Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Xtrend ET8000 - podpora

Zdary pánové..
Chci se zeptat, jak je to z podporou těchto starších linuxových přijímačů...?
A dále také tato věc: Tyto přístroje mají vyměnitelné tunery...
Je, nebo bude možno dát do tohoto přijímače novější tunery s T2 a s podporou HEVC?
Je tuner kompatibilní s novým přístrojem Xtrend ET10000? A ten má v T2 HEVC, nebo jede ještě v MPEG4?
T2 HEVC je novinka, tak bych chtěl vědět, zda "železo" tohoto a podobně starých linuxů je připraveno si poradit s tímto vyměnitelným T2 HEVC tunerem, nebo to není možné...
Díky za postřehy...

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Xtrend ET8000 - podpora

Trochu si pletete pojmy a dojmy.
Podporu HEVC mají zatím jen asi 2 přijímače. Takže psát o Et8000 jako o starším přijímači je tak troch mimo.

Ale k věci - Kvalita obrazu, software a uživatelská podpora ET8000/ET1000 patří v ČR k tomu nejlepšímu. A ano, má to výměnné tunery celek 3 tunery. ET10000 - má navíc jen čtvrtý tuner a hardwarové streamování do mobilu.

Pokud stojíte o HEVC tak doporučuji VU+ Solo 4K - zatím jediný použitelný přijímač s HEVC.
Existuje ještě také TechniSat Digit ISIO STC 4K - ale to je v podstatě jen nekonfigurovatelný a nepoužitelný odpad s vyhovující kvalitou obrazu a to je také vše!!!

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

Hybridní tuner ještě není v provedení DVB-T2/HEVC, pracuje zatím pouze v DVB-T2/MPEG4. V budoucnu nebude možné řešit příjem DVB-T2/HEVC pouhou výměnou tuneru. Použitý čip není na tento nový standard připraven. Pokud však některý výrobce uvede na trh USB klíčenku s tímto novým standardem, pravděpodobně nebude problém tímto způsobem příjem rozšířit a zajistit.

Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED

Pepik71
Registrace: 1/2006

VU+ Solo 4K má pouze jeden CI slot, a to mě nestačí... bohužel.
Chtěl jsem něco jednoduššího, co bude vyhovovat..displey, CI sloty, jednoduchost obsluhy....atd.
Žil jsem trochu v naději, že vyměnitelný tuner obsahuje v sobě vše potřebné, a železo v přijímači si poradí s případnou aktualizací, i s tunerem T2 HEVC.
Když teď vím, že to tak není, budu tedy dále čekat, co nabídne trh a výrobci...

palermo67

CI slot?

CI slot - k čemu?
Má to 2 univerzální čtečky!

VU+ Ultimo4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery 2x4SAT + 2xDVB-T2/C Dříve také a Solo4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200,.....

Jjezevec
Registrace: 5/2012

Trh samozřejmě něco nabídne, ale jestli to bude i T2 HEVC nezáleží ovšem až tak na nás, ale musí o tom uvažovat nějaké větší země jako třeba Německo, pak to bude mít smysl, pro pár českých nebo slovenských zákazníků to nikdo dělat nebude.

matchboxx
Registrace: 9/2012

Taky mě chybí analogový zvukový výstup. Námitku, že má optiku neberu. Kompozitní výstup zvuku fakt potřebuju.
Prostě nic není ideální....
...a univerzální čtečky jsou dobrá věc. Ale jak dlouho bude na přijímač podpora, aby byly univerzální i za 5,nebo 6 let ?
Udělá se vždy aktualizace, aby čtečky braly i případnou změnu kódování?
2 CI sloty by prostě byly podle mě jistější.
Malá úvaha...

Škoda těch tunerů. K čemu je vyměnitelný tuner, když to s HEVC nekamarádí. Taková věc je pak na nic..
Co takhle kdyby čip na HEVC, a vše potřebné pro příjem, obsahoval samotný tuner. To by byla paráda...

palermo67

je vidět, že o linuxech toho moc nevíš, et 8000 rozhodně není starý box to za "A".
Za "B" nikdo neví jak to bude s t-2 a kupovat dnes nemá cenu ani Tv.
Xtrend má podporu dobrou, na tvůj dotaz ohledně T-2 s Hevc by ti odpověděl výrobce, zkus mu napsat a nebo sleduj ty Němce, protože přechod na hevc začne letos.
Někdo tu výše psal o usb dvb-t tunerech. Sic to není ideální, ale např. německý sundtek např. spolupracuje s týmem ATv a krom toho taky Edision se svým dvb-usb-opticombo.
Co se týče debat okolo cl modulů a čteček nekomentuju. Pro mě nikdy neměl modul žádný smysl, ale jsou tu lidi, kteří s ním žijí třeba 10let. U linuxu lze i tohle rešit externě.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Gunter

Máš pravdu. Linux v sat. byl až do teď pro mne okrajová záležitost.
A jelikož v klasických přijímačích nenacházím nic, co by splňovalo moje konkrétní požadavky, tak se rozhlížím i v těchto vodách.
Díky za info tobě i ostatním... :8)

palermo67

Zkusil bych kartu do PC, tam funguje vše i ten tvůj T2 HEVC i 4K.

matchboxx
Registrace: 9/2012

@palermo

Pro přijímače vu+ je vyvinutý externí turbo tuner dvb-t/t-2. Nějaká recenze na netu ukazovala dokonce příjem pražského dvb-t2 testu v okolí Prahy. Zkus pohledat, já uvedený externí tuner nemám, ale nedávno jsem měl na servis a nastavení nějaké linuxy a třeba ve vyšších verzích ATV nebo HDF image byly ovladače součástí. Šlo o gigablue a golden int.
Pokud mermo mocí chceš nějaký linux, ber něco okolo 3-3,5 tis. Naučíš se a za dva roky ho pošleš do světa. Mezitím bude jasno a uděláš upgrade.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra