Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Střešní stožár satelit

Zdravím pánové,

měl bych na Vás prosbu jestli byste mě neporadili jaký stožár koupit
do střešní tašky. Jedná se o novostavbu a nevím jestli jsem si třeba nevzpomněl pozdě toto řešit. Střechu dělala firma a místo jedné tašky klasické je taková ta prostupová. Vůbec nevím co na to koupit. Do tedka
jsem podobný typ úchytu nikdy neřešil.

Děkuji za jakoukoliv radu

harry88
Registrace: 2/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

harry88

pokud máš technické myšlení a trochu filipa, tak není co řešit, není třeba nadávat či hledat projektanty atd.
Parabol jsem namontoval hodně, takže to udělátko na laťky 3x5cm pro tak velkou parabolu nepřipadá v úvahu.
Osobně bych dal trubku silnostěnnou (třeba lešenářskou). Ideálně 5-6cm v průměru. Uchycení podle situace do trámoví. Bez fotek je to akademická debata.
Vrchlík tašky se jednoduše seřízne dle průměru (bývá tam stupnice)a potom objede klempířským tmelem.
Pravdu má samorost. Na střechu bych to nedal. -2x za rok chodím k chlapíkovi štelovat motor-taky to má uchycený v trámech, ale i ty se hýbou...
V případě potřeby lze projím trámovím až na podlahu a tam ještě kotvit do patky.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

RE: Střešní stožár satelit

tak si to dej na jižní stěnu baráku a máš klid , a pokud je tam polystyren tak máš smulu je třeba prvně dvakrát měřit a pak řešit

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007

Ještě mě napadlo připevnit ke kominu , výškově by to šlo , ale to nevím jestli je dobrý nápad. Rozumím že kdekoliv jinde by to bylo určitě lepší...jen se snažím využít ty krky co vedou z půdy...

harry88

Je to všechno maximálně zábavné a naprosto úsměvné,tedy až do té doby,než (nedejbože) ,budeš řešit případnou škodní událost :)) .

hdpe
Registrace: 11/2007

hdpe

ty už prosím tě nepiš :-))))

harry88

Hromosvod se bude tedy dělat

dodatečně. Asi se bude lepit sekundovým lepidlem na střechu, nebo tam již jsou zvláštní tašky s úchyty nosiče drátu???

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

harry88

"mám gibertinu 105 s motorem ...co by si teda prosimtě poradil?"

Dát tam max. pozemní anténu a parabolu umístit na přístupné místo s dobrým výhledem a nikoli na střechu. Ale na to časem, stejně jako už hodně lidí před tebou, přijdeš sám.

R^

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO
Registrace: 10/2007

http://www.sortec.sk/index.php?lang=sk&akcie=no&type=&menu=&novinky=no&searchword=konzola&subcatopen=&vyrobca=&catid=39&sekid=&spos=2&view=3067

Cena je 55 EUR Najblizsia predajna je v Malackach. Je to polovica z 3300 CZK.

ACD
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra