Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Nahrávání s ledování jiného programu

Zdravim,

chtěl jsem se zeptat: Mám TV od samsungu, která má dva sat. tunery a umí nahrávat a současně sledovat jiný program. Satelit mám na balkoně a do bytu je přiveden jen jeden kabel (je zalitý v podlaze a není možné bez vetšího zásahu natahnou druhý kabel). Je možné nějak sat. signál před TV rozdělit abych mohl využívat v TV i druhý sat. tuner? Snažil jsem se to najít, ale našel jsem mnoho rozdílných odpovědí, tak nevím jestli je to možné nebo ne. V této problematice se vůbec nevyznám, proto prosím o jednoduché vysvětlení popřípadě radu. Děkuji :-)

kopr8
Registrace: 9/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nahrávání s ledování jiného programu

@kopr8, doporučuji si přečíst ještě jednou odpověď od Sirda. Pak si to můžeš zkusit nanečisto s druhým provizorním kabelem nebo obyčejným rozbočovačem..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

kopr8

napiš model samšuntu R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Hoď to někam na odkaz rád se podívám, jak vše jde po jednom koaxu.Snad to není tajné? To víš, teprve se učím.

elektrokol
Registrace: 8/2015

elektrokol

nemám zájem to vytrubovat do světa,kdo o tom něco málo ví,si vše potřebné dá dohromady už z tohoto návodu,ostatní musí používat doposud známé postupy a výrobky R^ :laughing: R^

pierrepetr

Zaujímavý produkt, ktorý sa dá bežne kúpiť v internetových obchodoch zaoberajúcich sa satelitnou technikou... Niekoho snáď odradí jeho cena, bez DPH 395 € a s DPH 474 €...
Po nahliadnutí do manuálu, budú jasné jeho možnosti, spôsob využitia a nastavenia... Nemyslím však, že je určený pre niekoho, čo sa začína učiť a vstupuje do ďalších tajov satelitného príjmu... ;)

http://www.sortec.sk/pictures/cennik/1884_Schwaiger_EKU825_manual_CZ.pdf

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Maneto

v 10.09.2015, 22:08.37

R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Myslel som, že ti došlo že pridaním manuálu som reagoval na tvoj príspevok z 10.09.2015 a len som ho rozmenil na drobné... ;) :laughing:

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

Maneto

v pohodě,o nic nejde,já jsem zas myslel,že jsi to přehlédl,stejně je to nabídka pro jednu domácnost zbytečně nákladná R^ :laughing: R^

pierrepetr

Čtu v diskusi, že nemůže natáhnout druhý kabel. Proto toto řešení bude asi taky nevhodné.Nebo na napájení kabel netřeba? Totéž platí i o scifi řešení, nebo ne?
Ale nedovedu si představit, že v bytě se nedá najít řešení na natažení druhého kabelu na balkon. Řešení je vždy. Jen chtít.

elektrokol

@elektrokol

Pri použití Schwaiger_EKU825 stačí jeden koax, pochopíš keď si prečítaš manuál k tomuto zariadeniu... Napájanie LNB je cez EKU825 priechodzie a samotný Schweiger napájanie nepoužíva... Len ako píše vyššie @pierrepetr, pre jednu domácnosť zbytočne finančne nákladné... ;)
Celé je to však o tom, vyriešiť natiahnutie druhého koaxu a je vystaráno...

Maneto

V odkazu od pierrepetra čtu: Napájení
230 VAC / 50
-
60 Hz / 20 W
Tak nevím, v ruce jsem ho neměl.

elektrokol

@elektrokol

Písal som o ovládacom napájaní po koaxiálnom kábli... Citujem z manuálu: " V zásadě není potřeba v oblasti výstupu EKU825 žádné ovládací (DC) napětí. " Samozrejme pripojenie na elektrickú sieť je potrebné... ;)
Nemá to však cenu ďalej rozoberať, keďže toto riešenie je pre @kopr8 nevhodné, aj keď je to jedno z možných riešení...

Maneto

Vždyť se to téma zde každoročně opakuje..
Pokaždé přibudou stejné odpovědi..

Po zjištění co to obnáší, nakonec vždy přijde někdo chytřejší, koho napadne jak tam ten druhý koax za pár korun dostat..

Hezkou neděli.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

to je jistě

pravda,to víme my,co jsme tady už chvilku,člověk s týdenní registrací by musel dost prohledat,tak se to prostě opakuje a my co můžeme,tak i k tomu něco napíšeme,opakuje se všechno R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Samsung UE48H6500 :-)

kopr8
Registrace: 9/2015

kopr8

co jsi dělal celý měsíc?? R^ :laughing: R^

pierrepetr

EKU825

Studuji ten manual pro EKU825. Abych to správně pochopil a naučil se to, musel bych si asi nahrát ten nastavovací program do PC a ještě mít k dispozici to EKU825 na praktické ověřování. Pochopil jsem dobře, že pokud bych chtěl ze satelitu např. 23,5 mít na výstupu všechny 4 kombinace pásma a polarizace, musel bych použít LNB se 4 výstupy (quad), každý zapojit na jeden vstup EKU825 a přiřadit jim VertikalLOW, VertikalHIGH, HorizontalLOW a HorizontalHIGH (jen pro transpondery Skylink by stačil LNB twin a dva vstupy nastavit na VertikalHIGH a HorizontalHigh). Pro kompletní Skylink bych pak musel využít 16 z 24 výstupních transpondérů, na jejichž frekvence by se převedlo 16 vstupních transpondérů Skylinku. V jednotlivých TV na rozvodu by se pak ladilo jen podle frekvencí (a snad polarizací) výstupních transpondérů EKU825 a napájení LNB v TV by se muselo vypnout (i kdyby se nevyplo, tak v přípojce je DC napětí pro LNB odděleno asi kondenzátorem). Pro kódované kanály musí pak mít každý TV svůj příslušný CA modul a kartu.
Pochopil jsem ty funkce EKU825 správně?

Standa3
Registrace: 1/2006

Standa3

moc ne přečti si manuál R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

Manual (http://www.sortec.sk/pictures/cennik/1884_Schwaiger_EKU825_manual_CZ.pdf) je napsán tak, aby jeho autor, který zná všeobecné vlastnosti zařízení, nezapoměl detaily, které si proto napsal do manuálu. Zejména mi nebylo jasné, jak se na jednom ze 6 možných připojených satelitů přepíná LOW a HIGH pásmo a V nebo H polarizace. Z popisu programování mi vyplynulo, že pro jeden satelitní vstup se musí pevně nastavit pásmo a polarizace (viz obrázek na straně 6 manuálu, řádek Satelite band).
Stejně tak nastavení výstupů (setting) je popsáno "hala bala". Jak jsem psal, abych se to naučil, musel bych si hned vše zkoušet v reálu u PC a s tím zařízením. Zkrátka, ten manuál je na "prd" a je nedostatečný jen pro teoretické nastudování funkce a obsluhy.
Byl bych rád, kdyby pirrepetr zde napsal několik řádků všeobecného popisu (detaily jsou v manuálu).

Standa3

Standa3

tato zařízení nejsou plug and play,nekupuje si to každý ,ani odborník na sat.techniku nemusí nutně hned vědět,co a jak,taky se to neprodává,jako houska na krámě,pár lidí to zná a těžko se to učili a netroubí to po internetu,nějaké střípky se dají najít,jsou dodavatelé,kteří to prodávají a dodávají to už předprogramované,např.nechci psát jméno firmy,ale sídlí u Nového Bydžova ,zkus je oslovit R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

V mém věku se už určitě nestanu profesionálem, který by toto zařízení montoval někde do rozvodů v paneláku a tím vytvořil konkurenci jiným. Člověk se ale celý život učí. Když už jsem v tomto vláknu na toto zařízení narazil, tak bych mu také rád teoreticky rozuměl. Vadí mi, že mi manuál nedá potřebné informace. To platí bohužel pro většinu dnešních manuálu i pro jiná zařízení. "Howgh".

Standa3

Standa3

dnešní trend je jiný,netřeba všemu rozumět a zabírat si místo v mozku a ztrácet čas studováním,technika jde tak rychle dopředu,že se něco naučíš a za rok už to nikdy potřebovat nebudeš,pokud si to koupíš nastavený,není co řešit R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra