Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink/Freesat a Opticum 9600HD

Vazene diskuterky a vazene diskutery, chtel bych vas poprosit o radu. Mam starsi satelitni pristroj Opticum 9600HD a po case bych si znovu chtel predplatit placenou televizi, zejmena kvuli sportovnim stanicim. Zhruba pred 2 lety jsem mel sluzbu Skylink, predpokladam, ze jsem tam asi jeste nejak zaregistrovany, nicmene vymenu karet ani pristroju jsem nijak neresil, protoze jsem byl hodne na cestach. Chci se zeptat, je mozne na tomto mem prehravaci zprovoznit novou kartu od Skylinku? Pokud ano, co vse to obnasi a kolik by to stalo. Pripadne jestli je lepsi sluzba od UPC, klidne bych si to predplatil u nich, nemam s tim problem. Zajimaji me jen sporty a dokumenty. SD/HD nejak neresim, protoze mi prijde, ze hlavne u ceskych stanic je ta kvalita tak nejak stejna:) Dekuji za rady, Igis

Igis001
Registrace: 12/2012
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Skylink/Freesat a Opticum 9600HD

Daj čísla kariet, pozriem Ti na to.

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Díky, mám jen jednu, až budu doma pošlu, ale vím, že to byla nějaká ta starší, protože pak mi chodili nabídky s akcí "výměna karet", kterou jsem tenkrát ignoroval. UPC jsem nikdy neměl, ale koukám, že ty nabídky jsou dost podobné. Rád bych se dostal do 500 Kč měsíčně. Kromě Opticum 9600 HD mám ještě staříčký Humax CRCI 5500, ten už ale slouží jen pro příjem nekodovaných stanic

Igis001

Musíš si sehnat kartu Skylink ICE nebo Irdeto(ne M7).

sirda
Registrace: 11/2006

Takže nestačí, že si koupím novou kartu od Skylinku a předplatím si vybraný balík programů? Jinak mám ještě modul Zeta Cam, přes něj by to nešlo naprogramovat? Nechce se mi kupovat nový přístroj, ale asi budu muset :-(

Igis001

Skylink/Freesat a Opticum 9600HD

V tomto satelitnom projímači M7 karta nebude fungovať, musíte si dokúpiť Irdeto modul.

Alibaba21
Registrace: 1/2011

Super zpráva:) Modul + nová předplacená karta, nic víc? Koukám, že to stojí kolem 1000 Kč, takže objednávám. A ten Zeta Cam je na něco použitelný, nebo na vyhození? Mám ho nějakých 5-6 let a nikdy nebyl použit.
Díky
I.

Igis001

Kúp si mesačnú kartu od Freesat - u nás stojí cca 10,- EUR. Otestuj si, či Ti pôjde (najskôr samozrejme musíš pootočiť parabolu na 0,8 St. W). Pokiaľ Ti to bude fungovať OK, môžeš uvažovať o ponuke Freesat. Za 12 EUR/mes. dostaneš od nich rovno 2 karty + 15 HD programov v cene (druhú kartu môže využívať napr. známy alebo niekto v rodine). Ak by Ti prístroje chýbali, môžeš si vziať v rovnakej akcii za 2,-EUR/mes. rovno dva (celková platba 14,- EUR/mes.)
Cenník v CZK tu: https://www.parabola.cz/clanky/5659/freesat-rusi-extra-hd-balik-17-hd-programu-bude-jiz-v-zakladu-za-zvysenou-cenu/

Dzordzo

Dzordzo, to je dilema:) Právě jsem četl web freesatu, tam mají cosi o možnosti 2 karet, což by mi vyhovovalo. Humaxe bych odpojil a dal pryč a v jedné místnosti bych zkusil ten Opticum a do obýváku si objednal přístroj se 2 kartami. Je to rozumné řešení? Jinak kvůli volným stanicím z UA a Ruska mám tyto družice 04W Amos, 05E Sirius, 13E HotBird, 19,2E Astra1 a 23,5E Astra 3. V podstatě 19,2E a 23,E vůbec nepoužívám, ale 04W i 05E jsou hrozně důležité. Není problém tam vměstnat ještě ten Eutelsat? Mám systém Maximum E-85 multifocus, každá družice pro 2 přijímače. Díky za pomoc

Igis001

Opticum 9600 hd dokaze aj inaksie vei ako dekodovanie z karty

loop12
Registrace: 7/2007

veď som Ti písal - buď si vezmeš iba karty, alebo karty s prijímačmi. Pokiaľ Humaxy nepotrebuješ, vezmi len karty. Čítal si odkaz v mojom predch. príspevku ? Tam je cenník s prijímačmi, ale aj čiste len s kartami. Mám tiež E85 a zo skúsenosti mám za to, že odstup medzi LNB je spravidla 4 stupne, takže 4W a 0,8W je trochu problém. Ale na druhej strane SD TPD Freesatu sú pomerne silné, takže pokiaľ nebažíš po HD kanáloch, je možné si objednať aj starší balík len s SD programami za cenu u nás 9,75 EUR/mes. - v CZK si cenu over. Pokiaľ plánuješ ísť do Freesatu aspoň na 12 mesiacov (prvotná viazanosť), potom by som do toho šiel - prvotná investícia u Teba=0 - t.j. čo by si vrazil do modulu a karty si môžeš odložiť na predplatné služby. Balík, čo popisujem je medium - ja mám plus - o 4 EUR drahší, ale Discovery Science za to stojí ...
Skús na nastavenie tú predplatenú mesačnú kartu Freesat, aby si otestoval príjem. Pokiaľ Ti to pôjde na nej, pôjde Ti to určite. 3. karta (twin), keď potrebuješ, stojí 4,- EUR/mes. Do ich dvojtuneru by som asi nešiel, skús HD BOX 9300 s HDD. Mám starší (2r.) na predaj za 100,- EUR, ale kľudne si zožeň aj nový - sú spoľahlivé a lacné.
Potom pozor, pre dvojtuner na efektívne využitie potrebuješ 2 výstupy z LNB (pre každý tuner zvlášť) a tretí do tej izby, takže pre pozíciu 0,8 W potrebuješ štvorvýstupový QUAD (pozor, nie quattro - ten je pre spoločné zvody)

Dzordzo

Dzordzo, díky, ten odkaz jsem četl a jsem v podstatě rozhodnutý pro freesat. Ačkoliv jsem byl asi 3 roky zákazníkem Skylinku, žádnou výhodu mi stejně nenabídnou a stará karta je na vyhození, takže je jedno, koho teď vyberu. Jediné, co bych si připlatil, je O2 Sport, bohužel ale největší lákadlo O2 TV se u konkurenčních platforem jen těžko objeví :)
Ty ceny jsou v pohodě, já jsem stejně očekával třeba investici kolem 3000, klidně se uvážu na rok-dva, jen potřebuji optimální řešení. Satelit přijímáme v obýváku (stařičký Humax CRCI 5500) a o patro výš přes Opticum 9600 HD. Proto jsem také před lety šel do té E85, dole se dívají na ruský film či dokument, já nahoře na sport, aniž by přitom byla nějaká prodleva.
Tomu závěru trochu nerozumím - 2 výstupy z LNB mám už nyní, obě TV fungují nezávisle, takže by to neměl být problém. Jen se bojím jestli to ten Opticum zvládne, jinak dolů pořídím klidně ten nějaký stroj od UPC. 2 nezávislé TV na 2 karty, když už do toho jdu. Co myslíš? Díky za trpělivost

Igis001

Pochopil som to tak, že do izby chceš obyčajný prijímač a do obývačky prijímač s 2 tunermi s nahrávaním. Ako dá sa fungovať aj s 1 tunerom ale potom nemáš nezávislý príjem pre pozeranie a nahrávanie. Možno som Ťa ale len zle pochopil. Opticum by Ti mal ísť, Freesat má zatiaľ Irdeto ICE karty. Ale ak si to objednáš telefonicky, máš 14 dní na testovanie. Ak to nepôjde, môžeš to vrátiť bez udania dôvodu. Na nastavenie ale aj tak skús tú mesačnú kartu. Môžeš si ju objednať (kúpiť) hocikedy a aktivuješ, keď budeš potrebovať ...
http://www.nejlepsiceny.cz/smart-karty/freesat-start.html

Dzordzo

potom, ak budeš súhlasiť, by sme mohli skúsiť toto:
http://cz.freesattv.tv/mgm

Dzordzo

"Lobista" Dzordzo se nezapře ;P kde vyděláš tam :razz:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Dzordzo, jackino, díky za postřehy:) Pomoc umím ocenit, klidně bych do telefonu řekl, kdo mi službu doporučil, nemám s tím problém.
Ještě si to upřesníme - 1) chci nezávisle na sobě přijímat placenou SAT TV ve dvou různých místnostech. Teď mi tak funguje neplácená TV, protože mám 2 tunery. 2) pokud tomu dobře rozumím, zakoupím 2 karty a 1 tuner(místo Humaxe, Opticum zkusím rozjet). A samozřejmě přeladím jednu z družic na 0,8W. Opravdu by to stačilo? Pokud ano, volám na infolinku:)

Igis001

jackino

Nie som žiadny lobista - pýtali sa, odpovedal som ...
Navrhni lepšie, nech je z čoho vyberať ... Keď kritiku, tak vecnú !!!

Dzordzo

Igis001

Ozvem sa večer - teraz mám napilno ...

Dzordzo

Dzordzo, neboj, mám i vlastní rozum, umím srovnavat, ceny podobné, ale bonus v podobě další karty navíc, příp. i přístroje je pro mě opravdu dobrý, proto jsem se rozhodl pro freesat. Večer až budeš mít čas se prosím ozvi, ať to dořešíme.

Díky
I.

Igis001

OK, ako som sľúbil, tak plním. Inak určite najskôr vyskúšaj tú mesačnú kartu - kvalita obrazu, sila a kvalita signálu a potom sa rozhodni. Tých 300 CZK z tvojej strany - ak to pôjde, prečo by si ich nemohol mať ? Preto, že mne možno dajú 400 ? Už by som to neriešil klasickou ČS skapatou kozou. Inak mimochodom, začínali sme tým, že to chceš spojazdniť na svojom Opticum 9600 HD, potom si uvažoval aj o tom, že si vezmeš od nich aj prístroje. To má 1 hlavné pozitívum a 1 hlavné negatívum. Pokiaľ si od nich vezmeš mašiny, máš po starostiach s ladením. Na druhej strane ak použiješ svoje, pôjde Ti na ich kartách viac programov (napríklad maďarské športové SD a HD). Vieš, keby som vedel, že zvažuješ ich boxy, dal by som Ti do pozornosti aj novú DIGI (keďže si športový fanúšik), ale tesné umiestnenie LNB by pre nich nemuselo stačiť.
Neviem, či by bolo rozumné zverejňovať kontakty tu - ak sa Ti bude chcieť, skús poprosiť redakciu, nech mi na Teba pošlú kontakt (trebárs E-mail), myslím, že tu je to aj tak proti pravidlám. Čo sa týka SAT fanatizmu mám pocit, že sme podobné krvné skupiny, možno by bolo zaujímavé môcť si pokecať aj o inom ...

Dzordzo

Inak všimol som si, že sa tu do mňa obúvajú služobne mladší kolegovia (viď dátum registrácie), ktorí kecajú, aj keď nie je o čom, alebo len rýpu, aby reč nestála (viď počet ich príspevkov).
Inštaloval som do hotela a paneláku Schweiger EKU 825 pre spoločný zvod, ale hádam tu nebudem vešať z toho fotky ako jackino z 8 vstupového DISEqC. Nemôžem si pomôcť, ale taký exhibicionizmus mi príde trochu trápny - sorry, je to zasa len môj pohľad, nemusí ho zdieľať každý ...

Dzordzo

Dzordzo

Díky za obsáhlou odpověď. Chtěl jsem se vrátit k placené službě Skylink, kde bych měl jen jednu kartu a jeden přístroj, proto jsem řešil jen ten můj Opticum. Až když jsem si toho přečetl víc a zjistil o možnosti mít 2 karty, případně při uzavření smlouvy na delší dobu i výhodně další set top box, trošku mi to začalo vrtat hlavou. Za ty peníze to není špatné. Z Digi mám trochu strach ze zkušeností od kamarádů, prostě té službě nějak nevěřím. I když vím, že krachuje asi 5 let, ale nikdy nezkrachovala, takže zas tak zlé to asi nebude:) Takže požádám kamaráda, aby mi LNB z 23,5 E přesunul na 0,8W, snad to tam nějak vměstná vedle ty 4W a 5E. Pak si zakoupím tu měsíční kartu.
K exhibicionistům zde na foru se moc vyjádřovat nemůžu, protože jsem tady jen hodně vzácný návštěvník:) jinak můj e-mail je igysek@seznam.cz (je pro podobné účely, takže spam nevadí:)
Hezký večer
Igis

Igis001

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra