Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

XPEED LX1 - po updatu OpenATV 5.1 nejedou ani camy

Ahoj všem, tak říkal jsem si, že do novýho roku nová image - poslední lednová verze 5.1 (20160106) přímo z opena.tv. Předtím jsem zazálohoval na USB image + nastavení 4.2 (ovšem zpětně je mi to asi na nic, nvm..). Domníval jsem se, že si nová image bude umět načíst aspoň to nastavení, ale není tomu bohužel tak.. To ale není hlavní problém, proč jsem se rozhodl napsat.
Hlavní problém je, že v novým FW nejedou žádný scamy ani není nabízena žádná možnost je instalovat nebo nastavit. I kdybych oželel všechno, minimálně doscam je nutný zprovoznit - jinak only ČT24 a tečka! A jako bonus mám asi to, že jsem přišel o řadu pluginů, např. ČS filmový archiv, kterej fungoval na 1*. Jako by to bylo nastavený na pouze německý servery nebo co, nic rozumnýho tam není. Poradí někdo pls? Za jakýkoliv smysluplný indicie díky předem! PS: ...vím, neměl jsem do toho hrabat, že?? ..ale už se stalo.. :)

fmsurfer
Registrace: 10/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: XPEED LX1 - po updatu OpenATV 5.1 nejedou...

problém je v tom, že jsi neudělal full backup, pro open Atv budeš muset stáhnout softcam feed a nainstalovat plugin do tmp, potom přes správa software-místní rozšíření dáš ok a až uvidíš zelený zátržítko, zmáčkneš zelené tlačítko - instalovat. V pluginech uvidíš přidaný softcamy.
Jestli si schoval (zkopíroval složku keys) je to brnkačka dát dokupy, pokud ne, trochu úsilí a bude to.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Tu mas backup od ellano ten ma to co potrebujes.
http://www.ulozto.sk/xatHbuAr/19700101-0103-zip
Pripadne si pluginy doinstaluj sam.
Tu najdes vsetko potrebne
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?t=53563

cinsky prijimac

rudo281
Registrace: 8/2007

Nahod si tam, čo Ti radí rudo281. Alebo postupne doinštalovávaj pluginy. Najprv začni so softcamfeedom. Bez toho tam nenainštaluješ camy.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Kluci hrozně moc dík všem! Naděje asi fakt umírá poslední..resp. jdu na to! Myslel jsem, že mě pošlete do "nenávratna", ale jste senza, díky za to ještě jednou a všem přeju všechno NEJ do novýho roku! Dám vědět, jak se zadařilo... ;)

fmsurfer

archiv czsk najdes tu:
https://github.com/mx3L/archivczsk/releases
Najprv supsupport, restart, potom archivczsk.
A mas tam najnovsiu verziu.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Po "zralé úvaze" jsem se rozhodl, že zkusím vše doinstalovat růčo (když už mám tu 5.1) - full backup už mám v záloze. Pochopil jsem, že je potřeba začít softcamfeedem. V místních rozšířeních se mi ovšem neobjevuje u ničeho zelený zatržítko, takže optimální by asi bylo to nakopírovat někam přímo do xpeedu přes ftp, ne? V pluginech se tudíž nic novýho neobjevuje, hmm? Má někdo zkušenost s alternativním fw, třeba Egami, BlackHole? Zatím zkouším staženej *.ipk soubor dát na USB a zkusit instalovat z toho, uvidím, jak to dopadne.. :)

fmsurfer

http://data.hu/get/9396443/softcam-feed-mipsel_1.0_all.zip
tu máš softcamfeed.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk

..noo, mám z toho malý Vánoce, děkuju všem hrozně mooc! Softcafeedy už se instalovaly z USB (konečně green!), teďka restart a jdeme dál! R^

fmsurfer

fmsurfer: OpenATV je dobry firmware, zbytocne uvazovat o alternativnom.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Samozřejmě Softcamfeedy.. :D sry! Takže všechno OK, už to jede jak má.. Nechtěl jsem tomu věnovat moc času a díky vám všem, to zase taková katastrofa nebyla. Kdyby někdo věděl o spolehlivým cs, budu hepy, ale to spíš do sz, sem to tahat už nebudeme... :D Opravdu moc děkuju za čas a rady, co jste mi věnovali! R^ ;)

fmsurfer

Možná jeden poslední dotázek - řekněme kosmetika, ale mě to celkem vadí.. Při startu každý Enigmy, ale i OpenPLI atp. každýho uvítá tzv.wallpaper na celou obrazovku. Zajímalo by mě, ve kterým adresáři jsou tyto díla uložený. V předchozí verzi jsem na to nějak přišel a už mě to až tak nedráždilo, protože jsem tam napráskal něco svýho.. Vzhledem k tomu, jak dlouho systém startuje to člověk vidí celkem často.. Třeba bude mít víc lidí zájem tam mít něco jinýho - oplátkou slibuji, že alternativní a vyladěný backgroundy pošlu do sz každýmu, kdo si řekne. Díky a mějte se! :)

fmsurfer

Mysliš li bootlogo je v usr/share

georg11
Registrace: 2/2006

Njn, to je právě ten problém - tam je bootlogo.mvi a to se odkazuje na nějakej kontejner s *.jpg soubory - no a tenhle folder mě právě zajímá - nvm kde je... :) Díky!

fmsurfer

Tak už je vyřešeno a pokud by měl někdo zájem a provozoval verzi 5.1 OATV, tak do sz mohu poslat už konvertovanej soubor bootlogo.mvi. Stačí to přepsat v usr/share. Kontejner ale stále hledám, protože tam musejí být jpegy, který si do *.mvi konvertuje mašina sama, aspoň myslím. Pak by to šlo i uživatelsky měnit.. :)

fmsurfer

Ja si nemyslim .......... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Pokial clovek na 100% nevie, co ide robit, do bootloga by sa velmi zasahovat nemalo. ;)

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

...nooo, jooo, ale co by člověk neuďál pro systém krásnější, že jo.. A když si to někdo nemyslí, ať podle toho jedná. Můj názor to není a domnívám se, že moje bootloga jsou daleko lepší, než to, co vychází od vývojářů, v poho..?? Označení verze OATV tam je, takže wp?? Customizuju cokoliv, co jde..haha. Jak říkám, nemám problém to dát ven, necpu tam ani svoje děti, ani pejsky, takže to je pro každýho, komu se to líbí. Neprovokujte nebo sem dám link... ;) :))) A pokud je zde někdo, kdo ví, kde je ten kontejner, tak budu moc rád, když to sem písne, ale jsem skeptik, myslím, že neví... LOVE & PEACE at 2016 for all, friends! Mám vás rád, jste borci!!! R^ Děkuju i za ty rady, do ničeho nesahat, vím, že máte pravdu a i tyto rady jsou někdy nad zlato! Jen si prostě někdy nemůžu pomoct...sry... :dead:

fmsurfer

fmsurfer

Fullbackup si už spravil?

petersk

Co mas porad s konetjenrem, pred barakem je jeden nebo dva.... :) :)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

Konečně někdo ví kde: před barákem!!! To by mě ani ve snu...nebo že by?? Vtipy jsou lepší, než hate!!! :)) :)) :))

fmsurfer

Hele a proc to nedas do mvi, kdyz mas tak supr logo nejakym konvertorem ;) ;)

liquere

...heleee a jak víš, že to tam dávno nemám?? :D Ale mě jde vo princip toho fungování a proto ten foldr, to je celý v kostce. A není to logo, kdo by taky chtěl civět na logo, že?? :D :D :D Taky je to zbytečně pracný, vieš? Takhle by sis mohl obrázky napráskat do foldru dle libosti a pak si to vybrat v GUI, jasný? Proto ten dotaz; zajímá mě to spíš z technickýho hlediska... OK? ;)

fmsurfer

liquere: konvertor=kontajner :)))

petersk

Konvertor je konvertor a kontejner je foldr, aach joo... Tady už přestává veškerá legrace... Ale i tak jsem rád, že jsem odhalil netušenou rezervu ve znalostech. Tak snad se někdo časem najde, kdo to bude vědět.. :))) Hezkej weekend všem! ;)

fmsurfer

fmsurfer

Neboj sa je tu dosť ľudí, ktorý vedie čo je konvertor a kontajner. Čo to píšeš je blbosť, v žiadnom kontajneri na Tvojom boxe nenajdeš bootlogo jpg. Totiž to musíš prekonvertovať napr. s programom Dreambox Logo Generator do bootlogo.mkvi. To je všetko, v tomto image je to tak. Ak to chceš zmeniť a si taký šikovný, tak začni pracovať na svojom image a môžeš to "costumizovať", nech sa darí.

petersk
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra