Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

T90 ve vetru

Pritahnete talirky, trosku to fouka...btw. jak se chova T90 multifokus pri takovem vetru? mam za to, ze kdyz je to z poctivyho zeleza, ze se to na stozaru ani nehne, je tak?

spectorcz
Registrace: 8/2012
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

RE: T90 ve vetru

Dnes je to v ČR fakt dramatické, na Sněžke namerali v nárazoch rýchlosť vetra až 198 km/h, to už zodpovedá sile orkánu.

PeterHumax
Registrace: 3/2007

Ty máš parabolu na Sněžce? Trochu fouká no a, alespoň opadá listí ze stromů :-))

matchboxx
Registrace: 9/2012

ja jsem pysnej na svoje rucicky :8) uz vic jak rok jsem si namontoval gibertinku s motorem a at je jakykoliv pocasi se signal drzi temer v plne sile R^

onenon
Registrace: 5/2012

mi jde spis o to, ze ne-zeleznej talir se pod naporem vetru ruzne prohyba...

spectorcz
Registrace: 8/2012

T90 je ako kameň, buď sa nehne, alebo odtrhne stožiar.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

Mám vlastní zkušenost, dnes se mi držák ,na kterém mám satelit, vytrhl z fasády, při nárazu větru okolo 100 km/h, takže nezbývá nic víc, než to zítra namontovat a natočit znovu. ;P

lukasoliwa
Registrace: 8/2015

parabola 80 cm

lukasoliwa
Registrace: 8/2015

Taky se mi trochu hnula Rv :zombie: ,ale naštěstí je nízko takže nebude problém to opravit :O

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Vytržení držáku ze stěny-pro lukase w.

Pozor,po vyvrtaní otvorů do zdiva se musí pořádně vyfoukat otvor a pak chem.kotva-ta drží perfektně.
T-90 drží na stožáru dnešní větřík bez ujmy.V drážkách pro nastavení náklonu přidané šruby všude kde bylo místo.
Václav.

zdenička
Registrace: 11/2014

T 90-ka se mi v životě nepohla. Mám ji na stožáru, který je uchycen ke krovům - dva úchyty + 4x závitová tyč. Kéž by byly všechny paraboly takto pevné. Akorát se mi, při velmi silném větru (1x za dva roky) pohne klasická parabola na motoru.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion
Registrace: 10/2007

mam T90 a mam ju ukotvenu na stenu. Konzolu som skratil aby moc netrcala a nevibrovala (vtedy by to bolo so signalom o hubu)

Lulino10
Registrace: 10/2015

T90 ve vetru

ako pise alion,,T-90 sa nepohne ani pri vichrici

dreambox 800 hd

lubo540
Registrace: 1/2006

Na T90 není nic co by se mohlo pohnout, když zarveš pořádně šrouby, je to jen otázka pevnosti konzoly. Všechno na T90 je železný plech a jekly, pokud na to nekydne kus ledu někde ze střechy, tak se nemá co hnout, jedině snad samotné plast. úchyty lyžiny a LNB by mohly "odejít"

lance
Registrace: 10/2008

Vhodné umístění antény T90 je strašně důležité pro spolehlivý provoz a pohodlné pozdější úpravy. Dávat ji na střechu jako běžnou ofsetku 80cm je nesmysl.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Nevidím důvod, proč by měl být rozdíl mezi umístěním T90-ky a běžné ofsetky. A každý není nemohoucí stařík, jako Ty, aby mu činilo problém, v případě potřeby hópnuť na střechu. :)
Nic ve zlém.

VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V

Alion

Alion

na střechu to dává jen v.ů.l.,nebo vych.ca.n.á. firma,ty jsi co?? R^ :laughing: R^

pierrepetr

Alion

jsou případy,tak 3%,kdy to jinam nelze,hlavně nejchytřejší projectanti,stále žijí v iluzi,že anténa musí být nutně co nejvýše a všechny koaxy vedou na střechu,to může být důvod u nové stavby R^ :laughing: R^

pierrepetr

pokud bych mel nejakou paraboku (vc. fixu) nazvat betelnou, tak treba klasickou offset Karhrein, nebo strarsi metrovku multifokus od SMW, T90 je pouze dalsi kousek v kategorii komercnich smejdu (tenky plech, uchyceni na konzolu 2-ma sroubecky, ohebna lyzina s nevhodnym uchycenim, naprosto nevhodna fixace LNB, u.a.) Nedovedu si predstavi co z ni zbude po poradnem fouknuti.... a v rukou jsem mel i tu nejoriginalnejsi z originalnich

kaos
Registrace: 2/2009

Alion

Je to možný, že ten důvod nevidíš. Až budu nemohoucí stářík, bude to další důvod navíc, proč ji nechat někam na sedlovku.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

kaos

Na T90 ty dva "šroubečky" nejsou žádný problém a úplně stačí na sevření trubky proti pootočení, protože parabola sedí celou vahou na trubce shora... Jinak lyžina je celkem vachrlatá a uchycení LNB nic moc, ale nemyslím, že by zrovna právě lišta s LNB nějak extrémně trpěla na vítr..., ty dva plechy vzhledem ke konstrukci uchycení odolají větru úplně v pohodě... Pokud na LNB nesedne čáp nebo na T90 nesjede sníh ze střechy, na pořádné konzole bych o ni neměl žádné obavy ani ve vichru (a to na ní mám sám 15 quadů)

lance

@pierrepetr

Kdybys bydlel v dolině a kolem domu vysoké stromy a nebo ve městě a kolem paneláky, tak by sis ji dal na zeď, kousek nad zem, abys na ni pěkně dosáh? To bys ale také mohl na ni chytnout úplné ho... . Kdybych bydlel na kopci a měl volný výhled "všemi" směry, tak bych si ji na zeď klidně dal.

Alion

tezko mne presvedcite o slusnem provedeni teto paraboly, ne plechy, ale plisky se trepou a cela parabola pri vetsim vetru rezonuje az jsou obavy, zda-li sroubecky z tech plastu nezacnou vypadavat. Nez tohle, tak asi radeji (samozrejme tam kde to jde) 2ks. Fuba 85 a s lepsimy prijmovymy parametry (silne pochybuji ze se tu vachtrlatou T90 podari optimalne poskladat, ty plisky se krouti, jen se na ne podivas)
A ted majitele T90 hura do mne, ale nez se tak stane, zkuste nahlednout, ze se to da i jednoduse a pritom kvalitne: http://uloz.to/x1jwUxtV/smwoa-1600manual-pdf

kaos

add odkaz

ted uz snad o.k. http://uloz.to/xx9ea19F/smwoa-1600manual-pdf

kaos

kaos - pro rozsah 26° OK... a co dostupnost, cena atd... jestli má smysl se o tom bavit v porovnání s T90 prakticky ?

lance

Alion

"jsou případy,tak 3%" ano R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra