![]() |
|
Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Zdravím, kvůli několika programům v MPEG-4 jsem si pořídil satelitní HD přijímač GoSat 7056. Dříve jsem používal SD přijímač Topfield 6000, vše fungovalo bez problémů, Astra 23,5 i 19,2. Po připojení HD přijímače se vše naladilo bez problémů, jen TP 12109 a 12207 mají nízkou kvalitu, síla signálu okolo 90%. Anténu jsem nastavoval sám kdysi dávno dle ukazatelů na topfieldu. Budu muset anténu nastavit lépe nebo je chyba někde jinde? |
Amater51
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 51 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207A vypadává ti to ? |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Adresa vec je tá že hd programy sú citlivejšie na nastavenie |
tomko
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 392 |
![]() |
|
1210912109 se občas snaží naskočit, 12207 ani škyt, hlásí není signál. Dík za rady, jen se chci ujistit, že opravdu musím pohnout s parabolou. Moc se mi do toho nechce, zvlášť když to na SD jelo v pohodě. |
Amater51
![]() |
|
Použij jiný konvertor.Už vidím ten mazec, který se tady rozpoutá, až odkliknu svůj názor a zkušenost. Budu prohlášen za týpka, který si na ty frekvence s HD neumí nastavit parabolu, a bude mi i tazateli doporučeno, abychom si zavolali někoho s měřákem.Měl jsem stejný problém. S GoSat 7055 jsem nedokázal nastavit parabolu a naladit HD programy uvedených frekvencí. Dokonce jsem šel ten GoSat reklamovat do prodejny, ale tam vše fungovalo OK. S přijímačem HumaxHDCi-2000 šlo u mne na stejné parobole vše bez problémů. Po dlouhém bádání jsem použil jiný LNB a vše naskočilo ihned bez problémů, nejen na Humaxu, ale i na GoSat 7055. Nevylučuji, že v tomto případě se problém vyřeší jemným dostavením paraboly. Pokud ne, může být řešením změna LNB. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
Amater51serizovani paraboly podle ukazatelu sily a kvality prave podle Topfielda 6000 je nepresne. Topfield 6000 rad ukazuje plny hodnoty uz při nižších hodnote C/N a to kolem 7-8 dB. Chce to urcite lip sestelovat parabolu a to prave u TP 12207/V 27500 5/6 DVB-S2 nebo 11973/V 27500 5/6 DVB-S. Svou ulohu také sehrava i dobře natoceni LNB konvertoru nebo Monoblocku tzv. Skew. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 679 |
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Zkus návod jistého Vlado Holuba z Trnavy. Televizka s Openboxem řady 820. |
bretah
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 5 296 |
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Standa3@ Jenomže parabola se nenastavuje přes jakejsi Gosat, ale pomocí měřáku. A ten by ti ukázal i případný anomálie na konvertoru.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
Díky za radyZkusím tedy pohnout s parabolou, vím, že jsem to kdysi podle Topfielda udělal lajdácky, měl jsem nižší ukazatele na 19,2, tak jsem pohnul parabolou, trochu se snížila síla z 23,5. Takže zkusím být pečlivější, možná i skew mám nedobře. Má vliv na signál blízkost drátů el.vedení NN? |
Amater51
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Tak to Tě práce na parabole nemine. Nepíšeš jak velkou parabolu máš, ale čím menší, tím víc záleží na přesném nastavení. Transpondery HD, s modulací 8PSK, jsou obzvlášť citlivé a i když Ti to bude jakž takž hrát, tak kdyby přišel někdo s měřákem, tak se budeš divit, jak si mimo. Kvalitní LNB je podmínkou. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
Amater51každý box má jinak citlivý tuner a právě kvůli objektivitě a správnému nastavení se používá měřák. Samozřejmě správné natavení paraboly a skew-u lnb je základ, ale je třeba zkontrolovat vše. T.j. dotažení konektorů, stav kabeláže atd.![]() ![]() ![]() zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
PoldaSPřesně takovou reakci jsem čekal. Když si však několik hodin hraji s nastavením paraboly, na které HD frekvence na Humaxu běží a na GoSat "ani za boha", a pak vyměním LNB za jiný typ, a za pět minut mám vše nastavené, tak kde byl asi problém? Jakou anomálii by mi ukázal měřák? Měřák přece nepozná, proč konvertor s Humax funguje a s GoSat ne, nebo to pozná? Možná je rozdíl v kvalitě a citlivosti mezi Humax a GoSat, a ten měřák by pak snad ukázal slabší signál z LNB, který už pro GoSat nestačí. Ale měřák zase neví, jaký minimální signál potřebuje GoSat.Jen dodám, že ten problémový LNB jsem vyměnil za svůj první LNB, který měl již krytku vlnovodu nahrazenou napnutým sáčkem do mrazničky, a s tím starým "křápem" byl problém vyřešen. |
Standa3
![]() |
|
@Standa3Měřák není k tomu aby jsi rozeznal proč Humax hraje s tím a GoSat s jiným lnb. Je to proto, aby se koncový uživatel netrápil a a nemarnil úsilí. Pokud máš parabolu doporučených rozměrů (a není nijak deformovaná a funkční lnb) měl bys dosáhnout optimálních hodnot MER,bBer,aBer a dalších. Pokud je tedy "signál" v normě a tuner Gosatu "to neutáhne", pak s vystaveným měřícím protokolem (dá technik) odneseš přijímač prodejci, ať si jej strčí za klobouk (jinak řečeno reklamace).zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Vůbec nezpochybňuji potřebnost a užitečnost měřáku, zejména u těch, kteří se montážemi antén živí. Jen jsem na základě praktické zkušenosti došel k závěru, že můj přijímač GoSat7055 si "z nějakých neznámých důvodů" u modulace 8PSK zcela nerozumí s LNB některých výrobců. Přitom jak GoSat, tak funkční i nefunkční LNB nejsou asi vadné, jen je tam nějaká "neshoda".Jsem zvědav, zda kolegovi Amater51 pomůže jen dostavení paraboly. Přeji mu to. Snad zde výsledek zveřejní. |
Standa3
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207A já bych tam stejně vrazil Inverto black PRO. Měl jsem různé potíže s příjmem a po výměně za tento LNB mám klid. Za těch pár stokorun se to vyplatí. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207No anomálie sa netvoria sami,tie môže vyrobiť pri laickej montáži sám užívateľ,špatne naskrutkovaný "F" konektor na koaxiál,alebo nakrimpovaný,špatný Skew LNB,špatne nastavané parabola,nesprávne nastavená konzola/držiak/stožiar a pod.pi..ny.Vychytávať anomálie zž merákom za 300-600€ mi pripadá ako anomália.Na to mi stačia teplomeri na Openboxe rady 8xx,malý LCD televizorček a hlavne bohaté skúsenosti a podobné problémy"Nízká kvalita na TP 12109 a 12207"nepoznám,neviem o nich,ale to chce precíznu prácu,skúsenosti a nie teóretizovanie.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
přáteléco si hrajete na odborníky jenom proto,že máte na krku měřák za 30 000kč,to je jen machrovinka pro zákazníky,pro běžné montáže jistě stačí i bargraf slušného,ne každého přijímače a zkušenosti,což může být ten problém,tady souhlas s vlado![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Ne bargraf, ale obyčejnej teploměr. A ten ukazuje cokoliv, co mu zrovinka dal výrobce do vínku jenom proto, aby tam lamičky mohly něco hledat a myslet si, jak všechno zvládnou. Ve skutečnosti leda kulový a dřív nebo později se tito "štelovatelé" přiženou do diskuze jak je možný, že jim (zase) nehraje :DKdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
PoldaSno pro lamičky nepomůže ani ten profi měřák![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: PoldaSJasně, profík, který se tím živí, jistě dokáže nastavit parabolu lépe a rychleji než já. Beru to. Každý má dělat to, co umí. Na druhou stranu mě to třeba baví, lovím různými anténami DVB-T. Pro základní pozemní příjem mám antény na půdě, což odborníky dohání k šílenství. Přijímám všechny dostupné multiplexy. Možná, že jsem lamička. Právě proto mám knížku od Tomáše Českého Antény pro příjem televize. Zde na fóru jsem se obrátil s konkrétním dotazem, každá zkušenost dobrá. Zítra přestavím parabolu s pomocí teploměrů a selského rozumu. Dík za rady. |
Amater51
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Sorry, ale anténář-amatér by takovej dotaz nikdy nepoložil. A když k tomu přičtu, že se nemlich stejnej dotaz dneska objevil i na jiným fóru, tak se skoro s určitostí dá říct, že to neděláš jako koníčka. No možná se pletu :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Existují receivery, které si s některými LNB nerozumí. To není nic nového. Co si pamatuji, tak Optibox miniZebra si nesedla s LNB Edision. MER byla tehdy u TP s 8PSK pres 15dB, obě BER byli na standardních hodnotách, přesto byli problemy. S jiným LNB jiné značky bez úpravy nastavení antény obraz naskocil...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Nízká kvalita na TP 12109 a 12207Oprava. Nebyli to Edisiony, ale Smart Titanium.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
PoldaSto nic přeci nemění ,dotaz je dán,jestli lamička,nebo profík je šumák![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: PoldaSTeď jsi to trefil. Můj koníček je F1. Antény a satelit mám na baráku kvůli tomu, abych mimo jiné ty závody mohl sledovat. Jo a jedné starší paní jsem přidělal na zeď televizi a naladil satelitní přijímač. A pochopil jsem, že příště se mám obrátit na profesionála a ne blbnout na internetu. |
Amater51
![]() |
|
PoldaSprofík by se neptal,topfield má všude 100%![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |