Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Problém u výměny twinového konvertoru za quadový

Vyměnil jsem u T55 (13, 19, 23, 28) jeden z zwinových konvertorů (19) za quadový. U vývodů 3 a 4 mi nejdou některé programy např. RTL - 12188H a jiné. Hlásí to není signál. Jiné zase jsou zase bez problémů, např. Das Erste - 11495H a další. Vývody 1 a 2 jsou bez chyby. Může mi někdo z vás poradit, jestli je chyba v konvertoru nebo ve mně? Děkuji za případné odpovědi.

honzasa
Registrace: 9/2006
Odpověď v diskusním vlákně

@honzasa

Sklontroloval by som v prvom rade nastavenie TP v satelitnom prijímači/prijímačoch kam koax vývody 3 a 4 smerujú... TP 12188, H, 3/4, 27500 patria medzi silnejšie... Ak to ladíš podľa parametrov tu na Parabole.cz, možno ťa zmiatlo označenie 12,188/H*, TP sú v DVB-S/QPSK... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

Problém u výměny twinového konvertoru za quadový

Měl jsem již několik případů, že ze čtyř výstupů nešel jeden nebo dva a to např. že nepřepnuly do vyššího pásma či v jiném pásmu nepřepnula polarizace. Stalo se to jak u nových LNB tak i po několika letech u již zaběhnutého LNB. Zkus přehodit kabel z plně fungujícího výstupu na ten co nefunguje. Pokud bude s daným přijímačem tento výstup opět nefunkční, je to vada LNB.

pepa12
Registrace: 6/2007

RE: Problém u výměny twinového konvertoru za q...

Já bych to viděl na problém zemní smyčky. Nech na LNB zapojen pouze jeden výstup, ostatní fyzicky odpoj a takhle odzkoušej všechny výstupy. Pokud to vždy pujde, máš neřešitelný (nebo těžko řešitelný) problém.

elektrokol
Registrace: 8/2015

Všechny výstupy (1-4) jsem zkoušel s HD Box 9105+ a XTrendem a výsledek stejný - u výstupů 3 a 4 něco jde a něco nejde, nezávisle na polarizaci a pásmu. Teď to půjdu zkusit podle elektrokola. Zatím díky.

honzasa

elektrokol: výsledek stejný, první dva jdou a další dva nikoliv. Děkuji všem za rady. Přeji hezký zbytek dne.

honzasa

Pro klid v duši bych ještě zkusil jiný quad LNB.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Je to quattro

satan
Registrace: 1/2006

Pokud mu to ale jede vse dobře na H i V polarizaci na prvních dvou prijimacich s vystupy 1 a 2 a ma kvalitu na maximum, tak je to spravny LNB a problém je v konvertoru na vystupu 3 a 4. Snad ma i dobře natoceni skew u konvertoru. Zkusit jiny kus Quad konvertoru co to udela. Třeba Inverto black Premium.

HYPER
Registrace: 11/2010

nemaš nahodou LNB pro multiswitch ?

Majklos003
Registrace: 7/2015

Ještě bych dodal, že quad konvertor mám "Inverto Quad Black MultiConnect", a bohužel jiný quad ke zkoušce nemám.Díky.

honzasa

Není to ten "suprový" LNB který nemá rád vodu? :))) S tím si myslím ještě užiješ.

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

Ten co mas, se pouziva spis k prijmu druzic pro multifeed, které jsou v rozestupu na orbitu 3-4 stupne. Bohuzel jejich mensi slabina je, ze při hustsim desti, jde kvalita trochu vic dolu, nez je tomu u klasického LNB konvertoru s sirkou ozarovace 5 az 6 cm a po desti se kvalita vraci zpet na svou puvodni hodnotu az po delší době po desti nez uplne oschnou zbyle kapky vody na ozarovaci. Zkus ten co jsem ti napsal a uvidíš.

HYPER
Registrace: 11/2010

Tak jsem to dnes dopoledne reklamoval - výměna kus za kus. Na první pokus se to zdá být funkční, z důvodů časových to doladím později. Vybral jsem tento konvertor z důvodů prostorových - kdybych se někdy zbláznil a chtěl tam dát ještě pár dalších. Ještě jedna otázka: jak se liší jednotlivé výstupy z hlediska citlivosti?

honzasa

nijak, nebot na vsech vystupech je signal jenz prochazi "stejnou cestou" (vyjma prepinace a mf zesilovace, ale ty uz uvedeny parametr neovlivni)

kaos
Registrace: 2/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra