Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-T a antána

Dobrý den všem odborníkům , mám dotaz na příjem DVB-T Slovenských programu ve Slezsku pokud je lze chytat a pak druhá otázka zda-li existuje anténa společně vertikální s horizontální dneska řečeno 2v1 díky za odpovědi bez narážek jsem laik

JackBauer
Registrace: 12/2015
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70
Odpověď v diskusním vlákně

Bez měření

lze pouze odhadovat možný příjem.
Postup:
1. Vezmi širokopásmovou anténu a dej ji do vertikálního příjmu.
2. Za ní dej jakýkoliv širokopásmový zesilovač.
3. Na "teploměrech" setoboxu najdi sílu a kvalitu signálu K 32 a 52. Podle výsledku získáš pravděpodobnost možného příjmu.
Hodnocení:
1. Je to poměrně daleko, definitivní anténa by musela být s vysokým ziskem, úzce směrová, spíše vyfázována dvojice nebo vyfázována čtveřice antén.
2. Rozhodující jsou místní poměry, zda v blízkosti nejsou překážky ve směru na "Žilinu". Pokud se týká Beskyd, jde o to, zda signál někde proletí "mezi kopci" nebo se úplně zarazí o horu.
3. Dálkový příjem bude rušen letadly a automobily, takže lze předpoklávat rytmické výpadky obrazu. Budou zcela určitě. Jejich množství vyplyne z úrovně signálu a je nepřímo úměrné.

Takový příjem je spíše pro anténáře amatéra, který to dělá ne pro vlastní příjem programů, ale pro pocit, že něco dokázal.
Pro toho, komu záleží především na programech lze doporučit satelitní příjem. Kouzlení s anténami a zesilovači bez měření není zadarmo a žere množství času s naprosto nejistým výsledkem. Vím o čem píšu, protože jsem si tím prošel, za analogu jsem měl STV 1 i STV 2. Nyní mám v Havířově po zemi kulové.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@samorost

tak nejak ako pises, len dodam ze na dialkovy prijem mi staci stara UHF X-color antena s predzosilnovacom, s uspesnym prijnom ceskych terestrial tv programov pri MT...s niejakou podobnou starou x-colorkou a predzosikom, MOZE NA MORAVE jack bauer s prijmom krizavy uspiet.

Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-

bohus31
Registrace: 10/2009
Galerie: bohus31

RE: DVB-T a antána

Zavolej si firmu, ta změří signál a hned budeš vědět, jestli se nějaká montáž vyplatí nebo ne. Ale hledat rozumy na webu a ještě na dálku, když nikdo tvoje příjmové podmínky nezná, to je úplně mimo. Nebo si kup satelit a máš po problému.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

technikTKR

ach jo další takový , já mám satelit dokonce multifield aji rodiče mají satelit jenže bude zvýšení serpa tak rodiče už nechtěji platit a ruší satelit jenže koukají na markizu takže hledám řešení , už si rozumíme , nemontuj tady satelit ani kabelovku ok děkuji

JackBauer

@JackBauer

Mám to do Služovic 33km, pokud máš zájem, zapni si SZ a pošli mi nějaký kontakt. Potřebné vybavení mám.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

jackbauer

já jsem od Javoriny 68km napřímo jsou tu trochu i kopce ale mám asi štígro na to že signál prochází mám alcadku 1,2mdl.kanálový zesík a vše jede ok všechny muxy.U tebe s tou tvojí anténou bych to ani nezkoušel jsi 100km vzduchem a nevím jestli tam máš kopečky to není anténa na dálkový příjem myslím že ti to na ni ani signál neukáže ale jak píšou ostatní nejlepší by bylo kdyby jsi si zavolat technika s měřákem a ten ti řekne co s tím on si vezme sebou antény zesilovače zkusí to pokud to nepůjde tak mu něco zaplatíš a máš jistotu že to u tebe nejde je to pořád lepší jak laborovat s nějakou periodikou.Když jsem to zkoušel u sebe doma jestli to pojede tak jsem měl jen český síto se široko pásmovým zesilovačem ze tří muxů mi jel naplno jen jeden další měl 50% a třetí nejel vůbec volal jsem známýmu technikovi že jsem to zkusil a jede to jen částečně a on mi řekl že pokud se tam dá kvalitní anténa a kanálový zesík tak pojede vše a ono ejhle jede to.zavolej technika obětuj nějaký peníz a máš klid.

Uclan 4k,VU+ solo 4k,Octagon 4k SX88,Philips 8300,Samsung UE8000,Panasonic,TCL 65c855,Dvbt2 26,33,40,46 + SVK + ORF

kanon69
Registrace: 6/2009

@JackBauer

Technik má pravdu a nevím proč jej skrz satelit osočuješ, můžeš si sehnat kartu volná telka a v konečném důsledku se Ti ta investice může v nějakém časovém horizontu vrátit. Ovšem situace je taková, že dnes nikdo neví co bude zítra.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Závěr: pokud pročteš vše na digitálním webu,tak dojdeš k závěru,že to asi nepude!To stejné ti určitě řekne i technik,který si za změření vezme třeba 300,- a tuto doměnku ti potvrdí......třeba to lze i streemovat,když to nelze "po zemi".

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

@JackBauer

Bohužel i přes dvě stránky příspěvků jsi vůbec nepochopil že tohle se musí řešit na místě a nikoli u klávesnic

A zvýšení serpa ti zase navykládal kdo? Nějaké oficiální info anebo tradiční diskuzní výkřik do tmy?
Rv

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

na každém šprochu je pravdy trochu a vždycky se výkřiky do tmy staly skutečnosti , takže zvýšení serpa od července 2016 docela věřím a do té doby musím být na vše připraven , pokud to tak bude satelit jde dolu

JackBauer

Ja chytám pri Piešťanoch na lacnú sitovú anténu so zabudovaným predzosilňovačom s napájaním 5 voltov takmer všetky pozemné slovenské a české kanály. Polarizácia vodorovná a napriek tomu slovenské kanály z vysielača Javorina idú na 100%.

Karner
Registrace: 3/2010

@JackBauer

Pouhopouhá spekulace.V tom novém ceníku, platném od 1.3. totiž nic nového nevidím.
Jenom aby tě ale ty antény se vším všudy a to i s přihlédnutím k tomu že za nějaký rok je díky DVB-T2 budeš překopávat znova, nevyšli pak dráž než serpo na 10 let. :)))

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

JackBauer

Neviem čo sa tu rozčuluješ. Je to Tvoj problém, buď si otočíš anténu o 90 stupňov alebo zaplatíš serpo.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Beskydy vadí , protože Wisla je stejná vzdalenost jako Žilina a poláky chytám suprovně

JackBauer

Toto je najlepšie a elegantné riešenie - cez satelit. Už len volný slot v Tvojom HD boxe. Je to Irdeto, ale funguje aj v UNI-čítačkách, a dá sa zdielať aj na viac TV. Markiza Dajto a Doma je za 3,99e na rok.

http://www.satelitnatv.sk/2015/07/towercom-spusta-novu-bezplatnu-satelitnu-platformu-volna-telka/

cibava
Registrace: 12/2009

najjednoduchsie

a lacnejsie riesenie ako dvb-t prijimat slovakov je sat tv 23E, kupit bezkartovy modul plustelka za cca35eur. predpokladom na prijem sat tv svk, je mat stb so sachtou. na tento bezkartovy modul ti poslape
bez dalsich mesacnych platieb: volna telka sat & plustelka sat mini.
s tymto bezkartovym modulom sa da prijimat tiez komplet plustelka terestrial 5,99eur/mesiac napr. z KRIZAVY 39k

bohus31

Skrzyczne a Žilina

jsou vysílače. Polský je na prvním, tedy k opavsku nejbližším, horském pásmu Beskyd, tudíž pro Slezsko bez překážek. Žilinský vysílač je na dalším horském pásmu a musí překonat první horské pásmo. To je sakra rozdíl!!!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

to je pravda ty Beskydy mi byl čert dlužen , je třeba je srovnat

JackBauer

hele vy mudrlanti s poplatkama se běžte vycpat

JackBauer

@JackBauer

precitaj prispevok 11:35.14 a kup
https://www.parabola.cz/album/foto-690/
sekce Album: bezkartovy modul - plustelka
Popis fotografií:
[1] bezkartovy modul - plustelka

bohus31

No jednu vychytávku jsem zkoušel,na starších sítech šly přidávat a polarizovat ty malé antenky,kdysi dávno jsem to zkoušel,mezi Žilinou a Wislou mám 10stupňů,jelo to,jenže jsem musel dát sat.na trubku a teď už by si ty anteny na balkoně překážely,Žilina jde mezi 2panelákama a musí být přesně,musel bych dát ráhno,za zkoušku nic nedáš,prvně zkus jestli tam máš aspoň signál,32,52,kanál: :))) :lookaround:

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Kvůli Markize srovnávat něco tak nádherného jako jsou Beskydy to snad ne!!!! Bydlím pod Bumbálkou cca 10km od hranic a nenaladím zde ani tuk.Mimo jednoho kopce kde lze naladit 48 stanic cz+sk+pl , ale to je vyjimka jinak 9 z Radhošta a to je vše!!

kiss
Registrace: 7/2005

to JackBauer - naprosto seriózně!

Posouzení možného příjmu bez konkrétního měření v místě samotném, to je vždy obrovský problém. Nicméně podle mapy je v Tvém místě signál z vysílače Žilina signál někde kolem 30dBuV/d. Bohužel ovšem není možné takto posoudit jeho kvalitu, což je zcela zásadní. V každém případě je tedy možné vzít kvalitní anténu, připojit k ní LTE filtr, kanálový filtr a zesilovač. Pokud na jeho výstupu bude použitelný signál, pak máš vyhráno a je možné vypilovat příjem. Pokud signál nebude, tak máš smůlu.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

JackBauer: Že bude zvýšení servisní poplatku, to víš asi jenom ty. I když samozřejmě se to v nějakém časovém horizontu čekat dá. Takže uděláš nejlíp, když místo serpo rovnou zaplatíš nějaký balíček, anebo půjdeš k freesatu :8) Jinak vážně, za to laborování s anténami, různými investicemi za krámy všechno druhu a na finále další investování po přechodu na T2, bys měl serpo předplacené na X let (klidně si ho zaplať třeba na 10 let dopředu).

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

technikTKR

nejsem zvědavy na tvoje ki dy , běž venčit psa a nechej mluvit moudré lidi kteří radí jako spyko a enik , jakou anténu doporučujete konkrétně mluvte pouze vy dva

JackBauer
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 70

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra