![]() |
|
AB Cryptobox 652 HD, neklidný obraz v režimu 1080pU tohoto přijímače v režimu zobrazení přes HDMI 1080p je obraz neklidný, cuká, vlní se. Dotazoval jsem se přímo u ABCOM a bylo mi fundovaně sděleno, že je to způsobeno nekompatibilitou TV - samozřejmě blbost. 650HD a x dalších jede ok. Je to vada pár kusů nebo typická vlastnost?HiTUBE 4K UHD Combo openATV 7.5
|
MartyCR
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 27 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 652 HD, neklidný obraz v reži...co jiný kabel na vyzkoušenízgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
Mám doma dva kusy aje to stejné. Jde o chybu software. Snad novější verze jsou lepší, ale nezkoušel jsem je.Zobrazení 1080i, které je bezchybné, mi připadá dostatečně dobré. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
AB CRYPTOBOXSKYLINK vysiela 1080 i 50. |
garbanka
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 780 |
![]() |
|
potvrzujiPotvrzuji, obraz je bezchybný při nastavení STB na 1080i. Většina příjmu ze satelitu je prokládaně, takže je bohužel nutné u příjímačů AB navolit ruční volbu 1080i.Na druhou stranu ,když zase používáte STB od AB jako player pro přehrávání filmů z Hdd, je potřeba zase navolit ručně 1080p, aby obraz byl klidný. nemaj to v softu nijak ošetřeno. |
miravopi
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 54 |
![]() |
|
mám oba přijímače-650hd a 652hd. 650ka je klidná při 1080p a 652ka se mírně chvěje.Naštěstí u 652ky při nastavení1080i nikdo nepozná,že to není 1080p. |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
další věc,na kterouchci upozornit u obou přijímačů je to,že nahrávku,kterou chcete přehrávat - tak aby byl zvuk stereofonní - je potřeba ho dát tlačítkem AUDIO do STEREOFONNÍHO modu. Jinak je nahrávka MONO. |
ALEXCZ
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 842 |
![]() |
|
AB Cryptobox 652 HDCo se týká nastavení obrazu v rozlišení 1080p tak je u tohoto modelu nepřijatelné vlnění na všech TV a není pravda že není kompatibilní s nějakou TV.Jednoduše ošizený stroj.Mám doma AB 450,400mini a ty jedou bez zaváhání na 1080p.Také všechny STB Fergusony nemají žádný problém s tímto rozlišením.Při použití AB Cryptoboxu 652 na velkou obrazovku TV 55" se při nastavení 1080i začne projevovat světlejší a tmavší řádkování a to při SD programech.Obrysy se začnou zubatit a nedá se na to koukat,je to dáno obrazovkou s pasivním zobrazovačem 3D u televizí LG Ful HD. Obraz je celkově tmavší a nepomáhá ani úprava korekcí, začne se zastírat do mléčné mlhy.Další mnohem důležitější funkci také ztratil , takže získává pouze označení běžného STB bez vedlejších schopností. ![]() ![]() ![]() |
Saidxxx
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 76 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 652 HD, neklidný obraz v reži...no prosím a to tu hromada ľudí tvrdíA/ jedničky a nuly sú rovnaké u každého prijímača B/ každý obraz sa dá nastaviť C/ prijímač má 1080p, takže obraz najvyššej kvality Teraz sa nenavážam ani do cryptoboxu ani do iného prijímača, len chcem podčiarknuť že nie je prijímač ako prijímač a obraz ako obraz aj keď oba sú digitálne z rovnakých núl a jedničiek. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 652 HD, neklidný obraz v reži...Sice rovnake jednotky a nuly, ale v inom poradi. Cize rozny software. Windows XP, Windows 10 alebo linux tiez mozu bezat na uplne rovnakom hardware, ale vysledok je uplne iny! Software robi funkcnost aj to ake to bude stabilne a kolko to bude mat chyb, hardware urcuje len mantinely aku maximalnu rychlost (alebo rozlisenie) to moze dosiahnut pri idealnom sw (ktory ale nikdy nie je idealny) a kolko sa do neho zmesti veci. |
Billysk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 1 595 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 652 HD, neklidný obraz v reži...Neviem, prečo to riešiš? Všetky satelity vysielajú "len" vo formáte 1080i 50. Neviem, kto by zaplatil dvojnásobný dátový tok. Niektorí experti ešte vypaľujú 1080p 60 v domnelí, že vytiahnu lepší obraz. Nastav 1080i 50 tak aby sa nič nedopočítavalo a počkaj si na aktualizáciu softu. V rýchlych scénach môžeš akurát na do doplácať, obraz sa môže trhať, sekať. Si uvedom, že druhá polovica sa musí dopočítavať. |
chance2
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 142 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 652 HD, neklidný obraz v reži...Abys to přesně určil, musel bys mít nejprve opravdu kvalitní HDMI kabel. Asi to ale bude něčím v boxu, protože i levný Openbox S 1080p zvládá s kabelem střední kvality. Háklivá na 1080p byla Ariva 202E, kde kabel musel bý opravdu velmi slušný. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 652 HD, neklidný obraz v reži...chance2 už uviedol presne kde je problém. Ďalšie vymýšlanie o kábloch a ostatných veciach je zbytočné.T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat
|
petersk
Registrace: 6/2012 Příspěvků: 6 610 |
![]() |
|
Špekulantičo špekulujete, keď sa raz vysiela 1080i50, tak to tak púšťajte na zobrazovač, všetko ostatné je len dopočítané a tých 60fps - to už je de3ilina na n-tú |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: AB Cryptobox 652 HD, neklidný obraz v reži...tak tak, stb nastavit na 1080i50 a další dopočítávání nechat na telce která to zvládne 10x líp než levný box s Ali procesorem!! |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
![]() |