![]() |
|
síla signálu FreeSat / SkylinkMám dotaz, doposud přijímám doma i v karavanu Skylink, nyní pošilhávám po FreeSat protože v karavanu jsou občas zhoršené podmínky příjmu :) ptám se jestli je lepší signál uSkylink nebo FreeSat ?? |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
RE: síla signálu FreeSat / SkylinkJde o to kde s tím vozejkem budeš jezdit, podívej se na diagramy družic.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: síla signálu FreeSat / SkylinkDůležité: karavan ti stojí doma na zahradě v Čechách, nebo s ním jezdíš do ciziny? V cizině se může úroven pokrytí z obou pozic dost měnit.Pokud se budeš pohybovat jen v Čechách, tak si myslím, že příjem transponderů ve standardu DVB-S je to vesměs podobné jak na Thoru, tak Astře 3B. Dnes jsem dělal Freesat na 60cm anténu a MER jsem měl lehce přes 13dB,ncož bude na Astře 3B asi taky. Příjem DVB-S2 transponderů s 8PSK modulací na Thoru tolik zmapovaný nemám, abych ho mohl porovnat s Astrou 3B. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
SaxonParabola 60cm UPC šedá Philips vč. lnb alps (původní sestava cca 12 let stará) MER dle Varose od 12.7 do 13.9dB (TP s 8PSK). Síla signálu 80-83dBuV. Lokalita Ostrava. Takže jsi to odhadl dobře.Dělal jsem to teď v září šlo o dosměrování u souseda po zateplení domu, krom koaxu nebyl důvod nic měnit. Skoro stejný výsledek jsem měl s no-name 78cm duralovou parabolou odněkud z hypermarketu. zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: síla signálu FreeSat / SkylinkAno, podle Varose. Anténa byla Mascom a LNB Alps klasika(ne raketka).Šedou UPC 60cm (funglovku!) mám v garáži jako testovací. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: síla signálu FreeSat / SkylinkFreesat má výhodu - nevýhodu, má väčšinu programov v SD, t.j. príjem možný na parabolu už od priemeru 35 cm (neplatí pre HD programy) Ak si zbehlý v ladení, odporúčam mesačnú kartu Freesat a otestuješ, ako to šlape. Ak si ladiť netrúfaš, tak tú ročnú zmluvu na skúšku riskni - porovnáš a nemáš čo stratiť... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
![]() |