Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

mimo misu tlaciaren

Zdravim,nakolko som do tlaciarni uplny laik potreboval by som prosim poradit.

Neviem ani ktoru znacku mam uprednostit,podla recenzii co som cital,by som si chcel vybrat medzi laserovou Hp a Canon,alebo je dobra aj ina znacka?

Co sa tyka pouzivania chcem to na skenovanie starsich ciernobielych fotiek--ich zvecsenie,a hlavne vytlacenie fotiek z internetu na Usb kluc.

Cena by sa mala pohybovat okolo 100€

Dakujem

rudo64
Registrace: 6/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: mimo misu tlaciaren

poprípade si pozri aj Samsung... R^ :) ,

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

na fotky

vychází lépe obrazově inkoust,na občasné používání laser super R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

co vy na napr. na tuto

https://www.alza.sk/hp-color-laserjet-pro-cp1025-d460898.htm?catid=18843570

rudo64

@rudo64

Už niekoľko rokov mi slúži starší model Canon Pixma MP620... Atrament, tlačiareň, kopírka, skener, WiFi, podpora z bežných pamäťových kariet, USB... Už sú samozrejme novšie modely, stačí si len vybrať a značiek, ktoré sú kvalitné je tiež požehnane... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto
Registrace: 9/2010
Galerie: Maneto

rudo64

za ty prachy ,zadarmo,ale na fotky je lepší inkoust,nevím,co preferuješ,s inkoustem jsou zase starosti a chce to každodenní tisk,jinak zasychá R^ :laughing: R^

pierrepetr

@rudo64

Ak máš len jeden PC, nevadí ti trochu väčšia veľkosť, nemožnosť použiť bez počítača a tlačiť z prenosných médií, prečo nie... ;)

DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.

Maneto

@pierrepetr

Každý deň netlačím a ešte sa nestalo, že by atrament zaschol... Treba používať originálny a nenechať sa oblbnúť lacnejším plneným do vypotrebovaných obalov... ;)

Maneto

pierrepetr

nie,na kazdy den to potrebovat nebudem,mozna ze to bude do mesiaca 3,4krat
Maneto:mam len jeden PC,velkost mi nevadi,chcem proste tie zoskenovane fotky z USB-cka dat do PC

rudo64

Maneto

no já jsem měl několik inkoustovek před spousty lety a můj tisk jednou za měsíc byl vždy doprovázen barevnejma rukama a spoustu času,než jsem vytiskl,pak jsem koupil laser a mám už tak 6 let pokoj,kdykoliv chci ,tak tisknu R^ :laughing: R^

pierrepetr

@pierrepetr

Ja mám naopak zlé skúsenosti so Xerox tonerom... Po vypotrebovaní a následnom vyberaní som pri otočení vždy niečo vysypal na seba, alebo na nohavice... ;) Terajšie atramentové cartridge sú úplne uzavreté a človek vôbec nepríde do styku s atramentom... ;)

Maneto

súhlasím s Maneto, mám staršiu Canon MP 640, nikdy nič nezaschlo a to tiež tlačím párkrát za mesiac, kvalitný skener, porovnaj si dpi, čistá práca pri použití originál náplní, predtým som na starej HP plnil atramenty a mal som ich až za ušami, nestojí to za to a laserovka je asi dvakrát väčšia a porovnaj si aj spotrebu energie, zaujímavé rozdiely.

vuko
Registrace: 7/2007

.....a chceš opravdu tiskárnu? Nechceš vlastně skener? Vždyž o otm, že bys fotky tisknul jsi nenapsal ani slovo.....

Tondach
Registrace: 3/2004

Mám CANON PIXMA550 a maximální spokojenost.Jako inkoustovku jednou za týden bych měl něco vytisknout,ale většinou ji používám častěji.Náplně nekupuju,mám kvalitní barvy a kazety si plním sám.Za barvu dám cca.350 korun a na rok mám vystaráno.

moki
Registrace: 10/2009

Na skenování fotek mám samostatný skener,na tisk multifunkční HP.Tisknu tak 2x do měsíce,inkoust nezaschl.Používán originál náplně.

jjery
Registrace: 12/2012

Zničil jsem kdysi Canon pixma 520 tím, že jsen ji nechal 2 měsíce vypnutou ze zásuvky. Teď mám Brother DCP 315W, samozřejmě stále zapnutou v síti, ona se v 11,00 sama probudí, zkontroluje a někdy i vyčistí a je pokoj.Používám levné alternativní sady, protože kdysi Brother neměl námitky, proti jejich používání, ani záruka tím nepadala.

konas
Registrace: 12/2014

Mam niejaku atramentovku od HP. Obcas sa stane, ze aj 2 mesiace nikto nic nevytlaci a nic nezaschlo. Tlacim iba cb, original farebna napln je prazdna zhruba 6-7 rokov.
Väcsina tlaciarni, ked nie su vsetky naplne netlaci.

Kasr
Registrace: 8/2008

Starsie atramenty mali svoje muchy, ale novsie su uz v pohode.Ale nejaky som zmäteny, nato aby si to dal na usb kluc nepotrebeujes tlaciaren?! ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

rudo64

zaznela tu otázka, či ty vôbec potrebuješ tlačiareň? To, čo si 2x zopakoval - zoskenovať čb fotky a "vytlačiť" (???) fotky z internetu do PC mi teda vôbec nie je jasné.
1/ na skenovanie fotiek do PC určite nepotrebuješ tlačiareň, aj keď kombinované zariadenie samozrejme má v sebe aj tlačiareň aj skener
2/ prenos do PC nie je potrebné robiť cez USB ale každá novšia tlačiareň má prenos cez domácu WiFi sieť, pričom skenovanie ovládaš z PC
3/ "vytlačenie" obrázkov z internetu do PC predsa nemusíš robiť cez tlačiareň, na to sú buď grafické programy, prehliadače, PDF creator atd atd.

Používal som niekoľko rokov HP, pokiaľ sa používali origo atramenty nikdy nič nezaschlo. tlačím tak 1x mesačne, inak je to vypnuté. Potom tam raz bol nejaký plnený atrament a tlačiareň skončila.
Teraz používam Canon MG3200, pripojenie do WiFi siete, ktoré sa samo nakonfiguruje po nainštalovaní sw do PC. tlačí aj obojstranne.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE:mimo misu tlaciaren

Já mám inkoustovou multifunkci Epson Stylus SX445W s wi-fi a dobrý.

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

A wifi- tak to samozrejme: obcas potrebuje doma niekto tlacit z ineho pc, ntb, alebo mobilu, tak nemusi zbytocne kopirovat subory, ale hned da vytlacit.

Kasr

hlavne vytlacenie fotiek z internetu na Usb kluc..

znamená česky ""hlavně "vytištění" fotek i internetu na USB klíč""....to je to, co nechápu! Na to přece nepotřebuje tiskárnu!

Tondach
Registrace: 3/2004

Asi ma viac usb klucov a chce urobit na nich reklamnu potlac. :)))

Kasr

prepacte

nebol som doma teraz som dorazil

Ako som pisal,som uplny laik do tlaciarne v zivote som sa o to nezaujimal,neviem na akej baze to vobec pracuje

Skusim Vam to popisat podrobnejsie naco by som to chcel:

Zaujimaju ma starsie fotky,vsetky su ciernobiele,dostalo sa mi do ruk asi 200ks.Nemam fotak,skusal som ich fotit mobilom,ale to uz nie je ono,v tom prisiel moj vnuk,ze jeho priatelka mi to zoskenuje a mensie fotky zvecsi na tlaciarni(asi 30 fotiek) ktoru ma doma--nejaku HP neviem presne cislo,ale kupovana bola v Tescu.

Vysledok ma prekvapil fotky boli ako original a tiez aj tie zvecsene,poslala mi ich na USB-kluci,aby som si ich dal do PC,kde mam aj ine.Tu som Vas asi,,zaviedol,,na ten usb kluc

Co sa tyka fotiek z internetu myslel som to asi takto:
Chcel by som si vytlacit fotku aj s tech.popisom napr. pri oprave prevodovky na traktore,aby som tam nebral celu knihu,alebo manzelke recept na varenie

Dakujem za komentare

rudo64

rudo64

tak to prvé použitie:
čb alebo farebné fotky môžeš skenovať na skeneri alebo kombinovanom zariadení tlačiareň/skener bez problémov rovno do PC.
Priateľka tvojho syna ich takto oskenovala a potom nahrala na USB kľúč aby ti ich syn doniesol domov.
Takže pre tento prípad vyhovie akékoľvek kombinované zariadenie skener/tlačiareň.
Čím viac DPI dokáže oskenovať tým lepšia kvalita bude oskenovanej fotky.
V PC si s tým potom môžeš robiť čo chceš.

Tú druhú požiadavku chápem, že chceš použiť tlačiareň, aby si zobral len jeden A4 papier s fotkou.
Na toto ti zasa stačí ono kombinované zariadenie skener/tlačiareň. Z webu stiahneš recept alebo postup opravy a vytlačíš na tlačiarni.

Takéto zariadenie má ešte tretiu funkciu a to, že pracuje priamo ako kopírka, takže ak máš napr. knihu na opravu traktorov doma stačí ak z nej skopíruješ len jednu stránku a vytlačíš.

Ber nejakú z tých čo ti tu odporúčali. Je to skoro jedno akú, výbava, ceny a funkčnosť je podobná.
Hľadaj aby:
1/ fungovala s wifi pripojením - nemusíš používať USB kábel, nakonfiguruje sa v domácej siete sama, môže sa na ňu pripojiť viacero PC v tvojej domácnosti
2/ mala čo najväčšie DPI, ak sa dá vybrať a nestojí majland
3/ mala kombinovanú funkciu 3v1 skener/tlačiareň/kopírka

veľa šťastia so skenovaním fotiek. Funguje to prekvapujúco dobre!

Dagy2
Registrace: 11/2010

rudo64

no jak se to rozpitvalo, tak bych vzal flashku do fotolabu a vytiskl jednou za čas co potřebuješ,bez starostí R^ :laughing: R^

pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra