tak jsi to nejak zkroutil a slo to a jak jsi tam dal toho fergussona tak jsi to zkroutil jinak a udelalo to frekvencni diru... byt tebou tak bych zasel do Baumaxu a koupil bych baleni za 69,- 10m koaxu - ja vim je to hnus, ale ja toho mam doma 20m a bez problemu to jede (je to slaboucky 5mm koax)

na pokusy okej tedy zjistis cim to je.... dokonce za tech 69,- to ma jiz F-konektory tedy nacvaknes na sat a vis na cem jsi...
uživatel
trtsoft
29.09.2007, 23:28.31

kabelem to nebude, podobným kabele, ale od mascoma, který jsem dostal ke svému kompletu,už z F-konektorama a délkou 10m to taky nešlapalo.
uživatel
Vilik
29.09.2007, 23:39.40

no sice stoho co jsi popsal že na4m ok a na 15m ko jsem jelen,ale dalčí typ nastavení v přijímači diseq 1.0 zkus si s tím pohrát ,nevím možná je to blbost uvidíš
uživatel
Karlos1
29.09.2007, 23:47.32

Hlavně že s toho nejsi daněk, s tím nastavením si ještě pohraju, ale hlavně hned zítra namontuji ten monoblock na moji parabolu a uvidim. Jinak moc děkuji za reakce.
uživatel
Vilik
30.09.2007, 08:16.14

Na 99% je ten kabel vadný. Vadné konektory, vadný kabel. Zkus aspoň nějak zjistit, jestli není ve zkratu, a jestli vede. Zkus ho použít jinde, jestli tam bude fungovat - přes nějakou F spojku ho můžeš vložit prakticky kamkoliv.
Může to být jistě i jinými věcmi, ale pravděpodobnost je minimální. Rozdíl útlumu a všech ostatních vf paramaterů mezi 15 m a 4 m kabelem je tak malinký, že pro daný případ to prostě vliv nemá.
uživatel
Antonín
30.09.2007, 10:20.21

a co tak proměřit koaxiální kábel, jaké má útlumy
uživatel
vodnar