![]() |
|
Přechod ze SKYLINK na FREESATFreesat vysílá z družice THOR s pozicí O,8W. Chápu to dobře, že to 0,8 je odchylka od jižního směru na západ ? Natočil bych tedy parabolu téměř jižním směrem, na přijímači bych nastavil transpondér, na kterém vysílá ČT24 a zkoušel bych tuto stanici chytit. Nebo je v tom ještě nějaký fígl ? Prosím o radu, protože jsem si zakoupil pouze 2 karty s tím, že si instalaci provedu sám. ASTRU jsem také naladil sám a tak si myslím, že THOR naladím také![]() |
vortata
Registrace: 8/2014 Příspěvků: 73 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATJe v tom fíglZnova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
Přechod ze SKYLINK na FREESAT (# 28)Zkuste tuto stránku http://www.dishpointer.com/ , která Vám jednoduše poradí jak parabolu nastavit. |
Dobracisko
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATThor má inú elevaciu ako Astra presné hodnoti zistíš tu http://www.dishpointer.com/Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATAž natočíš parabolu a trochu sklopíš na co největší signál,tak ten fígl je, když stojíš za parabolou tak musíš LNB ještě otočit tak o 15 stupňů ve směru hodinových ručiček doprava. |
Ji.sat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 804 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATproč musí točit lnb, ja ho mam přesně rovně a stačí mi zadat příkaz aby se parabola otočila. |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATjen natočit na jich nepostači to budeš cca na 16E.Potřebuješ na nulty polednik a zklonit parabolu a pootpčit s LNB /motor otači sam celou parabolou,tim padem i s LNB/ Sestava: Parabola Mascom 85cm, LNB 0,3db,dreambox 500+ , dreamsky nxp256hd, motor SG2100 Golden Interstar 8700CRCI Premium, 62°E-31,5°W
|
Kubik
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 276 |
![]() |
|
Qquiderr +KubikOn niekde spomína že má motor?![]() VU+ UNO 4K SE-S2X OpenATV 6.4 75°E-5°W parabola FTE 105, DG 240S Speedy, Lnb IBU ,TV LG 55SK8500P
|
markus176
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 1 045 |
![]() |
|
Qquiderrprosím Ty už raději nikomu neraď, akorát tu zakladatele vlákna pletešzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATThor vysiela na 0,8W/západne od nultého poludníku,nechápem čo tu omielate júžnu pozíciu.Ak mu budete tu niektorí takto radiť,tak to nenaladí ani do Vianoc.Samozrejme že treba natočiť aj LNB/Skew/na najlepší signál.Je to jednoduché a rýchle,ak vie kde je sever a kde juh,kde východ a západ.Už som sa stretol aj stým že dotyčný ktorý mal aj motor,nevedel svoju pozíciu a orientáciu,kde vlastne býva,no čo už,aj takýto sa nájdu.Nech sa darí.DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.
|
vladoholu
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 1 043 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATQuiderr, ty jsi z toho taky zmatenej jak sanky v lete coz?![]() |
spectorcz
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATBorci SAT instalatori profici, mate vubec jeste nejakou praci, kdyz si SAT vetsinou chce kazdej jarda nastavit sam a usetrit ? Nic proti vam, to vubec, jen me to zajima, z ciste sociologickeho hlediska. |
spectorcz
Registrace: 8/2012 Příspěvků: 189 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATtak důchodců, různých správců a lidí co si nechaj dělat od firmy kde co je dost :) |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATDěkuji všem za rady, jsem v důchodu a tak si nemohu dovolit platit někomu 350 Kč za hodinu. Také jsem volal na klientský servis, kde mi řekli, že vše mají na svých stránkách www.freesattv.tv, ale tam jsem ani za pomoci operátora nemohl nic najít. Tak mi nakonec operátor - technik slíbil, že mi to pošlou e-mailem. Už uběhly 4 hodiny a nic zatím nepřišlo![]() |
vortata
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATIdeš na to úplne správne, tu si nájdi frekvenciu pre ČT24 http://sk.freesattv.tv/pomoc-a-podopra/dokumenty-na-stiahnutie,hoď ju do prijímača. Pokiaľ to je na Tvojom prijímači možné, nastav na obrazovku silu a kvalitu signálu. Potom nakloň parabolu o cca 3 stupne smerom k zemi (menší uhol sklonu) a otáčaj s ňou smerom na západ. Potom sa pokús naladiť ČT1, aby sa Ti stiahli prístupy na dekódovanie kanálov. Ak by to trvalo pridlho, zavolaj do Freesatu, nech Ti karty refreshnú. Nakoniec si vyber nejaký HD program (Napr. Animal Planet HD) a pomocou neho dolaď jemne parabolu čo najpresnejšie. Želám pekné chvíle pri programoch Freesat. Dnešná mládež by si najradšej všetko nechávala spraviť od odborníka, nechápu, že my dôchodci máne viac času ako peňazí - veľa zdaru ... |
Dzordzo
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 3 456 |
![]() |
|
To DzordzoZadal jsem na dishpointru polohu chalupy a napsalo mi to pro družici THOR tyto údaje :Nadmořská výška 30,1 stupňů Azimut (true) 199,3 stupňů Azimut MAGN 197,5 stupňů LNB (Skew) 12,0 stupňů - otočit doprava Jasné je mi pouze to natočení LNB, jinak nevím, jak podle ostatních parabolu natočit. |
vortata
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATPreto som Ti popísal úplne laicky, ako prejdeš od nastavenia paraboly pre Skylink na nastavenie pre Freesat. Rozdiely v stupňoch sú pre ČR a SR de facto rovnaké. Ak si sám nastavil Skylink, Freesat je to isté v bledomodrom. ČT 24 som Ti napísal, lebo ide aj bez karty. Ale môžeš si nastaviť aj parametre FTA programov na konci zoznamu frekvencií Freesat. Ak sa Ti to nepodarí na prvý raz, skúšaj ďalej štýlom, zmena sklonu paraboly a zafixovanie (vertikál) - pomalé pootáčanie v smere západ/východ (horizontál). Signál je dostatočne silný, zvládneš to ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATNie je to iste,tá nadmorská výška 30,1 stupňů bude najskôr elevace{sklon}to nastav na parabole a pomaly toč na západ.Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
![]() |
|
vortataA proč nejdeš do sekce ABC v horní liště tady na parabole a nenajdeš si azimut a elevaci tam? Jak jednoduché!Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
pele1rozdiely v stupňoch znamená, že ak chcem zmeniť Skylink na Freesat, bude to všade približne rovnaký rozdiel v elevácii (t.j. ak mal doteraz 33 St. a je potrebné zmeniť to na 30 St. - zmena (rozdiel) v elevácii je teda cca 3 stupne) a bude to približne všade v ČR a SR rovnaké, lebo ležíme približne na rovnakej zemepisnej šírke. Keď som inštaloval Skylink sesternici v Londýne, bola elevácia úplne iná (menšia, pretože výhľad na satelit bol viac na juh). Keď si predstavíš trojuholník vyžarovania, je len prirodzené, že západnejšie družice majú menšiu eleváciu vzhľadom k rovnakému bodu nastavovania pri rovnakom footprinte... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATteď v zimně ne, ale v létě nastavuji parabolu skoro každý víkend(při cestách karavanem) a vždy max. za 10 minut hotovo a jde mi to i bez drahých měřáků včetně HD programů ![]() |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATtím jsem chtěl říct, že to chce se toho nebát a určitě se ti to povede![]() |
jona
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 646 |
![]() |
|
vortataA hlavně se nelekni, o jaký kus musíš parabolu přetočit. Těch cca 24 stupňů se zdá při otáčení opticky hodně. Kdyby byly okolo nějaké paraboly na střechách (balkonech) tak se toho dá chytit. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
DzordzoKeď nezmení sklon paraboly zo skylinku stratí signál okolo 5E a 0,8W nenájde.Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
![]() |
|
pele1píšem, že ho má zmeniť cca o 3 stupne oproti Skylinku smerom dolu (teda k zemi) a prípadne potom skúšať zmenu elevácie s jej fixáciou a následné horizontálne otáčanie - znie to zložito, ale je to úplne jednoduché - 1 stupeň dole v elevácii, následná horizontálna otočka, a tak dookola. Nemôže minúť ... |
Dzordzo
![]() |
|
RE: Přechod ze SKYLINK na FREESATZdar tady nekdo zase nalit spolecnosti Terasat z Pardubic. Obrat se na autorizovane techniky a prodejce Freesatu ve svem okoli pokud jim das novou smlouvu tak ti to mile radi otoci a nastavi jako freeinstal :D. Pokud nenajdes tak tu nech mail...Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D
|
linuxik
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 363 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 58 | |
![]() |
|
![]() |