![]() |
|
Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs Samsung)Ahoj,předně, nejsem žádný velký znalec TV, ale určitým rozhodovacím procesem a na základě jistých technických požadavků jsem došel ke dvoum modelům rozdílných výrobců a nevím, která bude lepší (jedná se hlavně o obraz, rychlost a smyslupnost např. navigačního menu, cloudingu atd...) Potřebuji druhou televizi (do ložnice), 40tku, 32" je malá (vzdálenost necelé 3m) a cokoliv většího je už zbytečně velké a i drahé). 1) Sony: https://www.alza.cz/40-sony-bravia-kdl-40w705c-d2360616.htm?catid=18849604 2) Samsung: https://www.alza.cz/40-samsung-ue40j6272-d2930093.htm?catid=18849604 Přímé srovnání parametrů: https://www.alza.cz/porovnani.htm?c=WS1040k4;WR457h56; Starší model Samsungu mám již v obýváku (docela mi vyhovuje, je to celkem jistota, ale chtěl jsem zkusit něco nového). Parametrově mi přijdou obě dvě televize velmi podobné, designem o fous hezčí Sony (Samsung neumí dělat hezkou nožku :)). Jak je na tom Sony s obrazem a případně dalšími věcmi (Odezva v menu, přehrávání z USB atd)? Byl by někdo schopen mi poradit, případně poradit jiný model s obdobnými parametry? (Nechci ovšem UltraHD) Díky moc ![]() PS. Jaký je důvod, že nemůžu najít obrazovky s uhlopříčkou 94cm (tj. 37"), nedělají se z nějakého konkrétního důvodu? |
Kcko
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...hlavně aby to umělo hevc, n ten se bude postupně přecházet. |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...čo tretia možnosť?vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...oneeee: jaká? |
Kcko
Registrace: 12/2015 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
kostkajdi do sony stále jsou dobre a bez oprav |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...tretia možnosť je , vynechať sony a samšunt.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
korkosouhlasím,sony jsou bez oprav,14 dnů po záruce nejsou náhradní díly,ony nejsou i dřív,ale výrobce si to řeší výměnou,nebo vrácením peněz,po záruce,jediné místo sběrný dvůr,samšunt také značně poruchový,ale 2 z 10 TV se dají rentabilně opravit i po šesti letech![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
základní TV pravidlo:čím levnější značkovou TV koupíš, tím dřív ji vyhodíš.Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
Janikjá mám jiné"čím značkovější TV koupíš, tím dřív ji vyhodíš" není to cena vs.kvalita,i když ta cena s tím taky souvisí,čím dražší,tím lépe vyvinuty kur.v.ít,ka ![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
nemášasi dost zkušeností.....ale to se zde nečeká.Kdo je kdo a co je co.
|
Janik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 618 |
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...Zkuste obhlédnout i výborný Panasonic TX-40CS630E Stále fullHD a obrazově by to nemuselo být vůbec špatné a možná i lepší než Sony a Samsung. Jen nemá kodek H265. |
MilanTuma
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 296 |
![]() |
|
janíkutvůj předpoklad je pravdivý,jen není známo,co je dost,u mě pouze s placatejma TV cca 10 let,je to málo vím,ale pro tento názor stačí![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...Samsung určite nie, ale ak by si predsa chcel tak min. 7-mičková rada |
masto
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 1 561 |
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...Kup Sony,ma dobrý obraz |
ksatelit
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 186 |
![]() |
|
dobrýje jen trojka,na dva roky dobré![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...prihováram sa za sony, vlastním model KDL-50W815 a obraz ako víno. Tv som kupoval najmä kvôli ostrosti a kvalite obrazu, takže určite bueš spokojný![]() |
backi
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 321 |
![]() |
|
sony bravia HD readymám už asi 10 let a potkal jsem ji u spousty kamarádů a znamých.Jedinou poruchu jsem neměl do dnes ani ti co jsem u nich ji viděl |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...Mám 5 roků Sony KDL-40EX706 a 1 rok KDL-40W605B. Naprostá spokojenost. Menu je sice jako u Microsoft "DOS 3" - žádné obrázky jen texty, ale přehledné. Pro ladění satelitu je tam nepřehledně uvedeno jen "Automatické satelitní ladění", ale v dalším podmenu se již najde "Ladit pro nové funkce", což už je manuální ladění se zadáním kmitočtu a bitrate. Třídění stanic snadné, ale nelze přesunout najednou celou skupinu, jen vždy po jenom. Neumí současně naladit DVB-T a DVB-C, jedno nebo druhé. Starší TV mám přes kabel propojený na Routr a mohu si prohlížet fotky a filmy v PC ve vedlejší místnosti a využívat "omezený přístup na internet". Novější má již zabudované WI-FI a další fajnové síťové funkce.Co se týká obrazu tak bez komentáře, každá liška chválí svůj ocas. |
Standa3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 705 |
![]() |
|
Standa3" Ladit pro nové funkce" - to mi připomíná starý mobil Motoroly kde byla položka:Kontinualní připojování sítě. Takže čeština letěla do pryč a v angličtině: Search Network bylo více než srozumitelné. Spíše mi u Sony kdysi vadilo hledat položku Ruční ladění, skrytou pod automatickou. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...mam tiež SONY s wifi,sat a....hore spominané prkotinky, zatial spokojnosť....![]() ![]() Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,
|
mat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 064 Galerie: mat |
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...Neunavujú vás poniektorých stále dokola opakujúce otázky aký TV, prípadne satelitný prijímač si vybrať? Na webe je obrovské množstvo aj odborných recenzií, stačí si určiť čo od daného výrobku očakávam, spraviť si rešrš a podľa svojich preferencíí vybrať...![]() Najbližšie tu očakávam dotaz: Potrebujem poradiť, chcem si vybrať, len neviem čo... Poraďte mi prosím, ďakujem... ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
Manetomusím souhlasit,možná to bude tím,že do oboru dělá každý,kdo má do pr,de,l,e díru![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Výběr ze dvou konkrétních modelů (Sony vs...Zas recenzie nie su skoro nikdy objektivne.Skusenosti beznych uzivatelov su objektivnejsie. Ale podobne otazky sa opakuju stale dokolecka. Casto staci pohladat na forach (nieco aj tu a na tv freak). Ked tazatel na forach nedohlada, potom sa pytat. Podobne je to s autami- niejaka recenzia je ok, ale automechanici vedia svoje. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
![]() |