Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Hdmi kabel

Kluci, dneska jsem viděl ve slevě kabel HDMI s pozlacenejma koncema, myslíte že to můze mít vliv na kvalitu obrazu?
Myslím že jsem kdysi dávno někde zaslechnul že je to jedno jakej kabel se použije.

koko365
Registrace: 12/2015
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40
Odpověď v diskusním vlákně

koko365

Pokud jsi studoval to info na googlu, tak ses vsude docetl, ze staci koupit ten nejlevnejsi kabel a obraz bude zcela totozny jako u kabelu za 2 litry. V tomto ma google pravdu. Osobne mam zkusenost, ze ani na zivotnost kabelu nema vyssi cena zadny vliv. Ten za 2 litry, co jsem kdysi zkusebne koupil, odesel uplne stejne rychle jako nejlevnejsi smejd z pc obchodu.

Mikek
Registrace: 7/2011

Hdmi kabel

Souhlasím, že kabely v zásadě chodí všechny. Ale jednu zkušenost mám. Nejlevnější kabely, přidávané k výrobkům, nemusí zvládnout rozlišení 1080p. 1080i zvládnou všechny ale na tenhle problém už jsem narazil. Kupodivu stačilo, na mizerný kabel přidat nad koncovky feritové válečky a kabel chodil i na 1080p. Byl to ale krátký 1,5m kabel. Takže od té doby kupuji kabely ve střední cenové kategorii, a jak psal vlado lepší stínění a feritové kroužky.

konas
Registrace: 12/2014

To Mikek

Chlapče nestavaj sa do role superodborníka,na to nemáš a že ti niečo niekde niekto napíše o nejakom pine a ako je zabespečený HDMI port,na to zabudni,papier a tužka veľa znesú,prax je ale krutá.Volá mi kamoš,vlado odišiel mi HDMI čo mám robiť,hovorím mu nič stým nespravíš,pôjdeš na 50%.A to akože prečo tak málo,no lebo pôjdeš cez Skart a tam to viac nevydá,môže biť?Tiež somár čo veril tomu že môže odpájať káble za chodu a takto dopadol,lebo sa niekde dočítal že sa nič nemôže stať,je tam nejaký zemniaci pin,čo mu to zabespečí,že?Nech sa darí. :laughing: :laughing:

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Mikek

Jsi asi kolaborant. Mám doma už 6 let kabel za 1.500 a ještě mi neodešel. Tak samo ani ty ,,šmejdy" z PC prodejen. Asi to bude i tím, že to neodpojuji a nezapojuji jako deb*l- za provozu. ;)

silesian
Registrace: 4/2011

vladoholu

Promin, zapmnel jsem ze vladoholu z fora je vetsi borec, nez tvurci hdmi standardu. Je to jasna vec, ale me to holt nedoslo. Me je to ale jinak uplne fuk, klidne si pri pripojovani kabelu treba vypinej proud v celem baraku. :) A kdyz zavolas do elektrarny, at vypnout celou vasi vesnici, tak to bude uplne sychr. Je to sice nesmysl, ale lidi delaji i vetsi ptakoviny pro ten pocit, ze pro sve zarizeni neco udelaji.

Mikek

vladoholu a spol.

jinak kdybyste vy radoby experti videli i trochu za hranice vaseho oboru, tak byste si uvedomili, ze hdmi se pouziva mimo jine treba i v noteboocich, k pripojeni externich monitoru a to se pochopitelne dela za chodu. Nikdo na svete kvuli tomu notas nevypina a kupodivu neni po svete miliony lidi s odpalenym portem. Jen v nasi firme je asi 30 meeting roomu, kde 20x za den nekdo pripojuje notas k televizi pres hdmi a kupodivu vsechny stale funguji.

Mikek

Mikek

Asi máš šťastie, že sa Ti nič také ešte nestalo. Mne bohužiaľ áno. Za chodu som prehadzoval hdmi zo sat boxu a na 2000 eurovom TV mi odišiel 1. hdmi vstup ešte dobre, že mám plus 4.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

petersk

Jo, a přeju mu ho. Mě se to také ještě nestalo, ale že bych nepřipustil možnost, byť , ze svého pohledu, nepatrnou? Jo, a toho prvního HDMI je škoda. Bývá na něm ARC, takže domácí kino - optika.

konas
Registrace: 12/2014

konas

Ano presne tak.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Mikek

- přeji ti dál hodně štěstí, až si odpálíš první HDMI výstup na nějakém svém zařízení, tak ti jistě budou moc platné teoretické specifikace naštudované z netu, oni ti pak jistě zaplatí škodu :laughing: Zkušenosti z praxe jsou jasné... některá zařízení mají hdmi výstupy třeba i zcela bez ochr. prvků zpojeny přímo na procesor atd... takže se ti zakouří ne jen z obvodu výstupu HDMI ale můžeš vyhodit celý stroj.... no, ale kdo je hold machr který vidí za hranice oboru, toho se to asi netýká :)))

lance
Registrace: 10/2008

koko365

u HDMI se zaměř na to, jakou verzi potřebuješ (HDMI 1.3 - 2.0a) a na průřez kabelu dle délky. Do 10m AWG 28, od 15-20m min. AWG 24.Některé kabely mají místo mědi vodiče ze železa a žluté koncovky - podle barvy konců bych se opravdu neorientoval. Spíš jde o kvalitu materiálu jednotlivých PIN.Co se týče odpálení HDMI, je to spíš otázka výrobce a konkrétního výrobku. Např. bylo odpáleno HDMI u velkého množství Golden Media 9060/9080...

RAFI007
Registrace: 1/2006

To Mikek

Toto si prečítaj:Co se týče odpálení HDMI, je to spíš otázka výrobce a konkrétního výrobku. Např. bylo odpáleno HDMI u velkého množství Golden Media 9060/9080... a budeš v obraze o čom to je,len sa pri tom svojom 100% tvrdení že to nie je možné nepopáľ.Toto sú overené veci z praxe a pod,dopadli aj Opticumi a aj Amiká rady 8xxx,takže uvádzaj overené veci,nie niekde vyčítané.Len som zvedavý,či to dáš potom do servisu,alebo rovno vyhodíš?

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu

To Mikek

No ak máš v kolektíve takých odborníkov/borcov/ ako ty a čo za chodu pripájajú a aj odpájajú HDMI vstupy,je len otázka náhody.Náhoda je blbec a čo potom,budeš sa ospravedlňovať všetkým,ktorým si tvdil,že to nie je možné,lebo je tam nejaký PIN,ktorý to istí?Blbosť,nech sa ti darí.

vladoholu

Mikek

my ostatní od tebe,jsme jen bl.bc.i,jak jsem psal ,hraj si dál R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@Mikek

Vypínať komp pri pripojovaní USB flash nemusíš, ale pri odpojovaní ju určite softwarovo vysunieš a tým odpojíš pred mechanickým vytiahnutím. Už len samotné porovnávanie notebooku a satelitného prijímača čo sa týka zapájania/ vyťahovania HDMI je nezmysel. Už tu niekto spomenul ochranné obvody, ktoré niektoré zariadenia majú na vysokej úrovni zabezpečenia a iné nemajú takmer žiadne... Pravdepodobne chceš byť ďalším adeptom na odpálený port HDMI. Nie je tak dávno čo som tento problém riešil na satelitnom prijímači LinkBox HD a aby dotyční nemuseli kupovať nový, ako náhradné riešenie sa dal použiť komponentný výstup... Tak veľa šťastia pri neodpálení HDMI ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 40

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra