![]() |
|
doporučení typu antényahoj všem odborníkům , napište mi nějaké recenze na DVB-T antény , jsem od vysilačů cca od 70 do 100 km všemi směry a jsou tady hory i kopce takže dík za doporučení. Na ceně až tak nezaleží. Jen prosím nepište nic o kabelovce , O2 a satelitu k těmto poskytovatelům nám určitou averzi !!!! děkuji za pochopení(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 679 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 103 | |
![]() |
|
to korkoranmusim se te zde trochu zastat, ono to s temi odrazy neni tak cerno-bile, system DVB-T (treba narozdil od DVB-C) pamatuje na korekci a kompenzaci techto odrazenych signalu a ochranna cast ukrajuje z celkove dat. kapacity nemalou cast. Tim ovsem nechci rici, ze DVB-T je proti odrazum imunni, ale rozhodne se to neda srovnat s devastujicimi ucinky odrazu na ATV |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
@kaoshodnej kluk a character![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 531 |
![]() |
|
RE: doporučení typu anténysamorost: Televizní signál se nedá zjišťovat amatérsky a profesionálně. Dají se pouze zjistit odpovídající parametry. A k tomu ti nějaký teploměr v set-top-boxu nebo TV k ničemu není, protože si hodnoty cucá z prstu a co tam výrobce dle momentální nálady přilepí k těm % za hodnoty, to vidíš. Pouze měřící přístroj dokáže správně ukázat co má.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
technik TKRCo jsi napsal je bez jakéhokoliv sporu naprostá pravda. Nicméně je mi šumafuk, kolik % signálu nebo kvality přístroj ukazuje v situaci, kdy TV stanice hraje. Pokud nehraje, pak i přes příznivé procento "teploměru" musí nastoupit profesionál. Nesouhlasím s názorem, že "teploměr si cucá parametry z prstu", má pouze jinou, neopakovatelnou a případně i necejchovatelnou stupnici. Na to, zda přivolat nebo nepřivolat profesionála, stačí amatérovi i ten jeho mizerný teploměr a zdravý úsudek. Ani profesionál nevytvoří v místě příjmu lepší signál, pouze dokáže využít hraničních hodnot k tomu, že příjem bude i v nepříznivých podmínkách sledovatelný. Otázka je, za jakou cenu a zda tato cena je pro příjemce přijatelná.Pro prvotní rozhodnutí stačí amatérovi to, co jsem napsal. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: doporučení typu antényTeploměr v STB a TV není ničím vázaný, resp. nic neukládá výrobci, co mají nějaká % znamenat. Pokud se tedy výrobce rozhodne, že to bude ukazovat teplotu vzduchu v okolí, tak to prostě tak bude. Už dneska jsou na trhu modely, např. Alma nebo Amiko, kde prakticky pořád svítí buď 0 nebo 100 a podle toho se nic určovat nedá, natož něco nastavovat. Tyto teploměry jsou akorát šidítko pro lidi, aby si mysleli, že mají nějaký ukazatel a ve skutečnosti mají starou belu, kde když to nehraje, tak jim teploměr stejně nepomůže (a když jim to naopak hraje tak žádný k životu nepotřebují).Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
technik TKRPředstav si, že v této době ráno vstávám za tmy a jsem schopen posoudit, zda je tma, šero nebo světlo. V oku nemám žádný měřák!!! Vůbec nevím, kolik je venku luxů!!! Přesto pro vlastní potřebu naprosto dostatečně posoudím úroveň světla.S televizním signálem je to podobné, úsudek si lze udělat dostatečně, pokud mám u sebe anténu a televizi. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: doporučení typu antényAno, lidský organismus je schopen část věcí identifikovat sám. Bohužel ale úroveň TV signálů, chybovost a další mezi ně nepatří, sorry![]() Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
RE: doporučení typu anténytak to bylo husstý a výživný(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
![]() |
|
to samorostklobouk dolu, pekne podane (obzvlast s tou tmou nebo svetlem).Tak jak jsem psal vyse, nic neni jenom cerne a bile, jsou meraky a meraky, jsou STB a STB a jsou treba pripady, kdy prumerny merak a slusny STB maji v pajslu naprosto stejny IO v DVB demodulatoru, kde na jednom pinu je napetova uroven primo umerna udaji BER pred korekci a pak uz jenom zalezi co s tim udajem vyrobce udela, zda-li jej softvarove prevede na udaj CBER, MER, C/N ... a nasledne zkalibruje, nebo jednoduse prevede na bagraf v procentech. Bude-li se pak provadet nastaveni na nejlepsi hodnoty (jedno jestli MER nebo %) dopracujete se ke stejnemu finalovemu vysledku. |
kaos
![]() |
|
RE: doporučení typu antényKindy pindy, kolik by takovej set-top-box stál? 50 litrů? To by se pro něho asi všichni hrnuli. Je akorát naivní představou laiků, že existují nějaký zázračný levný měřáky v podobě teploměr ukazatelů, který jsou na úrovni profi. Nejsou a nikdy nebudou. Tak se s tím hošánci vyrovnejte :-)Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: doporučení typu antényKindy pindy .... ma tu cenu vubec neco psat? But mi prispevek na podobne tema (srovnani starsiho STB Technisat s brakovym "merakem" v PR clanku) smaze cenzor, nebo mne okamzite setrou PoldaS-ove a.j. |
kaos
![]() |
|
RE: doporučení typu antényNikdo tě nestírá, ale nebuď jako malé dítě, které si nedá nic vysvětlit. Pokud by existoval zázračný set-top-box za pár peněz, který by ukazoval relevantní údaje, tak by celá profi sféra zaplesala radostí, protože úspora desetitisíců korun se hned tak nevidí. Bohužel se ale zázrak nekoná, veškeré findery, teploměry apod. jsou jenom hračkárny, které sice cosi ukazují, ale kdo podle nich něco nastavuje, tak velmi brzy dojde k závěru, že je to jenom ztráta času.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
to technikTKRnikdo tu neplace, jen nejak nemuzu rozchodit to vase nepodlozene tlachani, v tom cenzorem smazanem prizpevku jsem jako protivahu brakoveho MP v PR clanku uvadel prikladem starsi DVB-S prijimac GSS DSR100CI s demodulatorem MB86A15, jenz v realnych udajich C/N a CBER se temer nelisil od hodnot na profi MP |
kaos
![]() |
|
RE: doporučení typu antényZdar,pravda byla,je a bude pouze jediná=marxisticko-leninská,toto již nelze dědičně vyvrátit![]() Závěr: V obtížných podmínkách příjmu z pohledu čas/náklady/výsledek,uspěje zpravidla vždy pouze někdo,kdo o problematice mnohé ví a má i k tomu vybavení (od různých typů antén,až pro případné sestavy - 4xTVA 21-60 a různé typy zesilovačů ,až po ULNA).Z tohoto pohledu jsou případné invektivy a glosy,které zpochybňují odrazy v DVB-T či jiné,naprosto demokratické...a naprosto mylné ![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: doporučení typu antényuž je to dobrý kluci v klidu(Mascom)Tele Systém Fe TL80cm s multifokusem 28.2E,23.5E,13E, Samsun UE50RU8000 UHD 4K HEVC
|
bbitom
![]() |
|
RE: doporučení typu antényTady někomu vadí, že i s drahým měřákem nedokáže nastavit anténu tak dobře, jako laik s teploměrem.![]() |
elektrokol
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 150 |
![]() |
|
teplomer pro Poldasei dal jsem si tu praci a vyhledal muj starsi prispevek z 03.12.2014, 21:21.48:mereno na 490Mhz v rozsahu 10dB/uV - 100dB/uV, mezi 20 - 90 dB/uV namerehe hodnoty v toleranci +- 1dB !!!! zde vysledky: uroven z generatoru (dB/uV) / zobrazena hodnota na teplomeru "uroven" 10/12 20/20 30/30 40/40 50/49 60/59 70/70 80/81 90/91 100/93 jenom upresnuji, ze za lomitkem nejsou udaje z profi meraku, nybrz z teplomeru komercniho STB Technisat |
kaos
![]() |
|
add teplomera dokonce zustal na serveru jeste i obrazek:udaje na teplomerech pri signalu z generatoru o urovni 90dB/uV: http://img24.cz/images/88946695504609346021.jpg |
kaos
![]() |
|
RE: doporučení typu antényTy údaje mají znázorňovat co? Kde z toho vyčteš totéž, co ukazuje profi měřák? Nikde. Vyčteš úroveň signálu (kde není žádná garance toho, že to bude odpovídat neboli co set-top-box, to může klidně ukazovat jiné hodnoty) a hlavně chybí další informace o signálu. Přičemž nějaká kvalita v % je asi totéž jako tvrdit v restauraci, že mně oběd chutnal na 50% a neříct, co tam bylo špatně a co naopak dobře. Prostě k ničemu, už to neřeš.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
![]() |
|
to technikTKRty jsi mi opravdu asi trosku natvrdly, cozpak je takovy problem pochopit, ze zdrojem signalu je DVB-T generator (mimocodem s kalibraci a toleranci +- 0,25dB) -to je ta leva starana pred lomitkem a za lomitkem je udaj o urovni signalu odecteneho z teplomeru STB. K cemu by se tam mel motat jeste nejaky merny prijimac ? Dane srovnani je pouze ukazkou mereni urovne signalu (u zdrojoveho generatoru v dB/uV, u STB je to hole cislo oznacene jako uroven, ale kupodivu presne odpovidajici), jine parametry nejsou predmetem prispevku....... jsem zvedav co z tebe zas inteligentniho vyleze |
kaos
![]() |
|
kaosnechci vám lézt do řeči,bargraf ti ukazuje nějaká čísla,měřák taky,+- to samé,ale jsou jiné parametry,které na STB nevyčteš,ve složitých situacích,co se týká signálu se můžeš modlit,co to bude dělat,až se zamračí nebe,jsou odrazy,u analogu to bylo jasně vidět,u digitálu to nepoznáš z bargrafu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: doporučení typu anténykaos@ Když už je řeč o tom Technisatu, tak ono to zase tak růžový není. Kromě již zmiňovaný negarantovatelnosti, že může každej kousek ukazovat něco jinýho a je to pak celý na nic, tady byly celkem dlouhou dobu problémy s příjmem programů od Digital Broadcasting (trhanej obraz, po několika letech údajně provozovatel muxů provedl úpravu a je to v pohodě, ale na jiných set-top-boxech a TV nikdy žádný potíže), jak přijímáš vysílače v SFN někde mezi nima uprostřed, tak Technisat zkolabuje jako první (vyzkoušeno u slovenských muxů) a spousta kousků po zahřátí začne ukazovat hodnoty úrovně klidně o desítkový řád výš. A ten údaj o úrovni signálu, i kdyby byl hodnověrnej, není zase tak důležitá věc a potřebuješ i údaje jiný, jak píše pierrepetr. To uměl snad jenom Technisat Force: https://www.parabola.cz/clanky/3397/technisat-force-novinka-pro-prijem-dvb-t/Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
to PoldaSasi jste me prispevky nekteri pochopili trochu jinak, nez byby mysleny. Nikde jsem nezatracoval kvalitni merici pristroje (podotykam jeste jednou kvalitni), sam se bez nich neobejdu (uz jenom pri potrebe dolozeni potrebnych mernych protokolu), ale soucasne narozdil od vas nezatracuji nastaveni v amaterskych podminkach pomoci slusneho STB a to i v pripade, ze nebude mit nektere pokrocile funkce. Cozpak se mi spatne nastaveni a to vcetne tech odrazu neprojevi na tom "pitomem bagrafu", jehoz udaj vychazi z parametru BER pred korekci ? Pak je jediny rozdil v tom, ze u merneho prijimace se snazim o co nejvyssi realnou hodnotu MER a nejnissi realnou hodnotu BER a u STB se snazim o to, abych bagraf vychazejici z parametru BER a ukazujici treba pocet smajliku dostal co nejvice "doprava".ale jinak jeste jednou: jsou slusne MP a brakove MP a jsou slusne STB a brakove STB a zalezi ktery z nich mam zrovna v ruce a co s nim umim provadet omlouvam se, ze jsem se tentokrat trosku "rozpovidal", to ta chripka zpusobila .... |
kaos
![]() |
|
RE: doporučení typu antényPotíž je v tom, že ty pořád uvažuješ stylem, že ten teploměr musí ukazovat BER před korekcí. Ale on bohužel může fakt ukazovat cokoliv si výrobce set-top-boxu usmyslí. A i kdyby BER ukazoval, tak opět to není nijak cejchovaný, takže tam můžou být pitomosti. Teď nemyslím jenom nějakýho Technisata, ale set-top-boxy a TV obecně. Proto jsou tyhle údaje prakticky k ničemu a jak někdo napsal nahoře, tak když to hraje, tak žádný údaje nepotřebuješ a když to nehraje, tak ty teploměry stejně nepomůžou.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
![]() |
|
Doporučení typu antényDobrý den všem.V kopcovitém terénu na vzdálenost 120km,(SK+AT) mám po vyzkoušení colorek a dalších antén bezproblémový a stabilní příjem na tohle síto.Já je vřele doporučuji.Neznám nikoho,koho by zklamalo.Zdraví Josef Z. http://televiznianteny.com/anteny-uhf/sirokopasmove/sito-velke-huste-zn. Televizor 4K Finlux 43-FUB-8061.DVB-T/T2.Všechny muxy CZ Kojál,Brno Hády a Brno Barvičova.4 muxy SK Velká Javorina.3 programy ORF Vídeň.SAT FTA 13-19,2-23,5-28,2 st.E.Parabola Emme Esse FE 80cm.DVB-T/T2 anténa 2x velké husté plzeňské síto s příd.prvky.
|
zavřel
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 132 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 103 | |
![]() |
|
![]() |