![]() |
|
Domácí anténní rozvodDobrý den.Prosím,mám dotaz.Vracím se od satelitu k DVB-T.Protože jsem signál rozbočil do 6 míst,musel jsem přidat i k původnímu předzesilovači další s jedním tranzistorem a zdroj 12/100mA se mi docela hřeje.A ten chci pro jistotu vyměnit.Používáte prosím jaké zdroje?Viděl jsem i nějaké pulsní.Necháváte zdroje v zásuvce na půdě?Děkuji.J |
jm57
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 427 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodNajprv si mal zmerať odoberaný prúd tým predzosilňovačom a potom aj dymenzovať zdroj napájania,100mA by malo stačiť,ak je to jednotranzistorový.No dosť sa hreje,to je aký poznatok,všetko sa hreje ak tam prechádza napätie a prúd.Tak si zožeň 500mA zdroj na dané napätie a mal by to biť v pohode,nezabudni aj na to,aby to bolo istené poistkou,hlavne ak je to niekde na hore/pod strechou/ a oddelené od horľavých predmetov/trám a pod./ sľudovou podložkou,plechom a pod.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodPulsní Ano,ale některé vydrží třeba jen jeden rok....chyba výrobce.Napájet můžeš i po kabelu z "klimatizované" a bezpečné místnosti.Teplota nad 40°C není vhodná pro lidi ani pro techniku.....![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvod"vladholu" Jsou tam dva předzesilovače a odběr je asi 60mA |
jm57
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodChapem to tak ze ma v jednej ant.dva predz.?to sa da?v anal.som mal predz.so svorkami priamo na dipol.alebo to ma vedene za sebou po koax?nebolo by lepsie vykon.antena prip.miesto 2 predz.dat zosil.a z neho napajat ten predz.? |
RATT
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodJedn předzesilovač je u antény(myslím nějaký s 2x BFR-30mA) a druhý je před tím rozbočovačem (nějaký linkový-asi 30mA).Neřeším teď zapojení,signál je OK.Jde mi jen o ten napáječ.Díky všem |
jm57
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodDal by som jeden predz.s vacsim ziskom alebo ten zos.a z toho napajal ten predz.toto sa mi zda zlozite.a dufam nie su kanal.tie predz.? |
RATT
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodKaždý běžný ant. napáječ 100mA na půdě časem začne hřát a to z toho důvodu, že elektrolyt v něm teplotou vysychá, zvětšuje se jeho vnitřní odpor a hřeje ještě víc, více se zahřívá trafo a zároveň se zhoršuje filtrace napájení a dochází k rozpadu obrazu. Proto pokud je napáječ starší, doporučuji vyměnit elyt nebo nový napáječ. Pro jistotu raději 200mA, ať je nějaká rezerva. U některých uzavřených napáječů jsem odvrtával kryt, aby se lépe chladilo trafo. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
domácí rozvodNej.řešení.Používám tři antény/síta samozřejmě bez zesilovačů/ pro pět přijímačů s rozbočením signálu vždy pro dvě telky,ten poslední na přímo.Délka kakelů v jednom případě 20 m,ve druhém 15m a ve třetím 10m.Bez jakýchkoliv problémů.Lokalita Havířov,samozřejmě veškeré české a polské programy. |
a2580123a
Registrace: 10/2014 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodalcad al 105zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
Domácí anténní rozvodRiešení je samozrejme viac, podstatné je mať na tom napájaní prúdovú rezervu a chrániť to napájanie proti preťaženiu, či stratu. Ja osobne mám v RD zvedené všetky koaxy od terestriálnych antén do skrine na povale, v ktorej je urobený napájací zdroj z vetvami pre 5V, 12V a 20V! Samozrejme každá vetva je samostatne chránená poistkou proti stratu, či preťaženiu. A taktiež primár vinutie transformátorov sú chránené! Z mojej strany spokojnosť - funguje mi to bezproblémovo mnoho rokov!![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Uclan Ustym 4K PRO. Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 142 |
![]() |
|
ZdrojDej tento a máš klid http://shop.atoselektro.cz/alcad-al-205-nap-jec-zdroj-12v-_d41671.html |
Honk76
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 100 |
![]() |
|
Honknení třeba,jednak je drahej zbytečně a jednak on má celkovej odběr 60mA, takže http://www.satan.cz/alcad-al-105-p17753/ je optimum zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodVšem děkuji za odpovědi |
jm57
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodpoužij spínané zdroje Sunny +12V/500mA. Poruchovost po 5 rocích do 1 procenta. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 044 |
![]() |
|
za pár šupůnic neřeš,dej cokoliv,kdyžtak dáš za 5 let jiný![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodúplně cokoliv ne, teď jsem házel do popelnice jeden úplně fungl nový 12V adaptér - nějaký "polák", dával sice pěkně hladkých 12V ale hřál se jako (nevhodné slovo) i naprázdno, ze zvědavosti jsem ho rozebral... ve vnitř naprosto šunťácké trafo (nestažené plechy atd...)!! |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lancefungl nový s trafem,to musel ležet někde ve skladě 5 let![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
pierreCos tím chtěl říct? No a co i kdyby ležel? Problém byl v trafu a ne v elytu. Použitý nebyl a v obchodech se takových furt válí tisíce, tak chci tazatele upozornit, že tvoje doporučení "za pár šupů nic neřeš,dej cokoliv,kdyžtak dáš za 5 let jiný" nemusí být zrovna 100% rada. Nebo chceš říct, že dnes se prodávají všude už jen kvlitní spínané zdroje... ?![]() |
lance
![]() |
|
ale lancejistě,že i nová věc může být vadná,ale o tom se přeci nebavíme![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
a těch s trafem,cos zrovna trefil vadné nové,fungují miliony v čr+sk ,nic jinýho před léty nebylo![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
ale tys trafem jsou dnes dražší,než ty z číny s pulsním zdrojem![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodkdybych si pamatoval"značku" toho šuntu tak ji napíšu, očividně se nejednalo o náhodně vadný 1 kus ale vsadil bych se, že ty šmejďácké trafa byly ve vnitř každého dalšího kusu tohoto provedení adaptérku a všechny se určitě budou vařit ve vlastní šťávě stejně jako ten můj kus, určitě žádných 5 let nevydrží, naopak hrozí pomalu zapálit zásuvku :), toto jsem měl na mysli... jedno je kolo od voza...![]() |
lance
![]() |
|
lanceco řešíš ???,žes měl jeden vadnej za život,já taky asi 5 ks z 1000ks různejch značek a životnost 3-10 let,to statisticky vychází líp,než TV CD VIDEO a další elektronika![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Domácí anténní rozvodnic neřeším, jen že není úplně od věci dotaz tazatele na konkrétní doporučený zdroj, ty říkáš že je úplně fuk co koupí, já říkám že dnes se prodávají i životu nebezpečné aušusy, takže není od věci dát na doporučení konkrétního osvědčeného typu, někteří tu něco konkrétního uvedli... tím bych to ze své strany uzavřel![]() |
lance
![]() |
|
lanceujasněme si o co tady jde,ty jsi měl problém s jediným adaptérem nějaké firmy,já neměl žádný problém od všech dostupných firem,u tohoto zboží tedy nejde o to,že by některá firma vyráběla špičku a jiná zase šmejdy,každý výrobce má určité procento reklamací,v jakémkoliv oborutedy platí """kup si co chceš,pokud nebude vadný z výroby""" budeš spokojen že někomu zlobí mercedes,nebudu hned na něj plivat a doporučovat škodovku a naopak,tady nejde vůbec o výrobce,prostě vadný kus,kdyby to bylo cílené,tak takový výrobce by fungoval zákonitě 1 měsíc a konec ![]() ![]() ![]() |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |