Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Zapojení dual monoblok dvě TV Skylink

Zdravím,

mám následující dotaz a problém a prosím o info, jestli uvažuji a hodlám postupovat správně.

Aktuálně mám od satelitu natažený v bytě kabel pouze k jedné TV, příjem na TV s DVB-S/S2 tunerem, CI a Skylink kartou. Rád bych si pořídil kartu druhou na příjem na druhou TV v jiném pokoji. Natažení druhého kabelu nepřichází v úvahu z estetických a stavebních příčin, nechce se mi dělat díry do SDK na stropu, do fasády, sekat od stropu do zdi žlab a zapravovat - porušit štuky. Z estetických důvodů nepřichází v úvahu žádné povrchové vedení lištami atd. Mám však do všech třech pokojů provedené odbočení z hlavního rozvodu DVB-T, zásuvky jsou zapojené průběžně za sebou. Znamená to tedy, že DVB-T zásuvka v pokoji se SAT je propojena i s pokojem, kam chci přijímat satelit na druhé TV.

Napadlo mě následující řešení:

1) Na parabolu 85 cm nasadit twin monoblok pro příjem 19.2 a 23.5 Astra na dva tunery.

2) Za LNB umístit Stacker, např. Johansson

3) K TV s aktuálním SAT připojením umístit Destacker - povedu tedy jedním kabelem dva nezávislé LNB

4) Za Destacker připojit TV tak jako nyní

5) Rozebrat DVB-T zásuvku u TV se SAT a nahradit DVB-S zásuvkou, to samé provést v pokoji, kde chceme druhý SAT.

6) Po koaxu mezi pokoji dříve pro DVB-T pustit DVB-S z Destackeru z prvního pokoje do druhého pro druhý tuner. Kdykoli bude možné přestavět to zpět na DVB-T výměnou zásuvky.

Předem díky za informaci, jestli uvažuji správně. Dále jestli má smysl předělávat zásuvky z TV na SAT konektory, zda by nestačilo ponechat, jen odpojit průběžné zapojení jako dvě koncové spojené dohromady a použít k připojení redukci IEC - SAT.

pflidr
Registrace: 12/2015
Odpověď v diskusním vlákně

@pflidr

Uvažuješ správne. JOHANSSON Multikanal Konverter 9640 kit STACKER DESTACKER bude pre teba ideálne riešenie. Jeho cena je síce okolo 140,- Éčok, ale to určite nie je podstatné, dôležitý je výsledok...Zásuvky budeš musieť meniť ak na nich máš frekvenčný rozsah: 5 - 1000 MHz... Ty potrebuješ frekvenčný rozsah: 5-2400MHz... a to nespomínam útlm, ktorý je pri DVB-T 14dB a pri DVB-S 1,5dB. ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

pflidr

http://satsklep.pl/pl/p/Multi-Band-Converter-9645KIT/10893

miku
Registrace: 10/2007

Maneto, miku

Díky za potvrzení a odkaz. Nakonec jsem se rozhodl, že zvolím jednoduché řešení a pouze odstraním zásuvku Legrand a ponechám rámeček, Tak odhalím koax na obou stranách, přidělám na oba konce samičku a použiji spojku k nasazení na kabeláž od Destracker a k TV tuneru v druhém pokoji. Obě zásuvky jsou stejně schované za TV nábytkem, tak to nebude vidět a myslím, že tak nedojde k žádnému útlumu signálu. Přeci jen nás zajímá hlavně pouze HD.

pflidr

pflidr

No nejsem zastáncem těchto řešení.Ale připrav se na to že utlum bude tak jako tak.U toho Destracker(u) jsem nenašel utlum udávaný výrobcem.Bude to chtít mít parabolu 100% nasměrovanou.

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

alda

ten útlum bude zcela zanedbatelný ....

Tondach
Registrace: 3/2004

ůtlum signálu

zaznamenal jsem u známé ůtlum zejména 11797,v tédobě ještě nejel 12363 střecha jak na kostele,pozemák nechtěla vyřadit,tak to tak vzala a dnes má jinou zábavu,byla před porodem a byl to dárek od jejich kamarádů.Na tu dálku 3.,patro to vypadalo na cca 65 cm talířek,nebo nepřesné natočení.Já lezu na střechu jen doma-mám ji rovnou a ty svoje ostatní technisaty jsem namontoval vždy u okna s nerez táhlem

korkoran
Registrace: 10/2006

šlape

Pánové, tak díky za podporu, šlape to naprosto bez problémů. transpondér s HBO HD/Nat Geo HD (ten je asi nejvíce problematický ukazuje na obou TV za Destackerem 96-99% na 85 cm parabole. Měření nemám, instaloval jsem sám s TV u balkonu :) Původní parabola byla taková dost ošizená 80 a tam jsem měl s tímhle transpondérem problém a občas i viditelně problém u HD.

pflidr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra