![]() |
|
Ariva 203 sama se zapínáChtěl bych se zeptat jestli když reklamuji sat.přijímač,tak asi nemůže mít SW s příponou "patch" ale "tovarko". Stále se mi asi jedenkrát za den samovolně zapíná. |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 842 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
ALEXCZTo je veľká výhoda---aspoň aktualizuje kartu![]() |
atr2009
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 522 |
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáVždy je takáto chyba indikovaná ako medzi ovládačom/ten element čo drží ovládač/ a medzi STB.Nie je určite chyba v STB,ale si niečo domrvil v nastaveniach menu a teraz sa sťažuješ.Prečítaj si pozorne manuál a budeš možno v obraze čo to robí.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáMě to dělalo když jsem někde v menu nastavil Auto pohotovostní režim zapnuto pak jsem to vypnul a bylo to OK![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 787 Galerie: jackino |
![]() |
|
vladoholu,Předpokládám,že předpokládáš,že jsem něco domrvil v nastavení časovače.Obsluhu časovače v manuálu jsem si pozorně přečetl. Je to celkem 8 vět.Pokud ty se řídíš manuály,tak jsi jeden z mála. Většinou se tam nic důležitého nedozvíš.Ale mohl bys mně odpovědět i na druhou část tajenky? Jinak ti děkuji za přání, snad se zadaří... |
ALEXCZ
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáNo ak chceš reklamovať uvedený STB,nemusíš nič nastavovať,ani dávať továrko,predajca si aj tak zistí aký je tam FW.To nerieš,každý predajca musí predpokladať,že si klient preflashuje na novší FW.Zväčša býva od výroby základný FW,nie Patch,ale ten nezaručuje že sa z čítačky stane UNI.Tak by to mal rešpektovať a nedávať to ako podmienku a neuznať reklamáciu,ak bude opodstanená,STB vymeniť za nový kus.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáInak ja sa nikdy neriadim manuálmi,ja to mám všetko v malíčku,zväčša to zvládam zadnou nohou,toľko STB čo mi prešlo rukami si v živote nevidel a ani tak skoro neuvidíš,takže to mám namakané a žiadny manuál ma nenaviguje,ten potrebujú len začiatočníci ak nechcú čítať rady a návody tu na fóre,kde sa to omiela 100 krát do mesiaca.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
![]() |
|
vladoholu,tak jsi mně trochu poučil,co jsi zač,to já o sobě v žádném případě nemohu říci.Jinak dík za rady ohledně reklamace.Ale ještě to vyzkouším podle Jackina a pak se uvidí. |
ALEXCZ
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáAk sa ti zapína denne vždy v rovnakom čase máš v Časovači nastavený určitý čas zapnutia s periódou "Opakovať DENNE". Treba to len vymazať. Mám s tým skúsenosť ako prijímač (nie Arivu) doniesli reklamovať predajcovi s tým že "vždy keď sa vrátia popoludní z práce prijímač je záhadne zapnutý".Bol som majorom dobre bolo, nebudem majorom streľať sa z teho nebudem.
|
muju
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 289 |
![]() |
|
časovačjsem vypnul,jinak dám vědět jak to dopadlo - díky. |
ALEXCZ
![]() |
|
ALEXCZTedy nevím, měl jsem 3 Arivy(200, 202, 250)a žádná mi takovou věc neprovedla. Měly jiné neduhy ale tohle jsem nikdy neviděl. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
To:konasTak to už musím reagovat,i když jsem se do téhle diskuse po prvních ohlasech zapojit tedy nechtěl.Časovač na své Arivě nikdy nemám zapnutý a přesto se mi už několikrát stalo,že se Ariva sama zapnula.Píšu o A102E.Sice ne denně a už vůbec ne pravidelně(nebo dokonce ve stejnou dobu).Ale protože je to tak 1x do měsíce max.(a někdy ani to ne),tak to neřeším.Vysvětlení pro mě: asi to dokážou zapnout ostatní dálková ovládání při vhodné kombinaci - a že jich je. DO od Arivy jsem si i schovával,abych vyloučil,že ji nespustil někdo z rodiny.A teď babo raď. P.S. - kdyby měla jít Ariva na reklamaci,pak bych já osobně nahrál origo firmware ze stránek Fergusonu. |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
jerzyTak to se mi opravdu nestalo. Ale naběhl jsem si u 200 na vadný tuner, z první serie, který začal odcházet až po záruce. 202E zase, tak po hodině provozu, měla výpadky v SPDIF vstupu. Jediná, která chodí dodnes bez jediného problému je kombo 250, která se, jako jediná, ze všech možných i nemožných levných boxů, se porvala s HDCP při připojení na profi konvertor do SDI.Technisat to zvládal 10 minut a pak se obraz začal trhat. Od odborníka jsem dostal tip, že jediný opravdo spolehlivý stroj, od Fergusona, je v současné době kombo 153. Novou 300 doporučil hodit po psovi! A po zkušenosti z 250 mu věřím. Je zajímavé, že komba jim chodí dobře. |
konas
![]() |
|
oprava...SPDIF výstupu. |
konas
![]() |
|
jerzy,je to přesně tak,jak to popisuješ. Taky se to zapíná kdy chce.Pokud půjde na reklamaci,tak jedině s továrním FW.A co říkal odborník na tu 203ku? |
ALEXCZ
![]() |
|
To:konasSouhlasím,i když je to kus od kusu.Jinak A 102E šlape pořád spolehlivě, A200 z první serie byla katastrofa.Kdybych musel vybírat z novějších Ariv, pak bych si asi fakt vybral A153. |
jerzy
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáA 203 není zas až tak špatná - zkoušel jsi ji s originálním firmware? Dělá to taky? |
jerzy
![]() |
|
nezkoušel,protože já potřebuju používat neoriginální SW s patchem. Ale asi to přeinstaluju na to origo FW,protože pokud to pak pojede a nebude se to samo zapínat,tak nemám co reklamovat. |
ALEXCZ
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáPřesně tak. A ještě si zkontroluj koaxiál v koncovce(hlavně opletení)- kdyby náhodou.Můžeš mít vadný kus- co o to. |
jerzy
![]() |
|
tomu teď nerozumím,jak to myslíš s tím opletením? |
ALEXCZ
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáMyslím přímo ant.vstup do Arivy - jestli je tam všechno v pořádku -prostě,snažil bych se nejdřív vyloučit všechny možnosti.Já sice taky používám patch,ale to zapínání u mě není tak časté.Proto jsem to neřešil.Teď hledám všechno,co by pomohlo. |
jerzy
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáArivy se také např. zapnou po každém výpadku sítě 220 V, což může v některé zásuvce zavinit i zástrčka na šňůře od Arivy.Aby se to nedělo, stačí ji trošku povytáhnout (podložit izolační podložkou). 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
To mi děláSharp se satem zabudovaným,tak 3- 4x do roka a vždy mezi 1-4 hodinou v noci a samozřejmě ,že začne řvát jako utrženéj pes ze řetězu a já dostanu kapky ,co zase dělám![]() ![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
To:Děda PetrDíky - vyzkoušíme -uvidíme. |
jerzy
![]() |
|
takže se můžezapnout i při přerušení proudu byť jen na setinu vteřiny. |
ALEXCZ
![]() |
|
RE: Ariva 203 sama se zapínáAno - asi to dělají i ostatní přijímače, určitě i můj VU+DUO.47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |