![]() |
|
Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmDobrý večer, budu provádet nastavení 150-ky Gilbertiny s polárním závěsem a táhlovím motorem. Mám otázku čím mám začít. Set top box mám prednastavený v rozmezí 45W - 75E. |
vankari5
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 289 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmMůj nulový bod je 17,95W |
vankari5
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmNení to náhodou 17,95E? |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmPardon překlep, samozřejme 17,95E, a longitude (latitude) 48N. |
vankari5
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmPodívej se do ABC! |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 716 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmJá se jenom ptám jestli to budu mít o něco jednodušší když znám svoje parametry a stb mám prednastavený. Díky předem za rady. |
vankari5
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmA kam zadas tie parametre?sak to nie je disegc motor.uz ti to tu vysvetlovali.ak mastuz ten zakl.zabetonovany zadny drziak na parab.zohnaty tak si supni jeden pomodli nech sa rob.podari a smelo do toho)) |
RATT
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 306 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmPostup : na tah. polár. závěsu dát do přímky hl. nosník na úchyt přaskách s otoč. trubkou závěsu a ráhnem paraboly."" Výsuvné táhlo na střed ( nebo jinak) seřídíš na přasce úchytu táhla." Potom to celý v přímce - natočením v hlavní úchyt. přaskách na trubce nastavíš na 16°E -"0" bod - např. na TP 12656/V/4880 na nej, nej úroveň a kvalitu dle bádgrafu a to s mini TV a satem nebo měřákem u paraboly. Hodně zdaru a nevymrzni.![]() |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmJá se jenom ptám, když nastavím na polárním závěsu 48° potom jak mám postupovat. Ten zadný držák už mám -originální - a základ je už taky vybetonovaný, trubka 70 mm a kolmost je v pořádku. |
vankari5
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmCES - já se domnívám že můj nulák má být 19,2, jen tak mimochodem. |
vankari5
![]() |
|
vankari5Kolego od západu tak po Kolín je "0" bod 13°E a dál na východ 16°E a tak u Žiliny 19,2°E, +/- cca. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmjak to tak vypada tak si pozvi nekoho kdo to umi .budes to delat 2 dny a stejne to nebude ono .150cm neni jak nastavovat parabolu 80cm |
sta
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 188 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmVšak o to jde, já bydlím na JZ Slovenska a když nastavím na tom polárním závesu těch 48,podle programu DISH POINTER na parabole 34-35 a stb nastavím na referenční kmitočet Astry, program už mám přednastavený, potom se my zdá budem muset hýbat celou sestavou ne? |
vankari5
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmBude to pre teba trápenie, vidím to podľa tvojich otázok. Možno by si mal skutočne uvažovať nad pomocou nejakého profesionála. Ale dá sa to aj podľa tohto pochopiť/nastaviť: https://www.parabola.cz/abc/nastaveni-nuloveho-bodu/ |
PetoBB
Registrace: 3/2014 Příspěvků: 209 |
![]() |
|
Nastavení parabolyzrovnaj parabolu na tom zavese tak ako pise CES, vsetko aby bolo zrovnane v priamke, teda aby zaves bol v nulovom bode, nulovy bod je u teba dajme tomu astra+-, polarny zaves mas fixovany motorom, teda vsetko je nepohyblive a nasadene na stoziari, juh kde je u teba vies, tak pohybuj s touto celou zostavou "okolo juhu" na frekvencii z astry1 a men iba uhol na zavese az kym nezachytis nejaky signal. To je vsetko. Nejakych 48 stupnov oznacenych niekde na plechu je sice pekna vec ale podla mna nespolahliva, moze pomoct ale nemusi, preto pohybuj s celou zostavou a men tento uhol podla potreby. Motorom nehyb, lebo by si to cele zase rozladil. |
yooo
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 73 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmGibertini!! Ta parabola se jmenuje GIBERTINI! Uz tu nemuzu cist nekolik mesicu porad "gilbertini". |
drhans
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 615 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmAk sa netrafi do celej drahy bude zbytocne dekl.uhol na zavese menit.75 trafi a 45 tma alebo opak ci? |
RATT
![]() |
|
stejně tomusí zkontrolovat 10x,20x až to bude sedět v celém výhledu a čísla na plechu bych vůbec neřešil,jak bylo psáno,chytit svářečku a dopiplat,možná to budeš dopiplávat třeba měsíc ,150tka není víko od popelnice |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 397 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmVankari napsal:..když nastavím na tom polárním závesu těch 48,podle programu DISH POINTER (na parabole 34-35) a stb nastavím na referenční kmitočet Astry, program už mám přednastavený, potom se my zdá budem muset hýbat celou sestavou ne? Mám v provozu rot. 180tku s táhlovým motorem a positionerem Strong-protokol Diseq 1.2. Přesné nastavovení je choulostivé. Dělal jsem to tak, že po OK nastavení nulového bodu (u mne 13E) a svislosti nemluvě,je třeba ověřit nastavení správného deklinační úhlu (na parabole 34-35)po celé dráze. Jel jsem postupně na W a např. na Siriu nebo Thoru zkoušel zatlačit na parabolu dolu nebo nahoru. Konstrukce není natolik tuhá, aby se to neprojevilo. Pokud signál neklesá je to OK a naopak. Podle toho opravit nastavení úhlu dolů nebo nahoru na max. signálu. Opakovat totéž na Hispasatu: Čím dál od nulového bodu, tím je to na nastavení choulostivější. Je třeba ověřovat totéž na východních pozicích. Pokud se to nechová symetricky, není dobře nulový bod. Při laborování je třeba mít STB po ruce a hodnoty si psát. ![]() |
MartinJoe
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 6 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmNa parab.elev.uhol nie?ale inak ako pises.ak to na vychodnej krajnej pyta hore alebo dole musi to iste aj na zapadnej krajnej.do drahy sa trafi poh.do lava do prava celou zost.nie menenim dek.uhla |
RATT
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmDobrý den, polarmoun a úchyt na parabolu mám přibližne nastavený, zítra budu osazovat samotnou parabolu a motor a v sobotu budu nastavovat a při tom se ozvu. Zatím se mějte. |
vankari5
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cm@drhans - máš recht - rve to oči i uši!"Gi(l)bertiny s polárním závěsem a táhlov(í)m motorem." ![]() ![]() ![]() |
kokun
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 867 |
![]() |
|
@RATTI toto rve oči - raději jsem to ani nedočetl, aby mě ten "vyjadřovací" virus nenakazil |
Choronzon
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 136 |
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmJá bych ho tak nezatracoval. Tenhle pitomý název pro parabolu jsem našel narychlo ve třech obchodech obchodech: omat.cz, satelity Plzeň, a na Slovensku halsat.sk. Asi bych si ji tam nekoupil. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 955 |
![]() |
|
@ChoronzonCo tam po mne.Hlavne ze tvoja odborna rada mu pomohla v tom nastaveni..skus sa hadat v zrkadle alebo v inej teme) |
RATT
![]() |
|
RE: Nastavení paraboly Gilbertiny 150 cmA jó, teď jsem pochopil a omlouvám se. Nastavil jsem sám sobě zrcadlo a vidím, jak málo znám jazyky. Hned mně nedošlo, že tvá odborná rada je psána srozumitelnou, spisovnou a lehce pochopitelnou klingonštinou. |
Choronzon
Registrace: 2/2016 Příspěvků: 136 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39 | |
![]() |
|
![]() |