Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

doporučení typu antény

ahoj všem odborníkům , napište mi nějaké recenze na DVB-T antény , jsem od vysilačů cca od 70 do 100 km všemi směry a jsou tady hory i kopce takže dík za doporučení. Na ceně až tak nezaleží. Jen prosím nepište nic o kabelovce , O2 a satelitu k těmto poskytovatelům nám určitou averzi !!!! děkuji za pochopení

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom
Registrace: 11/2007
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 103
Odpověď v diskusním vlákně

@gunter

poslal jsem ti soukromou zprávu dík za odpověď

(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC

bbitom

@Kamil_k4

nemluv už , konečně mi ostatní profíci začali radit

bbitom

bbitom

odpověď je tam

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

RE: doporučení typu antény

prečo silou mocou neistou cestou na pozemný príjem, v mieste kde nevidíš žiaden vysielač?, nikdy bez väčšej investície nebudeš mať kvalitný signál, to som riešil v čase ked nebola iná možnosť, ked už silou mocou pozemný príjem, jediná cesta ,musíš nájsť najbližšie miesto na kopci kde je dobrý príjem a súčasne odtiaľ vidíš k sebe odtiaľ použiť smerovú anténu k sebe.

Duzu
Registrace: 7/2005

to bbitom

Až ti to někdo změří,potom můžeš dále něco vymýšlet.Jinak samozřejmě můžeš zkoušet.....lozit po střeše,chodit s anténou po zahradě....tahat za sebou kabel.....ale čas jsou peníze,na které nejvíce narážíš a "kopeš" tady jen do Serpa.Jinak můžeš využít i Freesat nebo Digi.
R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

bbitom

Jestli tyhle bláboly co píšeš na fóru jsi napsal i těm profíkům v SZ, tak s tebou budou asi rychle hotoví,na to jak jsi tu dlouho, absolutně nevíš která bije a nic jsi také nepochopil. Být na mě, tak tě v tom nechám vymáchat, dokud nedostaneš rozum tak si klidně nakup nefunkční haraburdí třeba za tisíce, dobře ti tak. :bigeyes:

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

Aby anténa

měla v UHF pásmu pasivní zisk 28dB, musela by to být parabola o průměru 5 metrů!!! To tahle trojráhnovka rozhodně není a zisk má sotva 15dBi! Koukám, že výrobci a prodejci už lžou zcela nepokrytě. Použít takovouto anténu do míst s nehomogenním polem, to je sebevražda. Dále je to anténa, které nemá žádné omezení zisku na horním konci pásma, takže přijímá i LTE a v kombinaci s uvedeným zesilovačem je to jistá cesta do blázince. Zesilovač je to linkový, takže s anténou fungovat nebude z důvodu zkratu napájení na jeho vstupu. Zesilovač se ziskem 10dB je v daném místě k ničemu. Pásmový zesilovač v době zahlcení pásma LTE je sebevražda. Takže existuje jediné doporučení a tím je odborník, který na to má vybavení a znalosti. Úroveň signálu 43dBuV ještě nic neříká, kvalita signálu 30% ale jasně hovoří o tom, že signál je robitý a hlavně nekvalitní. Výběr správné antény tak bude zcela zásadní věc a odfiltrování nežádoucích signálů věc hned v zápětí druhá.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

Anténář,

který udává sílu a kvalitu signálu v % není anténář ale podvodník. Takže se nediv tomu výsledku. Opravdový machr pracuje jinak!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Kamil_k4

jeden lepší než druhý ;P poskytovatel , neboj už mi nabídl s kolega fora pomoc má vybavení pochodíme po střeše dáme kafe , náhodou bydlí jen 20km ode mně , ještě ti pak napíšu kam si máš nacpat ty tvoje providery

bbitom

RE: doporučení typu antény

Zdar,vždy když vznikne problematika,není od věci informovat o jejím finálním řešení.Pokud budeš mít čas a chuť,udělej z tohoto např.malý článek,nejlépe i s fotkama.Hodně úspěchu k vyřešení příjmu.

hdpe

bbito

Tak to ho lituju. :)))

Cryptobox 752 Combo,DVB-S Toroidal T-90: 28.2E,23.5E,19.2E,16E,13E,9E,7E,5E,1.9E,1W,5W + 39E,42E,46E,52E + 26E. DVB-T2 MUX 21,22,23,24.

BIDLO

onenon

Zřejmě to slyšíte poprve ano Poláci mají i některé programy v DVBT-MPEG-4 kodované.Např.POLSAT SPORT,POLSAT SPORT EXTRA,POLSAT NEWS ATD.celkem 9 TV a 11 radií.

a2580123a
Registrace: 10/2014

a2580123a

nene neslysim. uz sem se s kodovanym dvbt setkal ale nevedel jsem ze aj polaci maji par programu v dvbt kodovane. ze sou polaci v mpeg4 to vim. shodou okolnosti jsem dneska testoval prijem polaku v pohranici a byl jsem az smele potesen jaky kvalitni signal se mi poradilo chytit :))) R^

onenon
Registrace: 5/2012

@BIDLO

já spíš lituju tebe

bbitom

bbitom

kdosi tady psal,něo o odrazech atd,což je v dvbt naprostá vo....na.
To platilo kdysi v analogu.! ! ! Rv Rv

korkoran
Registrace: 10/2006

Korkoran

Volovina je to predevsim od tebe. Odrazy signálu jsou i u DVB-T dost důležité a ovlivňují výslednou kvalitu prijmu.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Asi to bude trochu jinak.Já sídlím v košíku odrazů,kde vysílají 3 různé vysilače na stejných kanálech 48,52,56,a ještě halda odrazů od českého lesa a šumavy a naprosto nás to neruší v příjmu a dokonce se mi zdá,že se to zčítá

korkoran

kapitáne

nic se nesčítá, radši brzdi, zjevně o pozemní antenařině moc nevíš, nemáš přece zapotřebí ve svém věku dělat ze sebe joudu... ne? ;)

lance
Registrace: 10/2008

Jo lance

nevím o tom opravdu skoro nic,ale chodí mi to a to bez rušení odrazy,jsem totiš všechno jen né slaboproudař,ale paraboloid 2,7 metrů (váha 2,2 kg)jsem vypočítal,nakreslil na betonový dvůr a podle toho vyrobil,namontoval na 8mi metrovej barák na 7 metru stožár a chytal jsem na vzdálenost 220 km Ochsenkopf a Hohe bogen už před cca 40 lety,mezi 01-2,3hod v noci.Zároveˇjsem si stvořil antenu Labuť na 11 kanál zapadní normy V a lovil Stutgard víc jak 350 km.Ještě dnes mám někde sklotex svorky na dipoly teto antény co mi zbyly po stěhování-co gdyby :)))

korkoran

@lance

Znáš to o tom sedlákovi a jeho bramborách ? ;) ;)

korkoran

bbitom

Tak na rozdíl od tebe jsem tu ze sebe v..a neudělal takže jsem v pohodě. :)))

BIDLO

korkoran

tak tos byl Ty ten diverzant... to byla tehdá jiná motivace k "lovu" než dnes :)))

lance
Registrace: 10/2008

@lance

a to bylo ještě za cca 50 metrovým převýšením,síto mělo asi 40% zvednutej nos s celovlným dipolem a lidi se mě ptali,co za satelity chytám,(okolo byl dubovej klánovický les)no pak jsem to otočil na poláky a to už nechtěl nikdo pochopit,ty mi jeli i ve dne.S tou labutí SWANEM jsem našel v Milovicích 2.ruskej kanál Vert. přenos jen pro Milovice na stejným kanále jak ten Studgart. ;) ;)

korkoran

@lance

dnes je to 11 let,co jsem zjistil,že z Dielbergu v bd jedou 4 kanály 6 kan.H zkušebně a nevěděli to ani v K B v německu tak u nás jsem ve foru digitálně dostal jmen, když jsem v parabole napsal,že se signál 450 mgh dokáže lámat o kopce až 40 stupňů z zemi,tak jsem taky dostal kapky.Jednalo se o 456 mgh CDMA internet,který jsem lovil co by podnikatel před 18 ti lety z obce za kopcem přes jeden jedinej smrk na tom kopci,stejně s analogem před 40 lety

korkoran

Ja bych ten satelit nezatracoval!

Pro amatérské zjištění úrovně a kvality signálu není nutně zapotřebí měřicího přístroje, ten je pouze samozřejmým standardem pro profesionální práci. Chudý amatér se spokojí s údaji na "teploměrech" lepšího setboxu nebo Combo přijímače.
Řada TV přijímačů nemá oba údaje o síle a kvalitě signálu, proto doporučuji si setbox zapůjčit. Se sítem, ať již nekvalitním polským nebo kvalitním plzeňským (rozdíl v signálu je přitom malý) se dá posoudit náznak signálu. Teprve pak se dá připojit zesilovač, jakýkoliv širokopásmový. Bude-li signál kostičkovat, je nutná větší investice do kvalitně naladěných antén, to jsou již náklady v tisících Kč, přitom je nutno znát spoustu anténářských fíglů.
Já bych ten satelit nezatracoval, bez poplatků tam hraje ČT 24, Očko a spousta kvalitních ruských nebo německých nebo italských nebo anglických nebo arabských nebo čínských nebo.... programů.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4 5
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 103

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra