![]() |
|
Topfield SBP-2010 chybaDobrý večer. Chtěl bych Vás požádat o radu, ohledně našeho satelitního přijímače. Dnes ráno začal ve vteřinových intervalech vypadávat náhodně zvuk,kerý je z TV přes optiku do domácího kina a kolem poledne již začal zlobit i obraz. Nejprve jsem myslel, že nám odchází TV, ale klasické DVB-T i DVD a Popcorn Hour hraje dobře. Poté jsem myslel, že manželka při utírání prachu popotáhla nějaký kabel, ale to jsem taky hned vyloučil. Zkusil jsem i prohodit hdmi kabel mezi zařízení a změnit vstup na TV od satelitu, ale problém je stále stejný. Nejvíce asi řekne video viz: https://youtu.be/SffqVD-LStUMohlo by jít třeba jen o vadu LNB? Méme monoblok. Síla signálu je ale stále 100% a chyby i při špatném zobrazení Topfield neukazuje žádné. Máme Skylink. Co myslíte, mám začít hledat jiné zařízení? Nebo co ještě zkusit? Satelit máme v rodině jediný, tak ani nemám možnost to nějak prohodit. Tento topfiel bezproblému fungoval přes 5 let, tak už asi nadešel čas... Díky za rady. |
Losob
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 37 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
@ManetoTo je opravdu jen odlesk. Rozebral jsem to ted znovu a opravdu není žádný ani trochu pohledově vyfouknutý. Zkusím v pondělí provětrat toho opraváře, jestli by to aspon neotestoval a pokud se závada ukáže i u něj, pořeším nejspíš něco jiného do 6-7ti tisíc. Jen jsem si myslel, jaká to bude brnkačka, něco vybrat, ale čím víc to člověk pročítá, tím víc je v prd*li. Přitom nechci tak moc... Jen aby byl obraz +- stejný jako na tomto, umělo to nahrávat na usb,ne nutně skylink ready a zvládlo to na jednu kartu nahrávat a zároven se na jiný program dívat(ne v ramci stejné frekvence) |
Losob
![]() |
|
@LosobTak to máš na problém zaděláno...![]() ![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 085 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Topfield SBP-2010 chybaS dvoutunerem si opravdu zadelavas na problemy. Skylink ready neporidis, protoze zadny neni.Budes se muset poohlednout po necem jako je VU DUO/Solo2 a pod... To budes muset spravne nastavit a zvyknout si na obsluhu. Do 6-7 tisic se asi ale nedostanes. Pak muzes provest jeste jednu variantu - vezmes napr. dve Amika, treba i levny Spiel + 8260. Nasdilis mezi nimi tu jednu kartu a Spiel budes pouzivat na nahravani. Spiel nahrava odkodovane, takze nahravku muzes shlednout kdykoliv a nebo prevest do Popcornu. Tohle poridis za nejake cca 4tisice. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
Čím víctoho pročítám, tím to mám zamotanější. Tak trochu naivně jsem si myslel, že existuje přístroj, který umí sdílet jedu kartu pro dva tunery v rámci jednoho zařízení. To je to vážně až takový problém? No, vzhledem k tomu, že je téměř nemožné k TV druhý koax dotáhnout, aniž bych ho po celé délce obýváku nepřitloukal na zed, tak se s touto variantou stejně můžu rozloučit... |
Losob
![]() |
|
RE: Topfield SBP-2010 chybaNo já si včera hrál s Homecastem 3200 CIIR,někdo ho k nám odnesl jako nefunkční.Byl uplně mrtvej. Vyměnil jsem všechny nafouklé elyty 470uF a 220uF, pak obraz naskočil ale zhruba po minutě začaly restarty,takže nezbylo nic jiného, než vyměnit i ty 2ks nenafouklých - a ejhle, mašina jede jak vzteklá![]() Takže vadnej elyt nemusí být vidět okem.... Losob-když nepořídíš u toho pána, tak se stav "u velblouda na recepci" ![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Topfield SBP-2010 chybaMám tento typ již mnoho let a ještě jsem neměl na něm závadu, ovšem značka Topfield je typická "projevy" napájecího zdroje, konkrétně elektrolytickými kondenzátory. A projevy vadného zdroje jsou nevyzpytatelné ....P.S, mám na něm hned od začátku zezadu připojený větráček z PC, přece jen dost hřeje a větráček to ochladí...! |
Tondach
Registrace: 3/2004 Příspěvků: 1 537 |
![]() |
|
LosobVšechno jde natáhnout, jenom chtít, na nějakou estetiku se vybodni, ta funkčnost přijímače nedělá.Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.
|
BIDLO
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 6 203 |
![]() |
|
RE: Topfield SBP-2010 chybato Losob:A co když vytáhneš modul s kartou a zkusíš jen samotný přístroj? Co se stane poté? Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
Já bychse na estetiku vyprdnul, jen by to asi nepřežila manželka![]() Přístroj jsem v pět odpoledne zkusil znovu zapojit a vše bezchybně od té doby funguje ![]() @Delta1 To jsem zkoušel už včera i jsem to přehazoval ze slotu do slotu a nic. Pořád to hrálo stejně blbě. |
Losob
![]() |
|
no elytymůžeš vyloučit,ty chyby jsou nejvíc vidět za studena,možná nakonec blbý efko,jak jsi ho odpojil a zas připojil![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
Bez chybyto běží do teď,zvláštní... Včera jsem zkoušel odpojovat i to efko, tak by se to projevilo snad už včera... No uvidíme, co přinese čas. Třeba se to zase brzo vrátí, což bych ted už docela nerad, když se rozplynul můj sen o jednoduché instalaci dvoutunerového přístroje.![]() Díky |
Losob
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |